Irodaszerek

5 olyan szolgáltatás, amelyek még élvezetesebbé teszik a nyomtatóval való munkát

A nyomtató az otthonokban évtizedekkel ezelőtt jelent meg. A megfizethető árnak köszönhetően a nyomtatógyártók áttértek az átlagfelhasználó felé. Az üzleti irodák, a kisvállalkozások és a háztartások egyre inkább használják a nyomtatást. A nyomtatók azonban messze nem nyújtottak annyi funkcionalitást és kényelmet, mint manapság. A sok éves fejlesztésnek és innovációnak köszönhetően most már nem csak a nyomtatók kompakt méretét és modern, ergonómikus kialakítását, a nagyobb sebességet és a nyomtatási minőséget, hanem számos funkciót is élvezhetjük. Ezek megkönnyítik és kellemesebbé teszik a nyomtatóval végzett munkánkat.

Az öt legfontosabb szolgáltatás, amelyek nélkül már nem tudjuk elképzelni a jó nyomtatót

Többfunkciós készülék - Teljes funkciók egy eszközön


Ma természetesen senki sem akar vásárolni tartozékokat a nyomtatón kívül másoláshoz és szkenneléshez. Ezért fejlesztették ki a gyártók a három az egyben, sőt a négy az egyben többfunkciós eszközöket. A felhasználó helyet takarít meg, különösen, ha helyszűkében van. Ebben az esetben előnyös, ha csak egy eszköz van, és így csökkenthető a több eszköz vásárlásának költsége. A tér mellett a pénz a nyomtatás korszerűsítésének és az időmegtakarításnak a pluszát is jelenti. Ki akarja ma megkerülni a nyomtatót, majd a szkennert, amikor egy eszköz mellett állhat, és gyorsan és kényelmesen elvégezheti az összes feladatot.


Automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)


Az a szolgáltatás, amelyet sok felhasználó még mindig nem értékel és nyomtatásnál figyelmen kívül hagyja , az automatikus kétoldalas nyomtatás. A hivatalos név mellett a duplex szó alatt ismerheti azt fel. Az automatikus kétoldalas nyomtatás olyan rendszer, amely a papír mindkét oldalára nyomtat anélkül, hogy az eszközt el kellene távolítania, elforgatnia és újratelepíteni. Ez a szolgáltatás sok évvel ezelőtt megjelent a drágább eszközök szegmensében. Főként vállalati környezetben, irodákban használták. Amikor a nyomtató árai csökkenni kezdtek, és a versenyben sehol máshol nem volt lehetőség hova fordulni, a gyártók ezt a funkciót az olcsóbb eszközökhöz is odaadták a kisvállalkozások és a háztartások számára. Az automatikus kétoldalas nyomtatás kényelmét a otthoni felhasználók is  élvezthették.


Milyen pluszokkal rendelkezik ez a szolgáltatás? Nagy nyomtatási mennyiségekkel megtakaríthatja a papírköltségeket. A mindkét oldalra történő nyomtatás és a papír mindkét oldalának használata mind a nagy, mind a kisvállalkozások számára trend. A papírmegtakarítás mellett az automatikus működés is kényelmesebb. Ha ezt a funkciót választja, a nyomtató mindkét oldalára nyomtat, felhasználói beavatkozás nélkül. Természetesen ez nem a legfontosabb szolgáltatás, és manuálisan bármilyen nyomtatóra mindkét oldalra nyomtathat. De kipróbálta már? Töltsön be papírt az egyik oldal nyomtatásához, vegye ki a papírt a kimenetről, és töltse be újra a nyomtatóba a másik oldal kinyomtatásához. Mégis előfordulhat, hogy úgy helyezte be, hogy a nyomat a másik oldalán fejjel lefelé legyen. Erős idegekkel és egy kis testmozgással meg tudja csinálni. Bár lassabban, de megy.Egy újabb plusz az automatikus kétoldalas nyomtatásnál, hgy időt takaríthat meg. Összefoglalva: egy olyan funkciónk van, amely a fogyasztóeszközt és időt takarít meg, és a nyomtató teljesítményét is növeli, és utoljára, de nem utolsósorban környezetbarátként is működik.


