A legolcsóbb nyomtatók és multifunkciós eszközök


Minden gyártó portfóliójában megtalálható a nyomtatók és a multifunkciós készülékek alapmodelljei, kedvező, alacsony árral. Érdemes-e befektetni az olcsó nyomtatókba, és mit kínálhatnak Önnek az ilyen modellek? Az olcsó nyomtató nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszabb teljesítményű vagy rosszabb minőségű termék. A gyártók általában az alapmodellekből indulnak ki a gyártás során, és fokozatosan, egy magasabb szint kijelölésével növelik a teljesítményt, funkciókat adnak hozzá, néhány anyagot kicserélnek, és időnként megváltoztatják az adott modellsorozat kialakítását és méreteit.

 

Kinek készül az olcsó nyomtató?

Ha Ön szerény felhasználó, aki havonta néhány fekete-fehér dokumentumot nyomtat, vagy ha nyomtatóra van szüksége egy iskolás számára a házi feladatok elvégzéséhez, ahol a nyomtatás sebessége nem játszik nagy szerepet, logikus lépés egy olcsóbb nyomtató megvásárlása. Nem kell fizetnie a teljesítményért és a szolgáltatásokért, amelyeket nem használna. Manapság még az alapmodellek is   nagy kínálattal rendelkeznek.

 

Mit várhat a megfizethető árért?

Még egy olcsóbb modell is segít a jó minőségű  fekete-fehér vagy színes dokumentumok kinyomtatásában. Ezek elsősorban tintasugaras nyomtatók és multifunkciós eszközök. A lézertechnológiánál külön kell fizetni az alapmodellért, de megfizethető áron egy monokróm nyomtatót is talál. A nyomtatási sebesség alacsonyabb, ami nem alapvető kritérium az átlagos háztartási felhasználó számára. A felbontás a legolcsóbb modellek között is a 600 x 600 dpi tartományban van, ami elegendő paraméter a jó nyomtatási minőséghez. A csatlakoztathatóságnál nincs jelen a LAN-kapcsolat és a vezeték nélküli kapcsolat sem, bár az egyes gyártók már hozzáadják a hálózati képességeket az olcsóbb modellekhez és a Wi-Fi használatát is. Ugyanakkor feleslegesen keresné az NFC-t. Ez igaz néhány olyan funkcióra, mint például az automatikus kétoldalas nyomtatás, a hálózati nyomtatás biztonsági funkciói, amelyek drágább modelleknél találhatók. A készülék ára az alapmodellnél  alacsony, ami nem vonatkozik az utántöltésekre. Ezek bizonyos esetekben meghaladják a nyomtató árát. Ezért a megfelelő olcsó nyomtató kiválasztásakor érdeklődjön a cserepatronok áráról, vagy az alternatív patronok használatáról, amelyek lényegesen alacsonyabb áron kerülnek értékesítésre, mint a közvetlenül a gyártótól származó eredetik.

 

TOP 3 - olcsó nyomtatók

Canon Pixma iP2850

A Canon gyártójának alapmodellje, a Canon Pixma iP2850, egyszerű és megfizethető nyomtató az igénytelen felhasználó számára. Ez a kompakt és nagyon jó formatervezésű nyomtató kiváló minőségű nyomtatást végez a FINE technológiával, és a nagy kapacitású XL tintapatronokkal megtakaríthatja a nyomtatási költségek nagy részét. Szokásos USB kábellel csatlakozik számítógéphez vagy laptophoz, ami asztali nyomtatóvá teszi, kizárva a nyomtatás lehetőségét anélkül, hogy közvetlen hozzáférést biztosítana a számítógéphez és a nyomtatóhoz. Ez a színes tintasugaras nyomtató legfeljebb A4-ig képes nyomtatni 4800 x 600 dpi nyomtatási felbontással, 8 fekete-fehér oldal és 4 színes A4-es oldal percenkénti sebességgel. Ez nem gyors, vagy rendkívül hatékony nyomtatás, de otthon ezzel nem lesz gondja. A dokumentumokon kívül fényképeket is kinyomtathat, és itt értékelheti az opcionális, nagy kapacitású XL patronokat a további nyomatokhoz.

