Irodaszerek és iskola

Evebot Pen

Eredeti hordozható toll, amely nyomtat

Mit szólna ahhoz, ha egy tollal  nem kellene írnia és rajzolnia, hanem csak kényelmesen nyomtatna. Ez nem egy 3D toll, ami szintén érdekes termék. Találtunk néhány érdekes modellt az úgynevezett tollnyomtatókból, amelyek képesek szöveget, kisebb képeket, ikonokat vagy mintát nyomtatni. Ezek a tollak méretükben és kialakításukban kissé eltérnek a klasszikus tollaktól, de első pillantásra látható, hogy vastagabb eszközről van szó.

Nagyon népszerű toll, amely nyomtat, az Evebot Print Pen. A Xiaomi vállalat áll a termék mögött. Ezt a viszonylag fiatal társaságot 2010-ben hozták létre több partner egyesítésével. Mobiltelefonjaival, táblagépeivel, valamint kütyüivel és intelligens otthoni termékeivel gyorsan megalapozta a szlovák és a cseh piacot.

Xiaomi Evebot Pen - egy kis csoda Kínából

Az Evebot toll hasonlít egy vastag tollhoz vagy kiemelőhöz, de mégis meglehetősen kompakt  eszköz egyszerű kialakítással. Az ajánlatokban fehér- ezüst valamint fekete- ezüst színkombinációkban vannak jelen.  A toll méretei 174 x 53 x 30 mm, tömege pedig 255 gramm. A robusztus kialakítás ellenére a tollat elég jól lehet kézben tartani. A műanyag testet egy vékony alumínium rész egészíti ki a toll hosszában, az Evebot megnevezés alatt. A tollhoz kivehető műanyag borító tartozik, amely védi a toll nyomtató részét. A toll belsejében található egy cserélhető patron és egy beépített akkumulátor, amelynek kapacitása 1200 mAó.  A kapacitás szempontjából ez körülbelül 2000 nyomtatást jelent.

 

     

evebot

A formátum vagy inkább a nyomtatott terület, amelyre a toll képes nyomatot átvinni, 100 x 26 mm méretű. A feltöltéshez a tetején USB-C típusú csatlakozó és egyetlen bekapcsológomb található. A Xiaomi Evebot toll együttműködik egy alkalmazással, és Wi-Fi-t használ a csatlakozáshoz. A felhasználó letöltheti az alkalmazást a mobil eszközre a Google Play-ban az Android-hoz vagy az App Store-ban az iOS rendszerhez. A nyomtatási felbontás 300 dpi, és a nyomtatás kezdete kevesebb, mint egy másodperc alatt elkezdődik. A nyomtatópatron körülbelül 3500 nyomat kapacitású.

Közvetlenül a csomagban található a Navy Blue jelölésű utántöltés, amely az emberi bőrre is képes nyomtatni. Ezenkívül a toll meglehetősen nagy számú anyagot támogat, amelyekre a Xiaomi Evebot tollal nyomtathat. Többféle papír mellett textíliákra, bőrre, porcelánra, üvegre, fémre, fára és emberi bőrre is nyomtathat. Előnye az intuitív működés és nagyon könnyű használat. Egyszerűen csatlakoztassa a mobileszközt és a tollnyomtatót a Wi-Fi-vel  és az Evebot alkalmazással. Ezután töltse fel saját képét vagy szövegét az alkalmazásba. Az utolsó lépés a nyomatnak a felületre való átvitele. A nyomtatópatronokat könnyű kicserélni, és többféle színben kaphatók.

 

evebot

A tollnyomtató négyféle tintával és kétféle tintapatronnal rendelkezik. Az alapkazetta bőrbarát tintát tartalmaz. A professzionális patron normál és ECO oldószeres tintával rendelkezik. Az ilyen típusú állandó festékek nagyon jók üveg, alumínium és fém felületekhez. Előnyük a jó kopásállás a többszörös mosással szemben. A tinták fekete, kék, piros színben és egy speciális sötétkék és fluoreszkáló kék változatban kaphatók.

A Xiaomi Evebot Pen eredeti nyomtató eszköz. Magával viheti és egyszerűen és gyorsan nyomtathat vele. Hátránya az egy műveletre jutó kisebb fedettség, valamint a toll és az újratöltések viszonylag magas ára.