Irodaszerek és iskola

A Wi-Fi nyomtatókapcsolat előnyei

A Wi-Fi nagymértékű bővülése miatt az eszközök egyre jobban vezetékes kapcsolat nélkül kommunikálnak egymással. A Wi-Fi a Wireless Fidelity kifejezés rövidítését jelenti - egy vezeték nélküli hálózat, amely a vezetékes Ethernet hálózatot helyettesíti az engedély nélküli 2,4–5 GHz-es sávban. A 802.11b és 802.11g Wi-Fi szabványokat helyettesítik az újabb 802.11ac és 802.11n szabványok. A laptopokon kívül az audio-video berendezések, mobiltelefonok, zene- és video-streaming eszközök, valamint a különféle otthoni eszközök, nyomtatók és többfunkciós eszközök széles körben használják a Wi-Fi hálózatot. A nyomtatógyártók Wi-Fi modult is hozzáadnak az alapvető megfizethető eszközökhöz. Ezért vásárolhat ma olyan nyomtatót, amely Wi-Fi-csatlakozással rendelkezik, gyors WPS-képességgel, elfogadható áron. A Wi-Fi folyamatosan bővülő alternatívája az NFC, a mobil eszközök gyors párosítása a nyomtatóval és a kényelmes nyomtatás. Tehát milyen előnyei vannak a nyomtató Wi-Fi-vel történő csatlakoztatásának, és mennyire biztonságos a nyomtatás ilyen kapcsolattal?

 

Előnyök

Könnyű telepítés

Ha Ethernet-kompatibilis nyomtatót és Wi-Fi-kapcsolatot választ, az egyszerű Wi-Fi-telepítés biztosan megkönnyíti munkáját. Minden gyártó igyekszik a lehető legnagyobb mértékben leegyszerűsíteni ezt a felhasználói lépést. A segédprogrammal történő telepítéskor dönthet arról, hogy USB-kábellel vagy vezeték nélkül csatlakozik Wi-Fi-n keresztül. A következő lépés az, hogy csatlakozzon a Wi-Fi hálózathoz. Ha feltételezzük, hogy van jelszóval védett hálózat, akkor olyan információkra lesz szükség, mint például a hálózat neve és jelszava. Ha az útválasztónak és a nyomtatónak WPS-kapcsolata van, ez megkönnyíti a kapcsolatteremtést az Ön számára.

 

Gyors nyomtatási feladatok

Minden amire szüksége van az csak egy megfelelő alkalmazás a mobiltelefonján, és ezzel csökkentheti a nyomtatás idejét a mobil eszközön egyetlen gombnyomással. Vezérlés bármilyen mobil[AV1]  eszközről lehetséges. A vezeték nélküli nyomtatás elsődleges előnye, hogy bármilyen mobil eszközről, táblagépről vagy laptopról, akár e-könyv olvasóról is nyomtathat. Ilyen gyorsan hozzáférhet a nyomtatóhoz otthon, de egy munkacsoportban is, és nagyon gyorsan hozzászokik.

 

Mobilitás

A jel lefedettségén belül akkor is beírhat nyomtatási feladatokat, ha nem áll közvetlenül a nyomtató mellett. Dolgozhat a laptoppal, miközben kiadja az utasítást a laptopból történő nyomtatáshoz. Mire elvégzi a munkáját a nyomatok a nyomtató kimeneti tálcájában várnak Önre. Nincs szükség kábelre, amely - különösen egy kis térben - zavaró és akadályozhat.

 

Hátrányok

Vezeték nélküli hálózat sebezhetősége

Ahogy, azt már megszoktuk, minden dolognak megvannak az előnyei és hátrányai. Ez sem változik a Wi-Fi-n keresztüli nyomtatáskor. Ez nem közvetlen hátrány, hanem inkább a biztonság gyengesége, ha nem állítja be helyesen a biztonságos nyomtatás paramétereit. Az első lépés egy jól védett vezeték nélküli hálózat. A WPA2 titkosítási protokollal való biztonság manapság szükségszerű. Ha egy régebbi útválasztót használ, és nem kínálja ezt a lehetőséget, akkor minden bizonnyal legalább a WPA opcióval rendelkezik. A legrégebbi protokoll a WEP, amely jelenleg gyakorlatilag nem kielégítő és könnyen feltörhető. Ha a nyomtatót több alkalmazottat foglalkoztató cégnél használja, akkor a vállalati dokumentumok biztonsága szempontjából érdemes lehet fontolóra vennie egy olyan nyomtatómodellt, amely rendelkezik saját biztonsági funkciókkal, például egy PIN-hozzáférési kóddal a nyomtató vezérléséhez.

 

Ajánlott modellek Wi-Fi-vel

Manapság már nem probléma egy olyan nyomtató vagy többfunkciós eszköz megtalálása, amelyen a piacon elérhető a Wi-Fi kapcsolat. A Wi-Fi-vel rendelkező modellek 50 eurótól kezdődnek, mind tintasugaras, mind lézerként. Néhány típust választottunk az Ön számára különböző árszinteken.

