Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

A nyomtatógyártók érzékenyen figyelik az éghajlati viszonyokat

A környezet és az éghajlatváltozás az elmúlt néhány évben egyre inkább a nyomdaipar érdekkörébe került. A gyártók a lehető legnagyobb mértékben támogatják az újrahasznosítást. Nemcsak a termékek és csomagolóanyagok gyártása során  közelítenek környezetbarátként, hanem a termék élettartamának végén az utólagos újrahasznosítással és ökológiai ártalmatlanítással is. Nagyon jó példa erre az újrahasznosított anyagok felhasználása az új berendezések gyártása során. A másik példa a utántöltések csereprogramja a felújítottakra. Ezeken a lépéseken túl a gyártók olyan technológiai innovációkat hoznak létre, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a környezetvédelemhez, mint például a fogyasztói energia folyamatos csökkentése. Általában ez szinte minden gyártóra vonatkozik, nem csak a nyomdaiparban. Szorosan figyelemmel kísérjük ezeket a környezetvédelmi trendeket, mert a nyomtatók ma már szinte minden háztartásban, kis- és nagyvállalatokban és óriás-vállalatoknál is megtalálhatók.

 

 

Az Epson vállalat honlapján megjelent egy cikk a bolygónk klímatudatosságát vizsgáló globális felmérésük eredményeiről. Sajnos ennek a jelentésnek az eredménye nem túl örvendetes. A felmérésből kiderült, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos tudatosság még mindig nem kielégítő, és sok válaszadó nincs tudatában annak, hogy ez már folyamatban van, és hogy milyen katasztrofális következményei lehetnek ennek a jövő generációi számára.

Nemrég feljegyezhettük az Epson vállalat"Stop Global Warming" kampányát, a National Geographic-al közösen rövid, de lényegre törő videó készült a hőség permafrosztra gyakorolt hatásáról. A társaság ez irányú tevékenysége továbbra is   halad előre. Közvetlenül a novemberi COP 26 konferencia előtt az Egyesült Királyságban a cég közzétette a „Climate Reality Barometer" nevű felmérés eredményeit. A felmérésben 15 264 válaszadó vett részt Európából, Ázsiából, Észak- és Dél-Amerikából. Az Epson szándéka, hogy folyamatosan felhívja a közvélemény figyelmét az éghajlatváltozás hatásaira, és ami a legfontosabb, vitát váltson ki, és megszólítsa azokat, akiknek döntési jogkörük van. Őket követik a termékgyártók, és végső soron maguk a felhasználók. Mindenki hozzá tud járulni többé-kevésbé.

Térjünk vissza a publikált felmérési adatokhoz. Több mint 15 ezren fejtették ki véleményüket Ausztráliából, Brazíliából, Kínából, Franciaországból, Németországból, Indiából, Indonéziából, Olaszországból, Japánból, Dél-Koreából, Szingapúrból, Tajvanról, de az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból is. Ez a válaszadók földrajzilag változatos mintája. Arra az alapkérdésre, hogy szerintük lehetséges-e a jelenben és a közeljövőben elhárítani a klímaválságot, a megkérdezettek közel fele bizakodó volt. A válaszadók kevesebb mint 30%-a már nem osztozott ilyen optimizmusban, és pesszimisták e tekintetben. Egy bizonyos százalék, valahol 5% körül nem hiszi el, hogy az éghajlati válság valóban létezik. Az optimista válaszok többnyire olyan emberektől érkeztek, akiknek nagyobb a tudatosságuk az éghajlatváltozással kapcsolatban. Érdeklődnek a klímaváltozás, a tudományos kutatások és a megújuló energiák felé irányuló innovatív technológiai megoldások iránt.

Az IPCC szerint az ember által irányított éghajlatváltozás évezredekig fog tartani, tekintettel a globális eseményekre. Mindez beleértve a valaha feljegyzett legmelegebb júliust, valamint az Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában keletkezett tüzeket, valamint Kínában, Kolumbiában és Németországban az árvizeket. Az Epson klímavalóság-felmérés eredményei továbbra is jelentős optimizmusra utalnak az éghajlatváltozás bizonyítékait és valóságát illetően.

