Irodaszerek

5 ok, miért vásároljunk tintatartály-rendszerrel rendelkező nyomtatót

Manapság nem probléma nyomtatót vásárolni. A gazdag piaci kínálat lehetőséget ad arra, hogy saját kedvtelése és érdeke szerint válasszon. A tintasugaras nyomtatók és a multifunkciós készülékek régóta érdeklik a fogyasztókat. Népszerűségüket a lézernyomtatók árnyékolták be, amikor az eladási árak gyorsan csökkentek és elfogadhatóvá váltak mind az otthoni felhasználók, mind a kisvállalkozások számára. Jelenleg a fogyasztó választhat a patronos tintasugaras nyomtatók, a festékkazettákkal ellátott lézeres vagy LED-es készülékek vagy a tintatartály-rendszerrel rendelkező tintasugaras nyomtatók között. Megvizsgáltuk, miért kellene manapság megvásárolni éppen ezt az újdonságot. Legalább 5 érv tesz tanúbizonyságot a tintatartály-rendszeres eszközök mellett.

 

Minőségi nyomatok alacsony költségekkel

A jelenlegi tintatartály-rendszeres nyomtatómodellek kialakításban, méretben, egyes nyomtatási tulajdonságokban és gyártókban is különböznek. De alapvetően mindegyikben van egy közös vonás, ami kiváló minőségű nyomatokat és alacsony nyomtatási költségeket jelent. Otthoni házi irodába vagy akár egy kisvállalkozás számára ezek nagyon előnyös eszközök, amelyek nagyon alacsony tintaár mellett kiváló minőségű nyomatokat készítenek,amelyek vetekszenek a lézernyomtatók teljesítményével. Az első és a legfontosabb ok a vásárlásra az Ön számára tehát a fogyóeszközök ára lehet. Sok alacsonyabb áron hozzáférhető és jó minőségű nyomtató viszont veszíthet ezen. Vásároljon nyomtatómodellt alacsony áron, de a patronok vásárlásának költsége megnöveli az 1 oldal nyomtatásának költségeit. Hasonlóan járhat, ha kiváló minőségű nyomtatót vásárol magas áron, amíg az 1 oldal nyomtatásának költsége aránytalanul magas. A legfontosabb tényező, amely befolyásolhatja a teljes nyomtatási költséget, az utántöltések ára. A tartályrendszerrel rendelkező nyomtatók tintáspalackjai sokkal olcsóbbak, mint a tintás vagy lézeres patronok. A palackok tartalma magas hozamú az egy csere folyamán és így jobb értékelést kapnak.

 

   

 

Kényelmes tintacsere a tartályokba

A második ok érdekes lehet azok számára, akiknek nehézségeik vannak a tintapatronok cseréjével, és a csere után mindig van némi tinta az ujjukon. A tintatartály-rendszerrel rendelkező nyomtatókba  egyszerű módon töltik fel a tintát a tartály külön rekeszeibe. A tintapalackok, amelyekből a tintát tartályokba adagolják, úgy vannak kialakítva, hogy megakadályozzák a tinta kiömlését tartályon kívülre. A tintapalack egyedi biztonsági kupakkal van ellátva, és az újratöltést vákuum segítségével végezzük, így a tinta közvetlenül a tintatartály rekeszébe kerül. Még, ha lecsavarja a kupakot és elfordítja az üveget, a tinta véletlenül sem folyhat ki. Az egyes típusú palackokat úgy terveztek, hogy kiküszöböljék a tintatartály véletlen túltelítettségének kockázatát. Amikor a tintatatartály megtelt, leállítják a tinta további töltését. Ez a feltöltési módszer időt takarít meg, nem okoz problémát és szennyeződést a feltöltés során.

Nyomtatási sebesség

A tintatartállyal ellátott nyomtatóknál ma már nem kell aggódnia az alacsony sebesség miatt. Alapvetően a modern nyomtatók minden modelljének megfelelő nyomtatási sebessége van. Észreveheti a különbségeket az otthoni használatra szánt modellek és a nagy irodák nagy teljesítményű eszközei között. Mindegyik nyomtatócsoport esetében azonban ezek a sebességek nagyon jól vannak optimalizálva. Ha otthoni vagy otthoni irodai modellt vásárol, a nyomtatási sebesség megfelelő lesz Önnek. Már rég elmúltak azok az idők, amikor indokolatlanul hosszú ideig kellett várni a nyomatra.

 

Adathordozó támogatás

Ha úgy dönt, hogy integrált tintatartály- rendszerrel ellátott nyomtatót vásárol, akkor nem kell attól tartania, hogy szegély nélküli fényképeket készít, vagy esetleg hiányzik a sokféle adathordozó támogatása. A tintasugaras nyomtatók nemcsak különböző típusú papírokra, köztük többféle fotópapírra (fényes, félig fényes, matt), hanem speciális textúrájú papírra, mágneses papírra és természetesen kartonra és névjegykártyákra is képesek nyomtatni. A speciális vasalófóliák sem kivételek. Mindig a nyomtatótól vagy a multifunkciós modelltől függ.

 

Bónusz okok

A tartályrendszerrel ellátott tintasugaras nyomtató vásárlási okainak megerősítése érdekében az egyszerű kezelést is ide soroljuk. Az összes elérhető modellt, amelyet ma talál a kereskedők kínálatában, még egy kevésbé képzett felhasználó is beállíthat és irányíthat. A kialakítás és a kompakt méret olyan jellemzők, amelyeket a gyártók nagyon figyelembe vesznek. Még kisebb nyomtatónál sem veszik el a jó teljesítmény és a nyomtatási minőség. Az ergonómia nagyon jó színvonalú minden típusú nyomtató és multifunkciós eszköz esetében. Modern, stílusos dizájnnal párosul. A tintatartályos nyomtatónál értékelni fogja a tintatartályokhoz való kényelmes hozzáférést és azok átlátszóságát, amely lehetővé teszi a tinta állapotának vizuális ellenőrzését. Ezek a meggyőző okok segíthetnek abban, hogy könnyebben válassza az integrált tintatartály-rendszerrel ellátott tintasugaras nyomtatót a vásárláskor.

 

Végül gyors áttekintést készítettünk a tartályrendszerrel rendelkező nyomtatók számára a legkeresettebb töltésekről. A legnépszerűbbek a Canon GI-490 BK/ C/ M/ Y tintásüvegek a Canon PIXMA G1400, G1410, G2400, G2410, G3400, G3410, G4400, G4410 nyomtatókhoz. Ezeket fekete, cián, bíbor és sárga tinták követik, Epson 103 EcoTank jelöléssel az Epson L1110, L3110, L3111, L3150, L3151 nyomtatókhoz. A harmadik helyen az eladásban osztozik a Brother BT-6000 BK és BT-5000 C/ M/ Y tinták a Brother DCP-T300, DCP-T500W, DCP-T700W nyomtatómodellekhez és a HP GT51 (fekete) és HP GT52 színes tinták (cián, bíbor, sárga). Ezeket a HP DeskJet GT 5800, GT 5810, GT 5820 és HP Ink Tank 315, Ink Tank 415 vezeték nélküli nyomtató modellekben használják.