 

Brother DCP-9020CDW

Kiváló minőségű és kompromisszumok nélküli teljesítmény

Ez a többfunkciós nyomtatómodell az egyik olyan nagy teljesítményű eszköz, amelyet minden munkacsoportban értékelni fog. Kiváló minőségű nyomtatást kínál 2400 x 600 dpi felbontással, 18 oldal / perc sebességgel fekete-fehér, színes és kétoldalas nyomtatáshoz. A nagyméretű, 250 lapos papírtálca elegendő nagy nyomtatási mennyiséghez. A havi 20 000 oldal A4-es munkaterhelés minden bizonnyal elegendő egy nagyobb munkacsoportban. A csatlakoztathatóság szempontjából az USB kábel és az Ethernet kapcsolat kiegészíti a kényelmes Wi-Fi kapcsolat. A nyomtatáshoz ez a modell eredeti fekete és színes lézerfestékeket használ, Toner Brother TN 241 (C / M / Y / BK) megjelöléssel. Alternatív lehetőségek is vannak ehhez a modellhez márkás TonerDepot tonerek formájában, amelyek megegyeznek az eredeti és teljesen kompatibilis alternatív tonerek minőségével és kapacitásával, az eredeti ár töredékéért. Szigorú minőségi teszteken mentek keresztül.

 

HP Color LaserJet Pro M252dw

Kiváló teljesítmény, nyomtatási minőség és ár arány

Színes lézernyomtató HP ePrint, Apple AirPrint, WiFi Direct nyomtatással, amelyet a Mopria Alliance hitelesített és e modell nyomtatását támogató mobil alkalmazásokat használ, 18 oldal / perc sebességgel, 600 x 600 dpi nyomtatási felbontással dolgozik. A vezérlés felhasználóbarát, több gombbal és tiszta LCD kijelzővel. Az USB-kábelen, az Ethernet-en és természetesen a Wi-Fi-n keresztül történő csatlakoztatás mellett az NFC használatával történő gyors nyomtatás képességét is magába foglalja. Kétoldalas nyomtatás szintén rendelkezésre áll. Ez a nyomtató eredeti, fekete és színes lézerfestékkel rendelkezik, amelyek jelölése HP CF400A / HP CF401A / HP CF402A / HP CF403A toner, a lefedettség pedig1500 oldal feketével és 1400 oldal színes festékkel. Nagy kapacitású eredeti tonereket is használhat, hogy akár 2800 oldalt nyomtasson a HP CF400X jelölésű tonerrel. Alternatív megoldást is választhat ehhez a modellhez márkás TonerDepot Premium tonerek vagy alternatív, teljesen kompatibilis tonerek formájában a HP Color LaserJet Pro M252dw modellhez.

 

Samsung Xpress M2026W / Canon Pixma iP7250

Megfizethető megoldás mindenki számára

Ha ki akarja használni a nyomtatáshoz a Wi-Fi funkciót és az ahhoz kapcsolódó összes előnyt, de mégsem akar nagy összeget fektetni egy nyomtatóba, amely rendszeres otthoni nyomtatást tesz lehetővé, nagyon jó modelleket találhat 50 - 70 € árszinten. A Samsung SL2026w lézernyomtatót és a Canon Pixma iP7250 tintasugaras nyomtatót kiváló nyomtatási minőség, teljesítmény és ár arányban értékesítik. A Wi-Fi és a gyors WPS mellett az NFC a Samsung Xpress M2026W fekete-fehér lézernyomtatót is kínálja. Percenként 20 oldalt nyomtat 1200 dpi felbontással, az első oldal nyomtatási ideje pedig csak 8,3 másodperc. A kicsi, kompakt, de nagy teljesítményű nyomtatót otthoni és kis munkacsoportok számára tervezték, ahol havonta akár 10 000 A4-es oldal nyomtatható ki.

A Canon Pixma iP7250 színes tintasugaras nyomtató öt különálló tintával nemcsak nagyobb kényelemmel jár a munkavégzésnél, a Wi-Fi-kapcsolaton keresztül, hanem a dokumentumok és a színes fényképek kiváló minőségét is biztosítja. A duplex nyomtatás, a lemez felületére való nyomtatás és az AirPrint támogatása a csomag része. 9600 x 2400 dpi nyomtatási felbontással percenként 15 fekete és 10 színes oldal nyomtatható. Ez a fotónyomtató számos különféle papírra nyomtathat, valamint fóliákra és matricákra vasalhat.

Ön határozottan értékelni fogja a Wi-Fi nyomtatók előnyeit. Nagyon sok olyan dokumentumot lehet kinyomtatni a mobil eszközén, amelyet gyorsan kell kinyomtatnia. Ki akarja nyomtatni a nyaralásról hozott fényképeit, amelyek a mobiltelefonján vannak? Nincs probléma. Sürgősen ki kell nyomtatnia egy számlát? Megteheti menet közben is. A Wi-Fi-vel rendelkező nyomtatók ára mindenki számára elérhetőek. Megengedheti magának a vezeték nélküli nyomtatás kényelmét is, ha az alapsorozatból egy modellt viszonylag alacsony áron kap.