Henning Ohlsson, az Epson Europe fenntarthatósági igazgatója a következőket mondta: „Tekintettel arra, hogy a klímaválság a szemünk előtt játszódik le, komoly aggodalomra ad okot, hogy oly sokan nem ismerik fel létezésüket, vagy akár aktívan tagadják is. Ez egy ébresztő mindenkinek. Azért, hogy a kormányok, a vállalkozások és az egyének valóban együttműködjenek annak érdekében, hogy a COP 26 döntsön és inspiráljon az éghajlatváltozás mérsékléséhez szükséges intézkedésekről. "

 

Túlzott optimizmus vs. tények

A felmérések azt sugallják, hogy az emberek optimizmusa annak tudható be, hogy nem értik az éghajlatváltozást, és így annak mértékét. A válaszadók körülbelül 75%-a lát kapcsolatot az éghajlatváltozás és a globális hőmérséklet emelkedése (77%), a szélsőséges időjárás (74%) és az erdőtüzek (73%) között. Ezzel szemben az olyan eseményekkel kapcsolatban, mint az éhínség (57%), az emberi tömeges vándorlás (55%) és a rovarjárványok (51%), a tudatosság valamivel több mint felére csökken. Jelentős regionális különbségek vannak, az éhínség Tajvanon a legmagasabb (72%) és a legalacsonyabb az Egyesült Államokban (44%).

Sokan az állami és ipari szervezetek felelősségét látják a vészhelyzet kezelésében. A válaszadók közül több mint minden negyedik (27%) a kormányokat, a vállalatokat pedig 18%-uk tartja felelősnek. Csaknem 18% ismeri el személyes felelősségét. Itt a legmagasabb szintet Indonézia (30%), a legalacsonyabbat pedig Kína és Németország (mindkettő 11%) mutatták ki. Ösztönző, hogy a legtöbb válaszadó a felelősséget kollektívként jelölte meg (31%).

 

Üzleti valóság – a megfelelő idő a cselekvésre

Az éghajlati helyzet felmérése azt sugallja, hogy sokak számára az éghajlati válság a jövő generációival is meg fog történni. Amint a felmérésből kiderül, a válaszadók 15%-a elismeri, hogy a klímaváltozás kezeléséért felelős nagyvállalatokat kell felelősségre vonni. A vállalatok a fenntarthatóságot elősegítő innováció révén más vállalatokat és fogyasztókat is felhatalmazhatnak. Az Epson fejlesztéseket hajtott végre a következő területeken: kezdeményezések az ügyfelekre gyakorolt hatások csökkentésére a rendkívül energiahatékony PrecisionCore Heat-Free technológia használatával, valamint a környezetvédelmi technológiák, például a természetes (nem műanyag) anyagok kutatása és fejlesztése.

A termékek és anyagok innovációja mellett a vállalatok jelentős hatást érhetnek el a klímafelelősség előmozdításával és demonstrálásával. Az Epson vállalat a 100%-ban megújuló villamos energia felé fordul, és olyan kezdeményezésekben vesz részt, mint a RE100 Megújuló Energia Projekt; az erőforrás-ciklus lezárására törekszik, például a termékek visszanyerésének és újrafelhasználásának elősegítésével; és olyan nagy hatású partnerségekbe kapcsolódva, mint például a National Geographic-al való együttműködés a permafrost-védelem támogatása érdekében a Stop Global Warming kampányon keresztül.

 

 

Yasunori Ogawa, az Epson vállalat globális elnöke a következőket mondta: „Az éghajlatváltozás hiányának megállapítása azt mutatja, hogy a cselekvésre összpontosító tudatosság kulcsfontosságú lesz a vészhelyzet kezelésében. Az Epson célja, hogy ezt a tudatosságot és a szükséges technológiákat – cégünkön, más üzleteinken és fogyasztóinkon keresztül – az átalakuló változást életbe hozza. A fenntarthatóság üzleti tervünk középpontjában áll, és jelentős erőforrásokkal támasztják alá – mivel tudjuk, hogy még hosszú út áll előttünk, hiszünk abban, hogy egy jobb jövőt építhetünk. "

Minden vállalat megerősítheti pozícióját a fenntarthatóságot támogató innovációkkal. Az Epson fejlesztéseket hajtott végre a következő területeken: kezdeményezések az ügyfelekre gyakorolt hatások csökkentésére a rendkívül energiahatékony PrecisionCore Heat-Free technológia használatával, valamint a környezetvédelmi technológiák, például a természetes (nem műanyag) anyagok kutatása és fejlesztése.