Irodaszerek

Alternatív nyomtatópatronok (az Ön számára tesztelt)

Sokáig csak a gyártó eredeti nyomtatópatronjait használtam. Ez a költséges kapcsolat azonban egy nap arra késztetett, hogy elgondolkozzam a nyomtatóm áráról és az eredeti többcsomagolású patronok áráról. És itt jutunk el a lényegig. Az otthoni többfunkciós nyomtatók alapmodelleiben az új eredeti színes többcsomagolású patronok ára a nyomtató vételárának kb. 65-85% -át teszi ki. Nem kell mélyen elgondolkodni azon, hogy a gyártók miként üzletelnek és miért ragaszkodnak  olyan erősen ahhoz, hogy a felhasználók eredeti patronokat vásároljanak pontosan a nyomtató márkájából. Azt állítják, hogy egy másik gyártó alternatív patrona megkárosíthatja a készüléket. Amikor ezen elgondolkodok, olyan, mintha csak egy társaság  benzinét  lehetne megvásárolni egy benzinkútnál.

Ezért úgy döntöttem, hogy egyszerűen teszteltem az Epson Stylus többfunkciós nyomtatómat. Először az eredeti, majd az alternatív nyomtatópatronokat használtam. Természetesen megpróbáltam fenntartani ugyanazt a nyomtatási gyakoriságot. Attól függően, hogy milyen gyakran használjuk otthon a nyomtatót, az eredeti patronok kb. 6-7 hónapig tartanak ki. Fekete-fehér és színes dokumentumokat nyomtatunk.

Miután megkaptam az üzenetet a nyomtatón, hogy a patronok már üresek és cserélni kell őket, úgy döntöttem, hogy alternatív patroncsomagot választok. Az eredeti "Epson T0715 Multipack" patron ára körülbelül 45 €, az árak pedig eladótól függően kissé eltérnek. Most azonban alternatív patronokat, az Epson T0715-et választottam, garantálva az Epson nyomtatóval való kompatibilitást. Ellenőriztem, hogy az ISO szabványok szerint készültek-e, ami garantálja a nyomtatóval való kompatibilitást. A nyomtatómhoz használt alternatív patronok ára 8,5-szer alacsonyabb volt az eredetitől.

 

Az alternatív patronok kissé különböztek a felső csomagolásban , de kicsomagolásuk után alakjuk és méreteik is teljesen azonosak voltak az eredeti patronokkal. Megfelelően illeszkedtek a nyomtatóba, és a PC grafikában azonnal megjelölte, hogy azok teljesek. Az első rész tehát sikeres volt. Ezt egy tesztnyomtatás és a színes és fekete-fehér dokumentumok összehasonlítása követte. Mindkét esetben ugyanazt a Xerox Premier márkájú papírt használtam, hogy a legpontosabb eredményeket kapjam.

Összehasonlítás

Színes nyomtatás

100% -os nyomtatási eredménynek tekintjük a színes nyomtatást közvetlenül a gyártótól származó eredeti patronokkal. Ezzel szemben az alternatív patronok használatával a nyomtatás minősége enyhén csökken. Az alternatív patronokkal  végzett színes nyomtatás eredményét azonban 97% -ra becsülik. Ez nagyon jó eredmény, és a minőség és az ár aránya nem ok arra, hogy ne használjunk alternatív utántöltőket.

Fekete-fehér nyomtatás

Ezúttal a kétféle kazettával történő nyomtatás a minőséget 100% -ra illesztette. Nem láttam különbséget a nyomtatott dokumentumok között. Összehasonlításom azonban csak vizuális összehasonlítás volt. Ha az eredményeket alaposabban összehasonlítanánk valamilyen más módszerrel, akkor kvalitatív különbségeket találhatnánk a tartalom között, pl. színárnyalatban. Viszont a nyomtató szokásos otthoni használatában az alternatív patronok minősége kiváló volt számomra.                 

Végső értékelésem az, hogy az alternatív patronok minőségi módon használják fel a 97–99% -os azonos színű utántöltő anyagokat. Ezért valószínűbb, hogy az eredeti patronoknál  fizetünk egy olyan márkanévért, amely hozzáadja a termék árához a marketing és a hirdetési költségeket is.

A patron hozama

A nyomtató szinte azonos használatával a patron hozama időben hasonló volt, mint az  eredetié. Az alternatív újratöltések 6 hónapig tartottak ki, ami megegyezik azzal az időtartammal, mint az eredeti újratöltéseké. A háztartásban négyen vagyunk, ebből ketten diákok.

 

Végszó

Az eredeti és az alternatív patronokat eddig csak színes többfunkciós nyomtatóval tesztelték. Hogyan állnak ezzel  más nyomtatók, és hogyan működnek együtt a lézernyomtatók alternatív festékeivel, a következő teszt után megosztom Önökkel.

Ha fontolóra veszi alternatív patronok vásárlását olcsóbb nyomtatók számára, akkor nem kell aggódnia. Fontos azonban, hogy olyan kipróbált kiskereskedőket válasszon, akik olyan gyártók újratöltését kínálják, amelyek minőségileg megegyeznek az eredeti újratöltésekkel.

Tipp az Ön számára

Vásárlás előtt konzultáljon a forgalmazóval a szükséges nyomtatópatron típusáról. Majd tanácsolják, hogy melyik utántöltő a legmegfelelőbb és a fogyasztók által is ellenőrzött. Ha az e-üzletben vásárol, használja az élő csevegést, vagy vegye fel a kapcsolatot az eladóval a támogatásért. Ezen a webhelyen szívesen válaszolnak az alternatív utántöltésekkel és azok megvásárlásával kapcsolatos kérdéseire a műszaki támogatási szakaszban.