Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Nyomtatók, amelyekre felfigyeltek Las Vegas-ban a CES 2020-on

Ha érdeklik az új technológiák, akkor minden bizonnyal nem hagyta ki a nagy eseményt, amely minden évben Las Vegasban zajlik. Ez egy Tech konferencia, amelyre 2020 januárjában került sor. A konferencián nagy teret kaptak a legújabb technológiák, az 5G hálózat, a mesterséges intelligencia, valamint a kapcsolódó szolgáltatások és termékek. Az előadásokon kívül a kiállítók bemutatták a legjobbakat, amelyeket egy év alatt fejlesztettek vagy tökéletesítettek. Nem minden termék érheti el a végfelhasználót. Néhányan a prototípus síkjába kerülnek. Híreket kerestünk a nyomtatás és a nyomtatók világából, amelyek ebben az évben jelentek meg a CES-en. Természetesen a 3D nyomtatás dominált. Ugyanakkor újdonság jelent meg ott, amely felkeltette a figyelmet. Nyomtasson bőrre vagy tetoválásokra nyomtatóval.

 

Prinker - egy tetoválásnyomtató, amely tetoválást készít 

Mit mondana a testének bármilyen sablonnal való azonnali tetoválására? De nem örökre, hanem korlátozott időre. A tetoválást a divat trendekhez vagy az érzelmi időszakához igazíthatja. Nem egy világhírű festményt, de szinte 100% -os tetoválást kapna. Tehát legalább a stílus megjelenése különböző alkalmakra - különböző tetoválások. A Prinker Korea Inc. vállalat  találta ez ki. 2015-ben alakult meg, és ideiglenes tetoválások nyomtatóinak gyártója és szállítója. Látomása az volt, hogy inspiráló eszköz legyen az önkifejezéshez. Ez sikerült is nekik, és ma már tintakészlettel együtt megvásárolhatja a Prinker tetoválás nyomtatót fekete vagy színes nyomtatáshoz. Az árat fekete nyomtató esetén 269 dollárban, színes nyomtatóként 299 dollárban határozták meg. Az ár a piacra lépéskor 349 dollár volt.

Ma alacsonyabb áron találja meg az ajánlatban. A következő befektetésekkel is számolnia kell cserepatronok formájában. Az ár körülbelül 100 dollár fekete utántöltő és 150 dollár színes utántöltő esetében. A tinta körülbelül 1000 tetoválást képes ellátni. Természetesen 1 tetoválás területe egyenlő az eszköz  méretével, amely lefedheti a test egy helyét. A Prinker weboldalon található egy nyomtató ajánlat: Prinker S, amely tartalmaz egy Prinker nyomtatót a fekete tetoválás nyomtatásához, egy akkumulátort és egy patront. A második verzió Prinker Pro két színben (kék és piros nyomtató) kerül forgalomba. A csomag tartalmaz egy Prinker színes nyomtatót, 2 x akkumulátort töltővel és egy tinta készletet. A fizetés a Pay Pal szolgáltatással történik, és lehetséges, hogy ezeket az árukat Európán belüli országokba el is küldik. A Prinker még nem érhető el a mi e-üzleteinkben. Noha a Prinker nyomtató már régóta jelen van a világban, a nagyközönség a CES-ben tartott prezentációval megismerheti ezt.

 

foto: prinker.us

 

Ez hogyan működik? 

A Prinker egy kicsi hordozható nyomtató, amely ideiglenes tetoválásokat nyomtathat a bőrére. Fekete vagy színes motívum egy sablonnak megfelelően, amelyet az alkalmazás segítségével megtervezhet. Mindezt rövid idő, néhány másodperc alatt. Hogyan működik ez? Saját tetoválásának létrehozásához használja a mobiltelefonra letöltött alkalmazást. A Prinker alkalmazás elérhető mind az Android, mind az iOS számára (regisztrációt igényel). A kreativitásnak nincsenek korlátai, a képeken kívül feliratokat és különféle összetettebb dísztárgyakat és mintákat is létrehozhat. Ezután a Bluetooth interfész segítségével csatlakoztassa a mobiltelefont a (fekete-fehér vagy színes) nyomtató nyomtatójához. Az egészségre ártalmatlan kozmetikai tintát a nyomtató felhordja a bőrére. Ez csak egy átmeneti tetoválás, de a különbséget az első pillantásra nem különbözteti meg a klasszikus tetoválástól. Tartóssága a bőr állapotától függ. Ez ellenáll a normális víznek, de ha tusfürdőt vagy szappant használ, garantáltan megszabadul tőle. Ha nem mossa meg a tetoválás helyét, akkor a tetoválás 2-3 napig is kitarthat. Ezért ez egy átmeneti dolog partik, rendezvények alkalmából. Ez határozottan egy olyan termék, amely különösen a fiatalok és a kreatív művészek számára vonzó. A Prinker nyomtató ára patronkészlettel együtt viszonylag magas. Mindenesetre érdekes eszköz a tetoválás nyomtatásához.

A 3D nyomtatók még mindig érdekesek

A 3D nyomtatás is nagy teret kapott a CES 2020 konferencián. Már régen volt az első bemutatója, ám még mindig van mit javítani és a 4D nyomtatás felé mozogni. Érdekes volt az XYZpriting társaság standja, amely már különféle rendezvényeken rendszeresen bemutatkozik, ahol bemutatja asztali 3D nyomtatóit. Ha társította ezt a vállalatot a Da Vinci 3D nyomtatókkal, akkor  helyben van. Az új modell, amelyet ez a gyorsan növekvő tajvani társaság mutatott be az idei CES-en, a Da Vinci Color 5D nevű modell nagy érdeklődést váltott ki. Ez a modell lézergravírozást és 2D nyomtatást kínál papírra. A célcsoportnak a tervezőknek és a kisvállalkozásoknak kell lenniük.

