Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Elegendő csak a mobiltelefon és nyomtató

Néhány évvel ezelőtt a nyomtatás nagyban függött a számítógépektől és a kábelcsatlakozásoktól. Később elkezdtünk beszélni a mobiltelefonról történő nyomtatásról, de a beállítások elsajátítása, hogy kinyomtathasson valamit, egyáltalán nem volt egyszerű. Voltak rajongók, akik megpróbálták, de határozottan nem volt kényelmes. Manapság a csatlakozási lehetőségek sokkal gazdagabbak, és kényelmesen nyomtathat anélkül, hogy be kellene kapcsolnia a számítógépet. Még a nyomtatási forrást sem szükséges fizikai kábellel csatlakoztatni. A vezeték nélküli nyomtatás támogatása a nyomtatóban lehetővé teszi, hogy közvetlenül a mobileszközéről nyomtasson. Kényelmesen és gyorsan kinyomtathatja a dokumentumokat és fényképeket az online környezetből a felhőtárhelyről vagy a közösségi hálózatokról. Nem kell őket közvetlenül a mobiltelefonban tárolni. Tehát most csak mobiltelefonra van szüksége? Milyen lehetőségei vannak a mobilról való nyomtatásnak vagy a PC nélküli nyomtatásnak?

 

Nyomtatás mobiltelefonról vezeték nélküli csalakoztatással

Wi-Fi, Wi-Fi Direct

A vezeték nélküli Wi-Fi-t támogató nyomtató beállítása nem igényel annyi erőfeszítést, mint a nyomtatás beállítása a Lan hálózathoz. Mondhatjuk, hogy a Wi-Fi kapcsolatot és a kezdeti beállítást bármely kevésbé tapasztalt felhasználó elvégezheti. Ha a Wi-Fi útválasztó védő jelszóval rendelkezik, amely feltételezzük, hogy ez manapság mindenkinek van, akkor csatlakoztatnia kell mobileszközét és a nyomtatóját (amely támogatja a vezeték nélküli Wi-Fi-t) egy vezeték nélküli Wi-Fi útválasztóhoz, és meg kell adnia a jelszót  a hozzáféréshez. Mindkét eszköznek ugyanahhoz a vezeték nélküli hálózathoz kell csatlakoznia, hogy kommunikálhassanak egymással. Android esetében a Google Cloud Print szolgál erre a célra, az iOS esetében pedig az AirPrint. A nyomtatógyártók gyakran a saját alkalmazásukat részesítik előnyben a mobil eszközökről történő kezeléshez és nyomtatáshoz, amelyek többnyire mindkét leggyakoribb mobil operációs rendszer számára elérhetők.

Bluetooth

A dokumentumok vezeték nélküli nyomtatásának másik módja a Bluetooth interfész segíségével történik. Ma már minden mobileszköz rendelkezik ezzel a lehetőséggel a mobileszköz és egy másik eszköz összekapcsolására vagy inkább párosítására. Ez lehet nyomtató, de hordozható hangszóró vagy kézi hordozható nyomtató, fényképezőgép is.

NFC

Az előző két módszert a mobiltelefon és a nyomtató vezeték nélküli csatlakoztatásában kiegészíti az NFC technológia. Mivel nem minden mobil eszköz tartalmazza ezt a technológiát, a Wi-Fi vagy a Bluetooth kapcsolatok gyakoribbak. Ha a telefonja és a nyomtatója egyaránt támogatja az NFC interfész csatlakoztatást, akkor ezt a gyors módszert is használhatja a telefonról történő nyomtatáshoz.

Alapvetően mindig egy azonos Wi-Fi hálózaton keresztüli kapcsolatról van szó, vagy egy mobiltelefon és nyomtató párosításáról ugyanazon a támogató felületen keresztül. Miután a nyomtató felismerte a mobil eszközt, kinyomtathatja a fényképeket a mobil fotógalériából vagy közvetlenül a mobilra telepített alkalmazásokból. A tárolt dokumentumokat is kinyomtathatja. Természetesen képesnek kell lennie arra, hogy az alkalmazás, a beépített szerkesztő vagy a fájlkezelő sgítségével megnyissa a dokumentumokat az eszközön.