Csatlakoztathatóság - Wi-Fi, LAN, NFC, Bluetooth (üdvözlet a vezeték nélküli világban)


A nyomtató alapvető csatlakoztatása a működéshez egy szilárd kábel a számítógéphez vagy a laptophoz. Ebben a tekintetben az elavult párhuzamos interfész egy modernabbá vált egy USB porton keresztül. A mai eszközök gyakran ezt a kapcsolatot csak illesztőprogramok letöltésére és kezdeti beállításra használják. A vezeték nélküli kapcsolatot sokkal szélesebb körben használják. Csatlakoztathatja a nyomtatót egy LAN-hoz és egy útválasztóhoz, vagy közvetlenül megvásárolhat egy integrált Wi-Fi modullal rendelkező készüléket. Ezután csak élvezze a vezeték nélküli kapcsolat kényelmét és nyomtasson közvetlenül a mobilkészülékről. A Wi-Fi-n kívül nyomtatáshoz Bluetooth vagy NFC is használható.
 .Minden újabb telefonban és táblagépben van Bluetooth. Az NFC sem ritkaság. A mai okostelefonok támogatják az NFC felületet, és ha a nyomtató is támogatja, akkor csak elég párosítani a két eszközt. Meg kell ismételnünk, hogy ez nem olyan funkció, amely nélkül nem tudnánk  meglenni, de növeli a nyomtatás kényelmét. Volt valaha valami a laptopján, és szüksége volt rá, hogy gyorsan kinyomtassa? A nyomtatóját a szomszédos helyiség számítógépéhez csatlakoztatta, ezért el kellett küldenie egy e-mailt, és be kell jelentkeznie a másik számítógépre, letölteni és kinyomtatnia. Egy másik lehetőség az volt, hogy gyorsan elmentette az USB kulcsra, csatlakoztatta a számítógéphez, és kinyomtatta. Ilyen idők is voltak. Ma már nem kell ezzel foglalkozni. A mai nyomtatók által kínált gazdag összeköttetéseknek köszönhetően közvetlenül a mobiltelefonjáról vagy a közösségi hálózatról nyomtathat.
 

Tinta utántöltő tartály rendszer és megfizethető alternatív töltőanyagok

(nincs több utántöltő készlet és piszkos kéz)
 
Aki már kísérletet tett a tinta újratöltésére egy üres patronba fecskendő vagy újratöltő készlet segítségével az áldja a fejlődést, hogy ez ma már a múlté. Az eredeti patronok ára mindig a legjobban aggasztotta a nyomtató felhasználóit. Sokan megpróbálták csökkenteni költségeiket azáltal, hogy egy üres patront önerőből és nagyon fárasztó módon töltöttek meg olcsó tintával fecskendőt használva. Nagyon időigényes művelet volt, és gyakran szerény eredménnyel. Két szappan vagy más tisztítószer sem volt elegendő a szennyezett kezek tisztításához. A helyzet akkor javult, amikor az első újratöltő készletet- Refill Kit  forgalomba hozták, amellyekkel sikerült az üres patronokat megtölteni. Ez a környezetbarát felhasználók számára azonban nem volt kielégítő megoldás.Sokkal jobb idők lettek, amikor az alternatív nyomtatópatronok megjelentek a piacon. Teljesen kompatibilisek, jelentősen költséghatékonyabbak lettek, és a minőség is egyre közelebb állt az eredeti patronokhoz. Néhány gyártó nem hivatalos harcot indított az alternatív, megfizethető patronok ellen, és behelyezett egy chipet az eszközbe, amely blokkolta az alternatív patronok használatát. Végül olyan  döntés született nem egyik napról a másikra, hosszú évek fejlesztése során létrehozták a többfunkciós tartályrendszert. A tartály közvetlenül a gépbe van beépítve. Könnyen megközelíthető, több kapacitással rendelkezik egy töltéshez, és különösen a tartalék palackok ára alacsonyabb. Ha van egy nyomtatója tartállyal, akkor minden bizonnyal értékelni fogja a tinta újratöltésének kényelmét. A sok nyomtatást igénylő felhasználók számára alapvető fontosságú a tartály utántöltő rendszerrel ellátott nyomtatók és az alternatív patronok (tintapatronok, festékkazetták) támogatása, hogy jelentősen csökkentsék a fogyóeszközök költségeit.