Egy másik cég, amely a 3D nyomtatót mutatta be, a Snapmaker és annak új 3 az 1-ben modellje volt. A Snapmaker 2.0 új generációja a 3D nyomtatót, a lézergravírozást és CNC marógépet kombinálja. Bővített CAN adat busszal rendelkezik a vezeték nélküli információ gyors továbbításához. 

A francia Volumic - Imprimantes 3D gyártó két díjat nyert a CES 2020-on a STREAM Ultra SC eszközért. Az egyik a 3D nyomtatás innováció kategóriában, a másik a fenntarthatóság és az öko-formatervezés területén. E modell előzetes megrendeléseit tavaly novemberben, november 9-én kezdte meg a gyártó weboldalán, 5980 € kikiáltási árral.

A 3D nyomtatók mellett a figyelem a kanadai peel3D cég által létrehozott új 3D szkenner modell felé is terelődött. A peel3D 2CAD modell egy professzionális 3D szkenner, amely képes a beolvasott fájlokat közvetlenül egy fájlba exportálni a CAD szoftver számára. A kompatibilis CAD programok támogatása kiváló, kezdve a SOLIDWORKS, az Inventor, a PTC és mások által. A 3D-s lapolvasó alapelve az, hogy mind a lapolvasó, mind az objektum mozoghat, és valós időben láthatja, hogy mi maradt le a lapolvasás során. A legegyszerűbb, hogy a szkenner különféle felületeket képes kezelni, például fémöntvények, agyagmodellek, kerámia és porcelán, kő, falazat, műanyagok, szövet, bőr, festmény, szobor, emberek és öntőformák kezelésére. A gyártó saját szoftvert is kínál számos olyan funkcióval, amelyek megkönnyítik az egész folyamatot.

Még az autóipar sem marad le a 3D nyomtatásban. Vagy inkább az egyes autó alkatrészek gyártására használnak 3D nyomtatókat. A svájci Rinspeed autógyártó a CES 2020-on bemutatta a MetroSnap autonóm elektromos autót, amelynek moduláris koncepciója van cserélhető Pods fülkékkel. Ezeket a felhasználó könnyen rögzítheti egy gördeszka nevű alvázra. Érdekes módon az autó 30 különféle alkatrészét 3D nyomtatókkal készítik.

A kozmetikai szektor is képviseltette magát. A dél-koreai, az Amore Pacific cég kifejlesztett egy 3D-s arcnyomtatási rendszert, amelyet közvetlenül a felhasználó bőrtípusához igazítottak. A cég egy speciális gépet tervezett több anyag előállítására, amelyek képesek hidrogélmaszk készítésére. Az innováció kissé emlékeztet arra, amelyet a Neutrogena kozmetikai társaság vezette be (a Johnson & Johnson része volt a tavalyi évben).

Egy ideig még maradunk a kozmetikai iparban. A P&G vállalat, amely a Procter & Gamble csoport része, bevezette az Opte Precision Skincare nyomtató új generációját. Az előző generációhoz képest 30% -kal növekedett a sebesség, és akár 70% -kal csökkent az ár. Kb. 599 dollárban kell megjelennie, már a nyár folyamán. Az újratöltéseket mintegy 100 dollárért fogják eladni. Technológiájával a nyomtató képes fedezni a bőr hibáit és hiányosságait. Először egy speciális kamerával megvizsgálja a bőr felületét, majd algoritmus segítségével elemzi a képeket. Ez tökéletes változatot fog létrehozni a feltárt hiányosságokhoz. Pontosan kinyomtatja a célzott mikroszkópos cseppeket speciális színes szérumból (tintából), amely majdnem 100% -kal megegyezik a bőr többi részével. A használt tinták ideiglenes tartóssággal bírnak, de így akár több napig is alkalmazhatóak. Ellenállnak a napfénynek és a hiperpigmentációnak. A sminkezési kozmetikával egyszerűen eltávolítható.

A CES 2020 számos érdekes technológiát, innovációt, terméket és szolgáltatást hozott létre, amelyekkel a jövőben találkozhatunk. Manapság sokuk továbbra is futurisztikusnak, még értelmetlennek tűnnek. A CES-en bemutatottak közül némelyek valóban kihívást jelentettek. Például: A nem sertésből származó sertéshúst a Burger 2.0 gyártó mutatta be. Ez egy élelmiszeripari termék, amely felváltja a hamburgert. A hús helyettesítésére növényi keveréket használnak. A vállalat a húskészítményeket növényi termékekkel fogja felváltani. A fogyasztónak nem szabad éreznie az ízkülönbséget, legalábbis nem nagyon. Az üvegházhatás elleni küzdelem részeként, amely éppen az állattenyésztés üvegházhatású gázkibocsátásának eredménye, az ilyen projektek zöld utat kapnak.

A nyomtatás területén a mesterséges intelligencia és az intelligens funkciók közötti kapcsolat egyre inkább előtérbe kerül. A nyomtatáshoz kibővítik a nyomtatható hordozók és anyagok lehetőségeit. Ez már régóta nem csak különféle papírtípus. Ahogyan a Prinker megmutatta, szinte bármit nyomtathat a bőrére is. A 3D nyomtatás egyre inkább a 3D nyomtatás és más technológiák egy univerzális eszközön történő kombinációja felé halad. Mindenesetre az idei CES sok érdekes dolgot is hozott.