Canon, Paperboyo és az optikai illúziók világa


Amikor a barátaimmal először megnéztük Rich McCor alias Paperboy bejegyzéseit az Instagram-fiókjukon, el voltunk ragadtatva. Milyen tökéletesen tudta összekapcsolni a valódi világot a fényképeken a papír kivágásokkal. Először az jutott eszembe, hogy ez az újkori Banksy. Ha van valaki, aki nem tudja, ki is az a Banksy: egy angol graffiti művész, aki az egyik leghíresebb utcai művészetet képviseli. Munkái megjelentek Londonban és a világ többi fővárosában. Egyfajta utcaművészeti kultusszá váltak. Banksy gyakran egyfajta üzenetet rejt a munkáiba. Akár kulturális, akár politikai, akár etikai jellegű értékekről van szó, munkája vonzza a fiatalokat a világ minden tájáról. De ne térjünk el túlságosan a témától, ezért térjünk vissza a Paperboy-hoz.

Ki az a @paperboyo

Saját nevén Rich McCor londoni alkotóművész, aki eredeti művészeti ágazatot hozott létre. Egyesíti a papírból kivágott különféle sziluetteket a valódi fényképekkel. Nemcsak a gyönyörű fényképek, de különösen az ötletes kompozíció az, ami eredeti, összetéveszthetetlen stílust ad művészetének. Abszolút magas színvonalú kreativitásából fakad, hogyan lehet egy kicsit tovább mozgatni azt, amit a fotózásban megörökített. Tágítsa a perspektíva rálátását. Azt kell mondanom, hogy ő személy szerint elbűvölt engem annyira, mint egykor Banksy. Mindkét művészt egyaránt jó példának tartom arra, hogy minden időben van alkalom arra, hogy új stílust lehessen alkotni. Ha meglátogatja a @paperboyo fiókot az instagramján, csodálatos kaland várja Önt átalakuló városi sziluettekkel, a világ ikonikus pontjaival és a kezével, amelyen különböző kivágások vannak. Rich McCor a valóság és a képzelet tökéletes kombinációját is felhasználta Paperboyo: A világ körül kivágásokban       ( Around the world in cut-outs ) című könyvében. 208 oldal egyedi ötleteket kínál ettől a papírművésztől. Ez a kreatív művész saját szemszögéből nézi a különböző építészeteket, és mindig lát valami extra dolgot, amelyet alkotásában megjelenít.

 

Instagram @paperboyo

A Canon támogatja a kreatívakat

A Canon vállalat webhelyén számos cikk található a nyomtatásról és a kreativitásról. Bennük mutatja be a Canon a @paperboyo instagram csillagát. Ismert, hogy szereti a papírt és rendkívül kreatívan bánik vele. A Canon megkereste és felajánlotta neki PIXMA TS5350 sorozatú nyomtatóját, amelyet a vállalat kreatív emberek eszközének ír le. Ennek köszönhetően a @paperboyo megerősítette papír sablonok és jó ötletek alkotását az optikai illúziók létrehozásához. Rich McCor maga is dicsérte a nyomtatót és a fotónyomtatás minőségét. Többféle Canon fotópapír állt a rendelkezésére, amelyeket felhasznált az alkotás folyamán. És nem csak ezt. Remek ötleteibe belefoglalt egy speciális vasalható fóliát is a textíliák számára. Amit képes volt elővarázsolni, arra valóban érdemes odafigyelni. A @paperboyo Instagram-fiókjában Rich McCor folyamatosan új bejegyzéseket tesz közzé eredeti munkáiból. Ihletet kaphat más felhasználóktól is, akik a #LiveAndCreate hastag alatt próbálnak hasonlót alkotni.

Instagram @paperboyo

Infoline (HÉ-PÉ: 8:00-15:30)