 

USB host port


Már említettem, hogy milyen meghurcolást kell a felhasználónak átélnie, ha nyomtatója csatlakoztatva van az egyik számítógéphez, és kinyomtatnia kell valamit a másikon keresztül. Ha még USB-kulcsán is volt a kinyomtatandó anyag, akkor is be kellett kapcsolnia a számítógépet, és hagynia, hogy az USB-ről nyomtasson. Ez az eset állt fenn, amikor már az USB memóriakártyákat rendesen használták, és nem volt szükség a dokumentumok és fényképek CD-re írására, átvitelére. Az USB host port készen áll bármilyen csatlakoztatott eszközről történő nyomtatásra USB-kulcs, külső merevlemez vagy csatlakoztatott kamera segítségével. A nyomtatók egy ideig SD-kártya nyílással vagy PictBridge-porttal rendelkeztek. Néhány nyomtató továbbra is ezt a típust használja a közvetlen nyomtatáshoz. Az USB host a sokoldalúbb megoldás. Nem mondhatjuk, hogy ezt valami nyomasztó ok a vásárlásakor is erre kell figyelni, de ha az eszköz rendelkezik USB host porttal, akkor az egy plusz dolog.

Befejezés avagy jó eszközökből soha nem elég


Sok számítás készült azokról az eszközökről, amelyek az utóbbi 20 évben a nyomtatást szolgálták.  Egyesek inkább, mások kevésbé kellemesek a felhasználók számára . Megemlítettük azokat az alapvető elemeket, amelyek megtalálhatók a megfizethető nyomtatókban és MFP-kben, amelyeket általában a kisvállalkozásokban és a háztartásokban használnak. Az üzleti nyomtatók még sok más funkcióval rendelkeznek, amelyeket a szokásos felhasználók nem használnának. A nyomtatási szolgáltatások mellett fejlett adminisztrációs, nyomtatási feladatok adminisztrációs és biztonsági funkciókat tartalmaznak, amelyek fontosak az üzleti szektor számára.

Ugyancsak érdemes megemlíteni az ADF - automatikus dokumentumadagolót.  Szándékosan nem helyeztük el a top 5-be. Az irodában ez egy népszerű szolgáltatás, amely időt takarít meg, ha a gép mellett állás és a gép kiszolgálását nem emberi lény végzi.  Nagyobb mennyiségű ADF esetén értékelni fogja. Ha otthoni oldalakat szeretne szkennelni egy könyvből, akkor egy szokásos síkágyas lapolvasót választ. Az automatikus lapadagoló szkenner egyes modellek esetében különbözik. A papír úgy megy, hogy lehetetlen más beolvasása, mint egy nagyobb vastagságú lap. Síkágyas szkennernél ez lehetséges. A kombinált lapolvasó síkágyas lapolvasó, amely vastagabb eredetiket képes beolvasni, valamint egy automatikus dokumentumadagolót. Ezért ez a funkció nem mindenki számára érthető. Ha használja, választhatja a többfunkciós készüléket vagy magát a lapolvasót, amely rendelkezik egy kétoldalas automatikus lapadagolóval is. Ez egy szinttel magasabb funkcióval rendelkezik, mint az ADF.

Végül említhetjük a nyomtatók modern kezelőpaneleit és a nagy érintőképernyőit, amelyek hozzájárulnak a kényelmes működéshez és a felhasználói kényelemhez. Sok minden van, amit a nyomtató gyártói megváltoztattak, frissítették, vagy új technológiákat és szolgáltatásokat vezettek be. Minden hozzájárul a jobb kényelemhez a felhasználó számára, és különösen a jobb értékesítéshez a gyártó számára.