Irodaszerek és iskola

A nyomtatók biztonsági kockázatot jelentenek?

Ma a biztonsággal a vállalatok és a felhasználók is fokozott formában foglalkoznak. A gyenge pontok továbbra is a hálózathoz csatlakoztatott perifériák. Ide tartoznak a nyomtatók, és különösen azok, amelyek a vállalati hálózaton belül kapcsolódnak. Mi a kockázata a nyomtatóknak a támadók és a kibertámadások számára, hogy hozzáférjenek a vállalatok adataihoz?

Minden, ami a hálózathoz kapcsolódik, és így átmegy rajtuk az adatfolyam különböző információkkal, nem kerülheti meg a biztonsági oldalt. Különösen jelenleg, amikor nagy a támogatása a Home Office- nak, és számos kis- és nagyvállalat alkalmazottja otthonról dolgozik. Természetesen a használt hardver, leggyakrabban laptop, számítógép és mobiltelefon biztonsága. A vállalati nyomtatóhoz való hozzáférés gyakran része ennek, és erős biztonságot igényel. Kíváncsi Ön arra , hogy a nyomtató mivel nézhet szembe, és milyen védelem a megfelelő?

 

A nyomtatás legnagyobb fenyegetettségei

Ha újabb nyomtatómodellekkel rendelkezik, akkor feltételezzük, hogy alapvető vagy speciális biztonsági szolgáltatásokat tartalmaznak. Ezek megvédik a nyomtatást a hacker támadásoktól, amelyek meglehetősen bosszantó károkat okozhatnak a felhasználónak vagy a cégeknek. Ily módon a támadó nemcsak érzékeny adatokat lophat el , hanem átirányíthatja vagy irányíthatja a nyomtatást távolról , és megváltoztathatja a hozzáférési kódokat is. A hackertámadás fenyegetése és az illetéktelen személy dokumentumaihoz való hozzáférése mellett egy másik fenyegetés is van, mégpedig a rosszindulatú programok támadása LAN vagy Wi-Fi hálózaton keresztül. Egyes nyomtatómodellek beépített merevlemez -meghajtóval rendelkeznek, amely vállalati (érzékeny) adatok forrása, ezért a lemez titkosítási funkciója megoldás az adatszivárgás ellen. A kockázati tényezők közé tartozik a vezérlőpult is, ha nem lehetséges a zárolás és a hozzáférés jelszó, PIN -kód vagy más hitelesítés alapján. A felhőalapú megoldáshoz való hozzáférés is veszélyt jelenthet. Itt is érdemes védeni és megfontolni, milyen megbízható szolgáltatásokat kell használni.

 

 

Biztonságos és kényelmes nyomtatás bárhonnan

A nyomtatókhoz való egyre több csatlakozási lehetőséggel nagyobb a sebezhetőség is. Van nyomtatója LAN-kapcsolattal vagy vezeték nélküli Wi-Fi támogatással? Ezeket a módszereket jól kell védeni. Ugyanez vonatkozik a mobil eszközökről történő nyomtatásra az alábbiak szerint. Ilyenkor jó megoldás a jól védett hálózati hozzáférés, valamint a nyomtató védelme. Vannak biztonsági funkciók, például hozzáférés a nyomtatóhoz jelszavakkal. Mac-cím szűrés, valamint kétfaktoros hitelesítés. Néhány nyomtató beépített NFC -olvasóval, személyi igazolvánnyal vagy a fent említett PIN -kód megadásával a készülék billentyűzetén vagy kijelzőn keresztül. A nyomtató webes felületen keresztüli felügyelete korlátozhatja a hozzáférést a nyomtatóhoz és a nyomtatási feladatokhoz, valamint titkosíthatja vagy felülírhatja a merevlemezen lévő adatokat. A biztonsági szolgáltatások magukban foglalhatják a jogosulatlan firmware -telepítés elleni védelmet, vagy a bios visszaállítását és az alap beállítások megváltoztatását.