 

Előnyök

- kompakt, stílusos otthoni nyomtató

- formatervezés és minőségi gyári kivitelezés

- kiváló minőségű nyomatok FINE patron technológiával

- jó A4 méretű dokumentumok nyomtatási sebessége

- szegély nélküli nyomtatás

- lehetőség nagy kapacitású XL patronok használatára

- automatikus kikapcsolás (a nyomtató kikapcsol, ha nem használja)

 

Hátrányok

- lassabb nyomtatás

- az első oldal nyomtatás ideje

- a töltések ára

 

Értékelés

Alacsony árat, kis méretet és modern szép kialakítást egészíti ki a nagyon egyszerű vezérlés. Az előnyök közé tartozik a magas színvonalú nyomtatás is ezen az árszinten. Másrészt itt hátrányként értékeljük a lassabb nyomtatási sebességet és az eredeti patronok árát. Ez az ár csak kissé alacsonyabb a Multipack esetében, mint maga a nyomtató ára. Ha a szkennelést is használja, és inkább egy multifunkciós készüléket szeretne ugyanazon az áron, akkor megvásárolhatja a Canon Pixma MG2450 multifunkciós modellt. Ez az egyik legolcsóbb többfunkciós eszköz, nagyon jó arányban, jó nyomtatási minőségben és alacsony áron. A nyomtatáson kívül másolásra és szkennelésre is használható, mindezt egy kompakt eszközön. Előny az a lehetőség, hogy az eszközt LAN hálózathoz lehet csatlakoztatni. Hátránya az eredeti patronok ára, különösen a többfunkciós termékek árához viszonyítva, valamint a kissé lassabb nyomtatási sebesség és a nagyobb zaj miatt. Az igénytelen otthoni felhasználók számára ez azonban továbbra is jó és különösen olcsó többfunkciós nyomtató.

 

HP Officejet Pro 6230

A Hewlett Packard modell, a HP OfficeJet Pro 6230 nem egyike a legolcsóbbaknak, de az ár a piacon az eladótól függően  50 euróval kezdődik. Tekintettel arra, amit ez a nyomtató kínál, ez egy tipp egy nagyon jó vásárlásra, kitűnő teljesítmény, nyomtatási minőség és kedvező ár-arány mellett. 1 - 3 felhasználású háztartások számára és diákok számára ez egy megfelelő színes tintasugaras nyomtató, amelyet hatékonyan használhat még egy kisebb vállalatnál is. Kiválóan alacsony energiafogyasztással rendelkezik, amely akár 50% -kal is alacsonyabb, mint egy lézernyomtató fogyasztása. Mindez az ökorendszernek köszönhetően, amely tétlen állapotban automatikusan leállítja a nyomtatót. Az egyszerű, alacsony profilú kivitel és az ésszerű méretek megkönnyítik a készülék elhelyezését. Könnyen helyet találhat bárhol a számára. Ez a nyomtató maximális méretű A4-es papírra képes nyomtatni 1200 x 600 dpi felbontással. 18 fekete-fehér oldalt és 10 színes oldalt nyomtathat percenként. Nem kell aggódnia a papír újratöltése miatt, mivel a 225 db kapacitású lapos tálca elég hosszú nyomtatást biztosít újratöltés nélkül. Érdekes ebben a nyomtatóban a gazdagabb csatlakoztathatóság ebben az árkategóriában. A szokásos USB-kapcsolaton kívül a nyomtatót csatlakoztathatja egy LAN-hálózathoz, és a legkényelmesebb kapcsolatot bárhonnan otthon vagy az irodában biztosítja a vezeték nélküli nyomtatás. Nyomtathat közvetlenül egy mobil eszközről is, Wi-Fi kapcsolat használatával. További előny az automatikus kétoldalas nyomtatás, amellyel újból pénzt takaríthat meg.

