Irodaszerek és iskola

Egy kompakt nyomtatót választunk a távmunkához

Ha legalább néhány napot távmunkában dolgozik, értékelni fogja azt a nyomtatót, amely bizonyos mértékig összehangolja a munkafeladatait. Otthoni térben inkább egy kompaktabb készüléket választ, amely nem foglal sok helyet. Kiválasztásunkat a heti 1-2 alkalommal otthonról dolgozó rendszeres felhasználó igényei alapján választottuk ki, akinek gyors hozzáférésre van szüksége a dokumentumok monokróm nyomtatásához.

Főbb követelmények

- megfizethető nyomtató

- fekete-fehér nyomtatás lézeres minőségben

- a készülék kompakt mérete

- vezeték nélküli kapcsolat

- mobil nyomtatás támogatása (Apple AirPrint) 

Ezekkel az elsődleges követelményekkel kezdtük meg az új nyomtató kiválasztását a Home Office számára. A 200 euró alatti árkategóriába tartozó modellek kerültek a listára, amelyek több kereskedőnél is kaphatók. 

Xerox WorkCentre 3025BI

A Xerox egy praktikus univerzális nyomtató lézerminőségű fekete-fehér nyomtatáshoz. Ennek a modellnek a kompakt kialakítása garantálja az elhelyezést még kisebb helyen vagy közvetlenül a munkaasztalon is. Ami a csatlakozást illeti, szabványos Wi-Fi hálózattal megfelel a követelményeinknek. Támogatja a mobileszközökről és az Apple AirPrintről történő nyomtatást.

A többfunkciós eszköz lézeres technológiával nyomtat 600 x 600 Dpi felbontásban (1200 x 1200 Dpi legmagasabb minőség). A nyomtatási sebesség körülbelül 20 oldal percenként, az első oldal 8,33 másodperc alatt készül el. Az adagolótálca kapacitása 150 lap, a kimeneti kapacitása pedig 100 lap. A maximális havi leterheltség 15 000 oldal. 

A Xerox WorkCentre 3025BI egy univerzális eszköz, amely három teljes értékű funkciót kínál a nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez. Intuitív kezelőpanellel rendelkezik a nyomtatási feladatok kényelmes végrehajtásához, valamint könnyen cserélhető többcélú patronnal is.

Ezt a modellt a felhasználók ellenőrizték, mert már régóta a piacon van. A hátránya a kis információs szegmenses kijelző, amely 2 soros fekete-fehér kijelzőn mutatja az alapvető információkat. És talán egy kicsit az elavult design, vagy inkább egy ilyen klasszikus irodai kialakítás. Bár a méret kompakt, ebben a kategóriában vannak kompaktabb készülékek is.

HP LaserJet M140w All-in-One

Ez a modell méretét tekintve elképesztően kompakt. Valóban egy olyan eszköz, amelyet bárhová elhelyezhet, és nem foglal sok helyet sehol. A fő jellemzők a kialakítás és a vezérlés minimalista egyszerűsége.

Lézeres minőségben nyomtat A4-es formátumban, 600 x 600 dpi felbontással. 22 oldalt nyomtat percenként. A papírkapacitás 150 lap a bemenetnél és 100 lap a kimenetnél. Ez a modell vezeték nélküli csatlakozást és mobileszközről történő nyomtatás támogatását, valamint az Apple AirPrint funkciót tartalmazza. Mindene megvan, amit elvártunk ettől a mdelltől. Ez is egy univerzális többfunkciós eszköz, ahol nyomtatás, másolás és szkennelés is található egy készülékben.

A többfunkciós HP LaserJet M140w All-in-One valószínűleg a legkompaktabb lézereszköz a kiváló minőségű monokróm nyomtatáshoz. Megint rontja a kis kijelző, de az alapműveletekhez elég. Előnye azonban, hogy ez a modell opcionális HP+-val rendelkezik. Vagy úgy dönt, hogy kihasználja a HP Instant Ink előnyeit, vagy nem.

Az utolsó vagy inkább kettő modell a Brother gyártó portfóliójából származik. Ez a HL-L2442DW egycélú monokróm lézernyomtató és az univerzális többfunkciós DCP-L2532DW.

Brother HL-L2442DW

Ez a lézernyomtató modell kompaktabb, mint a másik Brother modell. Azonban mindent felajánl, amire szükségünk van. Minőséget a lézertechnológiával, vezeték nélküli kapcsolatot Apple AirPrint támogatással és egyszerű kezelést. Bemeneti kapacitása 250 papírlap és 150 lap a kimeneté. A havi leterhelés maximum 35 000 nyomtatott oldal. Az A4-es nyomtatási sebesség 1200 x 1200 dpi felbontás mellett 30 oldal percenként. Az első oldal kinyomtatása 8,5 másodperc alatt történik. Ha korábban kritizáltuk a korábbi modellek kis kijelzőjét, akkor ebben a modellben egyáltalán nincs. Viszont támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást, ami előny.

A második Brother modell egy többfunkciós eszköz, amely nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókat kínál. Kicsit robusztusabb a mérete. A vezeték nélküli kapcsolat, az Apple Airprint támogatás és a lézernyomtatás minősége tekintetében minden követelményünknek megfelel.

Brother DCP-L2532DW

2400 x 1200 Dpi felbontásban nyomtat, A4-es formátumban. 30 oldalt nyomtat percenként, és 8,5 másodperc alatt készíti el az első nyomatot. A papírkapacitás a bemeneten 250, a kimeneten 150 lap. Ez a modell támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást is. 

Ami ezeket a modelleket illeti, a paraméterei többé-kevésbé kiegyensúlyozottak. Árát tekintve a Brother HL-L2442DW modell olcsóbb, mivel ez egy nyomtatási funkcióval rendelkező egycélú nyomtató. A többi modell univerzális multifunkciós, ahol a nyomtatás mellett másolás és szkennelés funkciót is kap.

A HP LaserJet M140w All-in-One modell rendelkezik a legkompaktabb méretekkel, ami valójában egy nagyon kicsi multifunkcionális, friss, fehér dizájnnal. Eddig ez a kedvencünk. Ezt a modellt még egy záródobozban is láttuk, ahol kényelmesen elfért, és nyomtatáskor elég volt ezt a helyet kinyitni. Ha mobiltelefonról ad meg nyomtatási feladatokat, az gyors és kényelmes.

Azonban még egy dolog érdekel minket, ez pedig a nyomtatási költségek. Ezen modellek közül melyik rendelkezik a legelőnyösebb arányban a festékkazetta árával és kapacitásával.

A standard változatban egy eladónál az alábbiak szerint sorolnánk fel az előnyöket költségek szerint:

A Xerox WorkCentre 3025BI nyomtatási költsége (a toner ára és hozama) 61,90 euróért 1500 oldal nyomtatást kap, és egy nyomtatási oldal 0,04 euróba kerül

A Brother HL-L2442DW 43,90 euróért 1200 oldalt kap 0,03 eurós oldalárral

A HP LaserJet M140w 43,90-ért 950 oldalt kap, a nyomtatási ára pedig 0,04 euró lesz egy oldalért

Brother DCP-L2532DW 41,90-ért, 1200 oldal nyomtatása 0,03 euróért oldalanként

El kell ismernünk, hogy ebben az esetben ez több mint egyenlő. Leginkább a Brother DCP-L2532DW és a HP Laserjet M140w modellek érdekeltek bennünket. Kis méretüknek, friss dizájnjuknak és a HP+ feltételek elfogadása nélkül is működőképességüknek köszönhetően az élen vannak.