 

MyQ X

A megbízható biztonság egy fontos eszköz a nyomtatás biztosításához. A jó megoldások közé tartozik a nyomtató és a nyomtatószerver közötti teljes elérési út titkosítása. Az egyik módja a MyQ X nyomtatószerverhez való csatlakozás. A MyQ X -hoz való csatlakozás natív nyomtatással történik az IPPS protokollon keresztül, és beléphet a webes felületre vagy egy jelszóval védett alkalmazásba, korlátozott hozzáférésű LDAP -on keresztül történő hitelesítés lehetőségével a felhasználói szerepekről. A nyomtatóhoz való hozzáférést elsősorban a MyQ Embedded Terminal alkalmazás védi. Ennek köszönhetően a nyomtatót csak arra jogosult személyek használhatják, IP -szűrőt használva. Ezek biztosítják, hogy a nyomtató csak a MyQ szerver alapértelmezett IP -címéről fogadja el a feladatokat. A MyQ terminállal a dokumentumokat egy nyomtatószerveren tárolják, ahol a felhasználói hitelesítés után várják a biztonságos kiadást, és csak ezután küldik el őket a nyomtatóra.

További biztonsági elem a tanúsítvány, amely a szerverre van telepítve, és kulcs létrehozására, adatbázis titkosítására vagy jelszóvédelemre használható. A felhasználónak lehetősége van bizalmas dokumentumok védelmére állítható vízjeleket használni. A MyQ X Ultimate kiadásban így lehetőség van a beolvasott dokumentumok megjelölésére további biztonsági funkciókkal, például a PDF -fájlok jelszóval történő zárolásával közvetlenül a készüléken. Abban az esetben, ha illetéktelen személy nem jut el a nyomtatott dokumentumokhoz, a MyQ X felajánlja a Pull Print funkciót, amely nyomtatás előtt ellenőrzi a felhasználót. A hitelesítéshez kikéri a PIN-kódot, jelszót, intelligens kártya-azonosító csatolását vagy e kétfaktoros hitelesítési módszer kettőjének kombinációját. Ez a védelmi rendszer a MyQ Mobile Printing mobilalkalmazás használatával is lehetséges. Ezzel a felhasználó kényelmesen feldolgozhatja és elküldheti a nyomtatási feladatokat a nyomtatószervernek. Minden biztonságos csatornán történik. Az alkalmazás QR -kód használatával is bejelentkezhet a nyomtató használatához.

 

Még a legjobban védett nyomtató is ráfizethet egy felelőtlen felhasználó hozzáállására. Az emberi tényező kudarca az egyik nagyon gyakori veszélyforrás. Ezt megelőzhető a bizalmas dokumentumok nyomtatásával foglalkozó vállalatok alkalmazottainak képzésével. A kibertámadások, különösen a nagyvállalatoknál, egyre növekvő jellegűek. Ha egy nagy vagy akár egy kis cég elveszíti az érzékeny adatokat, akkor nagy kár fenyegethet. A dokumentumokkal visszaélhetnek, a versenytársak kezébe kerülhetnek, meghamisíthatják vagy akár zsarolásra is felhasználhatják őket. Az EU maga is szigorú szabályokat állapított meg az uniós polgárok személyes adatainak védelmére vonatkozóan. A magas bírságok azon vállalatok számára, amelyek nem tartják be ezt a rendeletet, erős ösztönzést jelentenek a dokumentumok személyes és érzékeny adatokkal való védelmére. Végül meg kell említenünk, hogy a papíralapú dokumentumok hatékony aprítása a nyomtatás egyik biztonsági jellemzője. Bármilyen biztonságos is nyomtatója és nyomtatási folyamata , ha azonban a dokumentumokat a régi archívumból csak egyszerűen valahová kidobja vagy a kukába hagyja biztonságos aprítás nélkül, akkor a védelem semmit sem ér, mert így illetéktelen személy is hozzáférhet az adatokhoz.