Irodaszerek és iskola

Eredeti vagy kompatibilis patronok?

Az a dilemma, amely szinte minden nyomtató-felhasználót meglep a patronok kiürülése után, az új patronok vásárlása. Az eredeti újratöltések ára, függetlenül attól, hogy tintapatronok vagy lézerfestékek - továbbra is meglehetősen magas a pénztárcánk számára. A gyártók árait szigorúan egy bizonyos árszinten tartják, így elkerülhetetlenül van hely más nyomtatópatron-változatok számára. Ezek alternatív megoldások, amelyek a legtöbb esetben az eredetikkel egy szinten biztosítják a minőséget. Ha lehetőségünk lenne a forráshoz jutni, és keresnénk az utántöltő festékek gyártóit és az új technológiák használatát, meglepődhetnénk, hogy mennyire kevés ilyen van. Szóval hogyan döntsünk? Vásároljon magas áron a gyártó által ajánlott patronokat, minőséggarancia mellett, vagy kövesse a pénztárcáját, és pénzt takarítson meg a nyomtató típusával kompatibilis patronok vásárlásával?

 

Mi vezeti a felhasználókat az alternatív, kompatibilis patronok és tonerek vásárlásához

Ha felhasználóként, aki egy egyszerű nyomtatómodellet vásárolt 50-70 euró értékben, függetlenül attól, hogy tintasugaras- vagy lézernyomtatót, biztosan meglepődik a cserefesték-patronok vagy a toner árán. Ez körülbelül 50–60% -a az eszköz eredeti árának. Ha hat hónap alatt kétszer cseréli a patronokat, akkor ez egyenlő a nyomtató árával. Ezért gyorsan elkezd keresni egy olcsóbb lehetőséget. Ez a megoldás pedig a kompatibilis toner és tinta a nyomtatók számára, az alternatív gyártóktól. Az eredeti patronokat közvetlenül a nyomtató gyártója szállítja, egy kompatibilis harmadik gyártó, aki nem növeli az eredetiségi jelölés használatával a költségeket.

 

Marketing és reklám, a gyártók nagy fegyverei

És itt más árakhoz jutunk.  A neves gyártótól származó eredeti termék ára gyakran magába foglalja a marketing és a reklám költségeit. Vagy egyszerűen árat alkot a márkájának értékére, annak ellenére, hogy a gyártási költség még az árrés mellett is jóval alacsonyabb. Az árat növeli a vonzó csomagolás is, amitől az alternatív gyártó gyakran megfoszt, hogy ne dráguljon feleslegesen  az ár. A piacon a nyomtatógyártók az alapvető berendezések (egyszeri nyereség) és további alkatrészek, azaz fogyóeszközök (hosszú távú haszon a berendezés élettartama alatt) értékesítésének modellje szerint viselkednek. Semmi esetre sem akarják elveszíteni ezt a jövedelmet.

 

Ár vs minőség

Ha fogyasztóként tisztában van azzal az árral, amelyet hajlandó befektetni a nyomtatópatronokba, akkor biztosan érdekelni fogja a minőség. Valóban kompatibilisek-e a patronok jó minőségben? Nem károsítja a készüléket? Egy olcsóbb nyomtatónál könnyebben leküzdheti aggodalmait, de ha néhány száz eurós  nyomtatóval rendelkezik, akkor nem érdektelen, ha nem megfelelő patronok használatával eszközét megrongálná. Mindegyik gyártó ezt a kézikönyvben kiemeli egy kiegészítéssel az eredeti patronok használatáról, és nem vállal felelősséget a károkért, ha más patronokat használ. Figyelembe véve, ez egy klasszikus formula, amely visszatarthatja Önt. Tekintettel azonban arra, hogy a kompatibilis patronok mennyi ideje vannak már a piacon, nem kell aggódnia. Az alternatív patrongyártók túlnyomó többsége megfelel minden nemzetközi szabványnak, és a patronjaikkal garantálják a magas színvonalú nyomtatást. Néhány gyártó még a patronokat és a tonerokat márkás tintával és lézerporral is töltik, amely garantálja a lehető legmagasabb minőséget, ugyanúgy, mint az eredeti patronok.

 

A kompatibilis patronok előnyei

 - alacsony vételár (az ár akár 60 - 80% -át megtakaríthatja az eredeti patronokhoz és tonerhez képest)

- hosszú távú felhasználás nagy nyomtatási mennyiség mellett csökkenti az összes nyomtatási költséget

- a nyomtatási minőség 99% -kal összehasonlítható az eredeti patronok nyomtatási minőségével (a kompatibilis toner és a márkás tintával töltött tintapatronok 100% -os megfelelést biztosítanak)

 - nagy választék a piacon

- költséghatékony nagy kapacitású XL patronok és dupla - hármas csomagolásban kedvezményes áron

 

A kompatibilis patron hátrányai

- egyes nyomtatók védelmet élveznek a kompatibilis patronok használata ellen (a használat lehetőségét mindig előre kell ellenőrizni a kereskedőnél)

- gyengébb színek, csak egyes gyártók által alkalmanként (egy jó eladónak garantálnia kell az eladott patronok nyomtatási minőségét)

 

Utolsó szava a felhasználónak van

Nem számít, mennyire erős a reklám és a gyártók figyelmeztetései is  az utasításokban, az utolsó szó továbbra is a végsõ fogyasztónál, azaz a nyomtató felhasználójánál marad. Pénzügyi lehetőségei alapján maga dönti el, hogy milyen patronokat fog használni a nyomtatóhoz. Akár magasabb áron választja meg az eredeti patronok vásárlását, és ha lehetséges, pénzt takarít meg a nyomtatás során, vagy alternatív kompatibilis tintákat és tonerokat próbál ki. Számos lézernyomtató és tintapatron kompatibilis tonerjeivel gazdag tapasztalataink alapján, amelyeket nemcsak teszteltünk, hanem rendes ügyfeleink egy része is, a kompatibilis patronokat csak ajánlani tudjuk. A márkás festékeket és tintákat a TonerDepot Premium márkával ellátva az egyik legmagasabb minőségnek értékeljük. Az eredeti fogyóeszközök szintjén vannak, azonos kapacitással. A gyártás során teljesítették a nyomtatási minőségi tesztet, és teljesítik a nyomtatópatronok gyártására vonatkozó összes szigorú kritériumot.

Tipp az Ön számára

Vásároljon kompatibilis festékeket és tintákat neves és jó hírű kereskedőktől. E-üzletünkben gazdag kompatibilis patronokat és tonerokat talál számos nyomtató és többfunkciós készülék számára. A legújabb nyomtatómodellekhez tartozó patronok mellett olyan tintapatronokat és tonerokat is kínálunk régebbi modellekhez, amelyeket már nem forgalmaznak a piacon. Folyamatosan bővítjük az ajánlatokat, és az újratöltéseket bevált gyártóktól szerezzük be, akik nagyon jó preferenciákkal rendelkeznek a piacon. Örömmel adunk tanácsot a nyomtatójához a legmegfelelőbb megoldásokkal.