Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

A nyomtatók biztonsági kockázatot jelentenek?

Ma a biztonsággal a vállalatok és a felhasználók is fokozott formában foglalkoznak. A gyenge pontok továbbra is a hálózathoz csatlakoztatott perifériák. Ide tartoznak a nyomtatók, és különösen azok, amelyek a vállalati hálózaton belül kapcsolódnak. Mi a kockázata a nyomtatóknak a támadók és a kibertámadások számára, hogy hozzáférjenek a vállalatok adataihoz?

Minden, ami a hálózathoz kapcsolódik, és így átmegy rajtuk az adatfolyam különböző információkkal, nem kerülheti meg a biztonsági oldalt. Különösen jelenleg, amikor nagy a támogatása a Home Office- nak, és számos kis- és nagyvállalat alkalmazottja otthonról dolgozik. Természetesen a használt hardver, leggyakrabban laptop, számítógép és mobiltelefon biztonsága. A vállalati nyomtatóhoz való hozzáférés gyakran része ennek, és erős biztonságot igényel. Kíváncsi Ön arra , hogy a nyomtató mivel nézhet szembe, és milyen védelem a megfelelő?

 

A nyomtatás legnagyobb fenyegetettségei

Ha újabb nyomtatómodellekkel rendelkezik, akkor feltételezzük, hogy alapvető vagy speciális biztonsági szolgáltatásokat tartalmaznak. Ezek megvédik a nyomtatást a hacker támadásoktól, amelyek meglehetősen bosszantó károkat okozhatnak a felhasználónak vagy a cégeknek. Ily módon a támadó nemcsak érzékeny adatokat lophat el , hanem átirányíthatja vagy irányíthatja a nyomtatást távolról , és megváltoztathatja a hozzáférési kódokat is. A hackertámadás fenyegetése és az illetéktelen személy dokumentumaihoz való hozzáférése mellett egy másik fenyegetés is van, mégpedig a rosszindulatú programok támadása LAN vagy Wi-Fi hálózaton keresztül. Egyes nyomtatómodellek beépített merevlemez -meghajtóval rendelkeznek, amely vállalati (érzékeny) adatok forrása, ezért a lemez titkosítási funkciója megoldás az adatszivárgás ellen. A kockázati tényezők közé tartozik a vezérlőpult is, ha nem lehetséges a zárolás és a hozzáférés jelszó, PIN -kód vagy más hitelesítés alapján. A felhőalapú megoldáshoz való hozzáférés is veszélyt jelenthet. Itt is érdemes védeni és megfontolni, milyen megbízható szolgáltatásokat kell használni.

 

 

Biztonságos és kényelmes nyomtatás bárhonnan

A nyomtatókhoz való egyre több csatlakozási lehetőséggel nagyobb a sebezhetőség is. Van nyomtatója LAN-kapcsolattal vagy vezeték nélküli Wi-Fi támogatással? Ezeket a módszereket jól kell védeni. Ugyanez vonatkozik a mobil eszközökről történő nyomtatásra az alábbiak szerint. Ilyenkor jó megoldás a jól védett hálózati hozzáférés, valamint a nyomtató védelme. Vannak biztonsági funkciók, például hozzáférés a nyomtatóhoz jelszavakkal. Mac-cím szűrés, valamint kétfaktoros hitelesítés. Néhány nyomtató beépített NFC -olvasóval, személyi igazolvánnyal vagy a fent említett PIN -kód megadásával a készülék billentyűzetén vagy kijelzőn keresztül. A nyomtató webes felületen keresztüli felügyelete korlátozhatja a hozzáférést a nyomtatóhoz és a nyomtatási feladatokhoz, valamint titkosíthatja vagy felülírhatja a merevlemezen lévő adatokat. A biztonsági szolgáltatások magukban foglalhatják a jogosulatlan firmware -telepítés elleni védelmet, vagy a bios visszaállítását és az alap beállítások megváltoztatását.