Tehát itt jutunk el a kérdéshez: vajon egy normál felhasználónak elgendő eszköz lesz a mobiltelefon és a nyomtató, ha rendes dokumentumokat és fényképeket akar nyomtatni? A válasz az, hogy igen, ha a nyomtatás előtt nincs szüksége bonyolultabb dokumentumszerkesztésre. Egyszerűen párosíthatja telefonját a nyomtatóval, vagy mindkét eszközt ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakoztathatja.

 

Képek és fényképek nyomtatása a mobiltelefonról

Mindössze annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy képet vagy fotót közvetlenül a fotógalériában, válassza a "nyomtatás" lehetőséget, állítsa be a példányszámot és nyomtassa ki. Még az Android és az iOS operációs rendszerek beépített alkalmazásai is működhetnek az alapvető képszerkesztéssel. Tehát előzetesen módosíthat néhány kép- vagy fényképparamétert. Természetesen vannak jobb grafikák és fotóalkalmazások a fejlettebb szerkesztéshez, amelyek sokkal több szerkesztést, szöveg, matricák és hasonlók beillesztését teszik lehetővé. De a számítógép bekapcsolása és csatlakoztatása nélkül is ezt megteheti a mobilján.

Mobil dokumentumok és nyomtatásuk

PDF vagy Word dokumentumokat kinyomtathat közvetlenül mobileszközének tárhelyéről. Üzenet vagy szöveges fájlszerkesztő, amelyben a dokumentum kiterjesztése alapján a fájl egyszerűen megnyitható egy másik művelettel és kinyomtatható. Ez a legegyszerűbb módszer, ha nem kell tovább szerkesztenie a dokumentumot, és csak az oldaltartományt és a példányszámot kell kiválasztania. Ha még mindig szerkesztenie kell a dokumentumot vagy módosítania kell valamit, akkor jó törölni az alkalmazást a szöveges fájlokhoz, vagy használni az online dokumentumszerkesztőt.

 

 

Nyomtatás felhőalapú tárhelyről és közösségi hálózatokról

Kinyomtathatja azokat a dokumentumokat és fényképeket is, amelyeket nem tárolt közvetlenül a mobilján. Ma szinte mindenki felhőalapú tárhelyet vagy különféle közösségi hálózatokat használ, mint például a Facebook, a Twitter, az Instagram és mások. Sok dokumentumot tárolunk vagy fotókat is megosztunk ott. Ha egy részét közvetlenül a mobiltelefonunkról szeretnénk kinyomtatni, az nem bonyolult. Csak legyen online és jelentkezzen be egy közösségi fiókba vagy felhőszolgáltatásba. Miután kiválasztotta a dokumentumot vagy a fényképet, írja be a "print" szót.

Ha dokumentumokat vagy, képeket, fényképeket kell szerkesztenie nyomtatás előtt akkor ezt megteheti a mobileszköz operációs rendszerének egyik támogatott alkalmazásával. Ma ezek az alkalmazások a funkcionalitás terén versenyezhetnek a számítógépes operációs rendszer programjaival. Néhány közülük ingyenesen letölthető véglegesen vagy korlátozott ideig (néhány napos próbaidőszak).

Mi a következtetésünk? Csak a mobiltelefon és nyomtató használata szinte ugyanolyan kényelmes egy normál felhasználó számára, mint a számítógépről történő nyomtatás. Ha olyan beállításokról, szerkesztésről van szó a nyomtatás előtt, amelyeket mobiltelefonon nem lehet végrehajtani, vagy ha egy kisebb kijelzőn kevésbé kényelmes, akkor egy nagyobb monitor, egy PC vagy laptop jól jön.