Irodaszerek és iskola

A COLOP Digital vállalat a CES 2022 kiállításon bemutatta a COLOP e-mark védjegyet

Az idei CES 2022 kiállítás több mint 200 kiállítótól hozott rengeteg újdonságot. Több mint 40 000 résztvevő látogatott Las Vegasba január 5-7 között. Mi a nyomda és nyomdaipar újdonságait kerestük. A bemutatott 3D nyomtatók között felfedeztük a COLOP Digital vállalat kisméretű, sokoldalú mobil nyomtatóját is. Ez egy osztrák cég Welsből (Felső-Ausztria). A COLOP a modern önfestő bélyegzőtermékek átfogó választékát kínálja. 2019-ben a cég fokozatosan bevezette az e-mark terméket Európa-szerte két változatban, nevezetesen a COLOP e-mark Create és a COLOP e-mark formájában. Utóbbi az idei CES-en is megjelent.

 

 

 

COLOP e-mark

Tekinthetjük ezt az érdekes terméket mini-mobil nyomtatónak vagy speciális bélyegzőnek. A COLOP e-mark medellnél mondhatjuk el, hogy merre tart a klasszikus bélyegzők jövője. Néhány perc alatt beállíthatja a nyomtatást szöveg, kép, logó, vonalkód vagy QR-kód formájában. A legnagyobb előny a különböző eredeti sablonok gyors személyre szabása egyetlen kis készülékben. A dizájn nagyon kellemes, a méretei miatt pedig a tenyérben is elfér. Nem sokkal nagyobb készülék, mint a klasszikus bélyegző. Egy villogó LED szalag segítségével a felhasználó ellenőrizheti a nyomtatás állapotát és hosszát. A COLOP e-mark 600 dpi felbontással nyomtat színes módban. A nyomtatás testreszabható. Különféle sablonok érhetők el a COLOP e-mark és a COLOP e-mark Create weboldalon. Saját szövege 14,5 mm magas és 150 mm széles lehet. Maximálisan a 2 soros szöveg hossza 75 mm, a 3 sorosé 50 mm lehet. A készülék egy újratölthető akkumulátort tartalmaz, amely 5 órán keresztül működik. A töltés körülbelül 3 órát vesz igénybe. Egy színes festékkazettával (a HP által gyártott kazetta) a COLOP e-jelöléssel rendelkezik. A nyomtató-bélyegző a tintafelvevő nedvszívó felületek széles skálájára képes nyomtatni.

 

 

És mik a főbb jellemzői ennek a terméknek

- a készülék (bélyegző) külön mini nyomtatóként működik

- széles állíthatóság a korlátlan számú nyomat érdekében

- a festékkazetta kapacitása akár 5000 nyomat is lehet

- a készülék off-line módban is működik

- széleskörű funkciók

- egyszerű kezelés

- kellemes, kompakt kialakítás

- a készülék tartós, erős testű

- hordozható méret

- LED állapotjelző

- Wi-Fi csatlakozás támogatása mobil eszközökhöz

- USB-kábellel csatlakoztatható számítógéphez, laptophoz

- kiváló minőségű optikai érzékelő a kiváló minőség érdekében

- többsoros nyomtatás

- szoftver és alkalmazás támogatás több operációs rendszerhez (Windows, iOS, Android)

- elérhető tartozékok

- QR és vonalkód generátor

- automatikus dátum és idő funkció

- automatikus számozó

- CSV fájlok sorozatnyomtatása

 

COLOP e-mark kontra COLOP e-mark Create

A funkciók és a pluszok száma magas. A COLOP e-mark egy olyan eszköz, amely ideális irodaszervezésre, márkaépítésre és marketingre, címkézésre, logisztikára. A COLOP e-mark Create modellhez képest szélesebb körű felhasználást, több funkciót kínál. A COLOP e-mark Create nem támogatja az alkalmazásokat, a szoftver nem tud sorozatosan nyomtatni CSV fájlokat. Hiányzik az automatikus számozás, az automatikus dátum és idő, a kódgenerátor. Az USB kábeles csatlakozás sem működik. Ez az utóbbi modell alkalmasabb különféle dekorációkhoz, otthonszervezéshez és más életmód stílusokhoz. Az ára valamivel alacsonyabb, mint a COLOP e-mark modellé, ami körülbelül 360 €. A csomagban egy háromszínű kazetta található. Egy mini nyomtató utántöltése körülbelül 40 euróba kerül. A készülék fehér és fekete színben kapható.