Irodaszerek és iskola

Evebot PrintPods

Nem is olyan régen egyérdekes mini nyomtató jelent meg a Kickstarter és az Indiegogo weboldalakon. Az Evebot PrintPen néven a közreműködők sikeres támogatása után került értékesítésre. A termék toll formájában számos felhasználót szerzett, az Evebot pedig egy másik terméket mutatott be. Ezúttal egy mini nyomtatóról, az Evebot PrintPods-ról van szó, amely hasonló rendszerrel nyomtat, számos innovatív változtatással. A telepítés egyszerű, és a felhasználó Wi-Fi-n keresztül csatlakoztatja a nyomtatót egy mobil eszközhöz. Ez lehetővé teszi, hogy különféle felületekre azonnal nyomtasson.

 

  

 

Megváltoztatott kialakítás a kompakt méret megtartása mellett

Az előző Evebot Print modellhez képest az új modell magassága kisebb, de valamivel robusztusabb. Míg az Evebot mini nyomtató első modellje durvább írótollra hasonlított, az újdonság inkább irodai bélyegzőnek tűnik. Ez a változás hozzájárult a tintapatron nagyobb térfogatához és ezáltal a kazetták nagyobb hozamához is. Az Evebot PrintPods olyan, mint az elődje,vagyis szép fehér színben jelenik meg. A műanyagok erősek és jól feldolgozottak. A mini nyomtató jól tartható kézben és a sima felület ellenére sem csúszik. A tetején található egy gomb a nyomtatáshoz, egy C típusú USB csatlakozó, egy állapotjelző dióda és egy kis váltógomb be- és kikapcsoláshoz. Oldalon van elhelyezve a tintapatron, amelyet hosszanti irányban kell behelyezni, és a művelet a lehető legegyszerűbb. Az alsó részben találhatók a mozgást érzékelő elemek, amelyek érzékelik a nyomtatási tárgyon kívüli mozgást és magát a nyomtatási rendszert (nyomtatófej). Ez az alsó rész tartalmaz egy fedelet is, amely mágnessel van rögzítve a nyomtatási rendszer védelme érdekében.

Az Evebot PrintPods csomag méretei 135 mm x 125 mm x 58 mm. Maga a nyomtató kellemesebb méretekkel rendelkezik: 95 mm x 52 mm x 45 mm. A tömege 145 gramm a tintapatronnal együtt. A mini nyomtató beépített, 500 mAh/ 7,4 V kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely akár 1000 egymást követő nyomtatást is képes kibírni. Beállíthatja a nyomtatási magasságot (betűtípus, karakter, ikon) 1,27 cm-től 2,6 cm-ig.

Az Evebot PrintPods termékcsomag tartalmaz egy mini nyomtatót, egy 20 ml-es tintapatront (fekete tintát), egy USB töltőkábelt és egy vonalzót. A csomagok azonban változhatnak. A kampány részeként vannak dobozok, amelyek 2 x vagy 4x patront tartalmaznak. De kombinálhatja a fekete tintapatronokat és a különálló színes patronokat is (kék, piros), vagy a fekete, színes és láthatatlan tintával ellátott kazettacsomagot. Egy patron kapacitása megközelítőleg 3500-szorosa (ezeket az információkat az egyszerre kinyomtatott tárgy, szöveg vagy embléma nyomtatásaként vesszük figyelembe).

 

Sokféle felületre nyomtathat

Az Evebot PrintPods előnye az azonnali nyomtatás 300 x 300 dpi felbontásban, gyorsan száradó hatással. A nyomat vízálló és tartós a tartósan kitörölhetetlen fekete tintának köszönhetően. A legnagyobb előny a sokféle felületre való nyomtatás lehetősége. A különféle papíroktól, műanyagtól, textíliáktól, üvegtől, fától, kőtől kezdve a bőranyagokig, beleértve az emberi bőrt is.

Létrehozhat egy tetoválást is a bőrén. A tinta biztonságos, nem maró és nem irritáló hatású, ha ilyen típusú festékhez permetet használ, amelyet a bőrre nyomtatás előtt alkalmaz. Ez biztosítja, hogy később eltávolíthatja a nyomtatást vízzel. Élvezze a legnagyobb élményt a láthatatlan tintával. Láthatatlan a nyomtatás ha az objektum felületére alkalmazzák. A nyomat csak UV sugárzással válik láthatóvá. Ehhez elég egy kis LED-es elemlámpa UV sugárzással. A nyomtató nem csak ezzel lep meg. Egyenetlen, érdes és ívelt felületekre is nyomtat. Segítségével gyorsan nyomtathat szöveget vagy logóját a különféle promóciós cikkekre.

A nyomtató Wi-Fi-kapcsolaton keresztül mobileszközhöz történő csatlakoztatásához telepíteni kell a PrintLab alkalmazást, amely ingyenesen letölthető iOS és Android készülékekhez. A csatlakozás után kiválaszthatja a nyomtatási motívumot közvetlenül az alkalmazásban, vagy létrehozhat saját logót, képet, fejlécet vagy más szöveget.

 

     

 

Rövid következtetés

Újabban több ilyen kis mini nyomtató jelent meg a piacon. Szinte mindegyikük a projektötletből, a társfinanszírozásból és az előértékesítésből származik a crowdfunctioning portálokon keresztül. A sikeres kampányok gyorsan elérik az eladási szintet. Az Evebot céget Lee, egy katonai kutatóintézet volt alkalmazottja alapította. A nyomdatechnika, az ipari tervezés és a szoftverfejlesztés terén szerzett tapasztalatukkal hiányosságokat kerestek az otthoni nyomtatási technológiákban. Már 2017-ben rögzítették első sikerüket az Evebot Coffee Printer termékkel. Kép vagy más eredeti sablon kinyomtatása kávéba egy praktikus kávéfőző segítségével sikert hozott az Evebot számára. Ezt követték az Evebot PrintPen mini nyomtatók és a jelenlegi Evebot PrintPods. Ez utóbbi termékkel az Evebot-nak sikerült újítani a gyors nyomtatást. A Xiaomi vállalatot gyakran emlegetik együtt az Evebot termékekkel. Lehetséges, hogy a gyártósorain a termékek előállításáról gondoskodott. Mindenesetre a kis mini nyomtató, az Evebot PrintPods nagyon érdekes termék, amely a patronok magas ára ellenére is megtalálja támogatóit.