 

MyQ X

A megbízható biztonság egy fontos eszköz a nyomtatás biztosításához. A jó megoldások közé tartozik a nyomtató és a nyomtatószerver közötti teljes elérési út titkosítása. Az egyik módja a MyQ X nyomtatószerverhez való csatlakozás. A MyQ X -hoz való csatlakozás natív nyomtatással történik az IPPS protokollon keresztül, és beléphet a webes felületre vagy egy jelszóval védett alkalmazásba, korlátozott hozzáférésű LDAP -on keresztül történő hitelesítés lehetőségével a felhasználói szerepekről. A nyomtatóhoz való hozzáférést elsősorban a MyQ Embedded Terminal alkalmazás védi. Ennek köszönhetően a nyomtatót csak arra jogosult személyek használhatják, IP -szűrőt használva. Ezek biztosítják, hogy a nyomtató csak a MyQ szerver alapértelmezett IP -címéről fogadja el a feladatokat. A MyQ terminállal a dokumentumokat egy nyomtatószerveren tárolják, ahol a felhasználói hitelesítés után várják a biztonságos kiadást, és csak ezután küldik el őket a nyomtatóra.

További biztonsági elem a tanúsítvány, amely a szerverre van telepítve, és kulcs létrehozására, adatbázis titkosítására vagy jelszóvédelemre használható. A felhasználónak lehetősége van bizalmas dokumentumok védelmére állítható vízjeleket használni. A MyQ X Ultimate kiadásban így lehetőség van a beolvasott dokumentumok megjelölésére további biztonsági funkciókkal, például a PDF -fájlok jelszóval történő zárolásával közvetlenül a készüléken. Abban az esetben, ha illetéktelen személy nem jut el a nyomtatott dokumentumokhoz, a MyQ X felajánlja a Pull Print funkciót, amely nyomtatás előtt ellenőrzi a felhasználót. A hitelesítéshez kikéri a PIN-kódot, jelszót, intelligens kártya-azonosító csatolását vagy e kétfaktoros hitelesítési módszer kettőjének kombinációját. Ez a védelmi rendszer a MyQ Mobile Printing mobilalkalmazás használatával is lehetséges. Ezzel a felhasználó kényelmesen feldolgozhatja és elküldheti a nyomtatási feladatokat a nyomtatószervernek. Minden biztonságos csatornán történik. Az alkalmazás QR -kód használatával is bejelentkezhet a nyomtató használatához.

 

Még a legjobban védett nyomtató is ráfizethet egy felelőtlen felhasználó hozzáállására. Az emberi tényező kudarca az egyik nagyon gyakori veszélyforrás. Ezt megelőzhető a bizalmas dokumentumok nyomtatásával foglalkozó vállalatok alkalmazottainak képzésével. A kibertámadások, különösen a nagyvállalatoknál, egyre növekvő jellegűek. Ha egy nagy vagy akár egy kis cég elveszíti az érzékeny adatokat, akkor nagy kár fenyegethet. A dokumentumokkal visszaélhetnek, a versenytársak kezébe kerülhetnek, meghamisíthatják vagy akár zsarolásra is felhasználhatják őket. Az EU maga is szigorú szabályokat állapított meg az uniós polgárok személyes adatainak védelmére vonatkozóan. A magas bírságok azon vállalatok számára, amelyek nem tartják be ezt a rendeletet, erős ösztönzést jelentenek a dokumentumok személyes és érzékeny adatokkal való védelmére. Végül meg kell említenünk, hogy a papíralapú dokumentumok hatékony aprítása a nyomtatás egyik biztonsági jellemzője. Bármilyen biztonságos is nyomtatója és nyomtatási folyamata , ha azonban a dokumentumokat a régi archívumból csak egyszerűen valahová kidobja vagy a kukába hagyja biztonságos aprítás nélkül, akkor a védelem semmit sem ér, mert így illetéktelen személy is hozzáférhet az adatokhoz.