 

Előnyök

- kompakt méretek

- minőségi gyári feldolgozás

- kiváló nyomtatási minőség

- gyors nyomtatás

- csatlakoztathatóság (USB, LAN, Wi-Fi)

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- automatikus kikapcsolás alapjáraton

 

Hátrányok

 - kissé nagyobb zaj

- az eredeti patronok ára

 

Értékelés

Ez a modell az egyik megfizethetőbbek közé tartozik, és viszonylag alacsony költségek mellett kiváló nyomtatót kap. Kiváló a nyomtatási minőség és a sebesség is. Nagyobb otthoni vagy kisebb irodában ezzel a nyomtatóval könnyen nyomtathat 200-800 oldalt, ami szintén a gyártó által javasolt havi terhelés. Ha többfunkciós készülékre van szüksége hasonló áron, akkor elérheti a HP DeskJet Ink Advantage 3635 készüléket. A nyomtatáson kívül ez az eszköz másolást és szkennelést is kínál. Ez ismét egy tintasugaras színes nyomtatási technológia, 4800 x 1200 dpi felbontással. A nyomtatási sebesség átlagos. 8,5 oldal fekete és 6 oldal színes percenként. A nyomtatási minőség nagyon jó, és az USB-kábellel történő csatlakoztatáson túlmenően használhatja a vezeték nélküli nyomtatás Wi-Fi kapcsolaton keresztüli lehetőségét is. Könnyű többfunkciós vezérlés, kényelmes nyomtatás közvetlenül a mobiltelefonról és a jó nyomtatási minőség a megfizethető többfunkciós készülék előnyei otthonában.

 

Samsung Xpress SL-M2026

Ha továbbra is vonza Önt egy lézernyomtató és kevés pénze van a vásárláshoz, akkor nem kell kétségbeesnie. E kategóriájú nyomtatókban olcsó modelleket is talál, amelyek modern lézer technológiával nyomtatnak. Az egyik a Samsung ML-2026 monokróm lézernyomtató. Az ár az eladótól függően 55 eurótól kezdődik. Ennek előnyei a magas nyomtatási minőség, 1200 x 1200 dpi felbontással és nagyon jó 20 oldalas sebességgel percenként.  A duplex opció csak kézi vezérléssel lehetséges, az egyetlen csatlakoztatási lehetőség az USB kábel.

 

Előnyök

- modern, kompakt kialakítás

- intuitív vezérlés

- minőségi gyári feldolgozás

- lézernyomtatási technológia

- magas nyomtatási minőség

- nyomtatási sebesség

- megfelelően nagy tálca (150 lap)

- ár

 

Hátrányok

- csak monokróm (fekete-fehér) nyomtatás

- csatlakoztathatóság (csak USB)

- magasabb toner ár

 

Értékelés

Ha olcsóbb, megfizethető lézernyomtatót keres, kényelmes vezérléssel és kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatással, ez a modell nagyon jó választás. Gyorsan és kiválóan nyomtat. Az első oldal nyomtatási ideje körülbelül 8,5 másodperc. Még ha csak USB-kábelcsatlakozással is rendelkezik, bárhol nyomtathat a Google Cloud Print segítségével, közvetlenül laptopról, számítógépről vagy az internethez csatlakoztatott mobil eszközről.

 

Befejezés

Azon átlagos felhasználók számára, akik nem nyomtatnak nagy mennyiségű nyomtatást, az egyszerű nyomtató és a többfunkciós modellek jó választás. Jó arányt tölt be: megfelelő teljesítmény otthoni nyomtatáshoz, jó minőségű és olcsó berendezéssel nyomtatott dokumentumokhoz és fényképekhez. Ha jobb összeköttetést biztosít Wi-Fi vagy valamilyen extra szolgáltatás formájában, ez csak egy plusz. Az olcsó nyomtatókkal szemben csak a patronok ára okozhat csalódást. Valahogy szembeötlőbb, amikor összehasonlítja a készülék és az újratöltések árát az olcsóbb modelleknél, mint a drágábbaknál. Ugyanakkor a legtöbb nyomtató és többfunkciós készülék esetében itt is csökkentheti a költségeket azáltal, hogy alternatív patronokat használ, amelyek teljesen kompatibilisek az eszközökkel.

Infoline (HÉ-PÉ: 8:00-15:30)