Irodaszerek és iskola

A Lexmark és a leegyszerűsített irányítási megoldása

Az érintésvezérlés problémát jelenthet a fogyatékkal élők használhatósága és könnyű kezelhetősége szempontjából. Látássérültekről, mozgássérültekről és kerekesszékesekről van szó. A Lexmark vállalat bemutatta a Lexmark Accessibility Solution megoldását. Ez egy webalapú szoftver, amely segít a felhasználóknak másolási, faxolási és szkennelési feladatok létrehozásában számítógépről vagy hálózatra csatlakoztatott hordozható eszközről, például iPhone-ról, iPad-ről vagy PDA-eszközről kisegítő lehetőségekkel (beleértve a Voice Sense és Braille Sense eszközöket).

Strukturált fókuszálás

A Lexmark stratégiája szerint folyamatokat és módszereket határoz meg annak biztosítására, hogy termékei és megoldásai egyre könnyebben irányíthatók legyenek. A könnyű használhatóság kulcsfontosságú mutatója termékeik fejlesztési folyamatának minden szakaszában. A kitűzött célok elérése érdekében a társaság a könnyű kezelhetőséghez kapcsolódó kezdeményezések irányítására és felügyeletére bizottságot hozott létre.

 

Fejlett technológia és innovatív megoldások

 

A vállalat azon az elgondoláson alapszik, hogy a termékek elérhetőbbé tétele a fogyatékkal élő felhasználók számára jobb felhasználói élményt fog eredményezni minden vásárló számára. A fogyatékkal élő felhasználók visszajelzései lendületet adtak a terméktervezési változtatásoknak, valamint a szabványos termékjellemzőknek, amelyek együttesen megkönnyítik a használatot mindenki számára.

 

Számos Lexmark termék a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

- Kimeneti elválasztó lapok

- Feladatok ritkítása görgetéssel

- Vezérlőpultok állítható látószöggel

- Többfunkciós termékek számbillentyűzeten keresztüli bevitellel

- Elérhető magasság és hatótávolság

- Könnyen használható nyomtató

 

 Illesztőprogramok

 

Ezenkívül a Lexmark fejlesztői testreszabható és rugalmas hardvert és szoftvert fejlesztenek, amelyek az egyéni igényekhez szabhatók. Ez a technológia lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy közvetlenül az akadálymentesítésre optimalizált felületről hozzáférjenek a funkciókhoz, beleértve a képernyő nagyítását és az olvasást.

A leegyszerűsített irányítási megoldások előnyei

 - A szöveges képernyők szinte minden beállítást és opciót elérhetővé tesznek a felhasználók számára a Lexmark MFP-ken.

- A felhasználók módosíthatják a megjelenítési tulajdonságokat, beleértve a betűméretet, valamint az előtér és a háttér színét az olvashatóság javítása érdekében.

- A felhasználók ellenőrizhetik a többfunkciós termék állapotát a feladat létrehozása és beküldése előtt.

- Ellenőrzött kompatibilitás képernyőolvasó és nagyító szoftverrel:

GW Micro Window-Eyes

Freedom Scientific JAWS®, MAGic®

Ai Squared Zoom Text

Serotek

 

Hangos útmutatás(Voice Guidance) készlet

A Lexmark Voice Guidance Kit egy kifejezetten a különböző fokú fogyatékkal élő felhasználók számára készült termék, amely segíti számos Lexmark intelligens MFP és nyomtató kényelmes és hatékony használatát.

A hagyományos billentyűzettel és az opcionális hangsegéddel a készlet új szintre emeli az eTask érintőképernyővel rendelkező Lexmark-eszközök egyszerű használatát.

A felhasználók a hangos navigációt hallgathatják az intelligens többfunkciós eszköz vagy nyomtató beépített hangszóróin, vagy saját fejhallgatójukon keresztül.

Telepítés után a hangos irányítási készlet további funkciókat biztosít, amelyeket az 508 számú USA és az EN 301 549 számú európai szabvány rendelet módosítása ír elő.

A Voice Guidance Kit kompatibilis az angol, francia, olasz, spanyol vagy német nyelvű eSF eszközökkel.

A hardverkompatibilitás az MX910, MX810, MX710, MX610, MS812de és CX510 sorozatú MFP-kel és nyomtatókkal működik.

 

 A Voice Guidance Kit különféle eSF-alkalmazásokkal működik:

- szkennelés a hálózatra

- Intelligens kártya ellenőrző csomag

- a nyomtatás felszabadítása

- a megtartott feladatok biztonsága

 

Annak érdekében, hogy minden gördülékenyen menjen, a készlet mindent tartalmaz, ami a támogatott eszközök hangos navigációjához szükséges. Nincs szükség további tartozékokra vagy eszközökre a könnyű használat érdekében.

 

A Voice Guidance kit csomag tartalmaz egy billentyűzetet, rögzítőkart, vezérlőkártya-házat fejhallgató-adapterrel, numerikus billentyűzet-fedőt, Braille-címkét, beállítási útmutatót és figyelmeztető lapot (angol, francia, spanyol, olasz és német nyelven).

 

 

A Lexmark vállalat nem az egyetlen nyomtatógyártó, amely kisegítő lehetőségeket kínál az irányításra. A Canon vállalat hangfelismerő technológiával rendelkező Canon imageRUNNER eszközökhöz hangvezérlő készlettel is rendelkezik. Tartalmaz egy hangszórót és egy mikrofont, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hangjuk segítségével parancsokat adjanak meg, és bizonyos eszközműveleteket hajtsanak végre.