Irodaszerek és iskola

Fejlett, nagy sebességű papírkezelési technológia

Az Epson vállalat számos technológiával rendelkezik, amelyek visszhangra találtak a nyomdaiparban. Ezek egyike a nyomtatók papírkezelésének mechanikus technológiája. Az irodai környezetbe szánt vállalati nyomtatóknak számos követelménynek kell megfelelniük, ezek egyike a nagy sebességű nyomtatás iránti rendkívül nagy igény. Itt jutunk el a kulcsfontosságú képességekhez, ez a papírkezelés sebessége és a nyomtatófej-technológia fejlesztése. Ezek fontos tényezők a nyomtatási sebesség növelésében.

 

Fejlett kezelési technika

A sikeres nyomtatási folyamat érdekében a papírt gyorsan és megbízhatóan kell adagolni a papírkazettából a tintát kiadó nyomtatófejbe. A papír laponként halad a görgők és más alkatrészek között a papírkazettától a nyomtatófejig. A pontosságról van szó, hogy az egyes vékony papírlapokat különböző mechanizmusok kis résein keresztül be- és kihúzzák, és elakadás nélkül adagolják. A nyomtató belsejében lévő meglehetősen szűk helyen a papírút és a mechanizmusok összetettek. Ezért a papírkezeléshez fejlett, nagy sebességű technológiákat és ismereteket kell alkalmazni.

 

Hogyan lehet gyorsabb és jobb minőségű nyomtatást elérni

A nagy sebességű tintasugaras nyomtatásnál problémát jelent a nyomtatott anyag deformációja, amely a papírt elnyelő tinta miatt következik be. Számos mechanizmust és intézkedést alkalmaztak a probléma megoldására, de a görgős adagolás eddig a nagy sebességű, percenkénti 100 lapos nyomtatásra korlátozódott.

 

 

Hagyományos adagoló mechanizmus

Ha hagyományos rendszerekkel adagolja a papírt, a görgő megcsúszása néha a papír meghajlását okozza. Külön probléma, hogy a papír helyzete nem szabályozható, ha nincs a görgők között. Ebben az állapotban például a papír nekiütközik a görgőknek, és néha rezeg a nyomtatófej alatt. Ezenkívül torzított nyomtatott képeket, tintafoltokat okozhat a papírnak a nyomtatófejjel való érintkezése miatt, valamint a nyomtatófej meghibásodását.

 

 

 

A papíremeléssel vagy -hajlítással kapcsolatos problémák elkerülése érdekében az Epson vállalat bevezette a nagy sebességű papírkezelési technológiát, amely elektrosztatikus szállítószalagot használ, amely a statikus elektromosság vonzásával szállítja a papírt. Ezzel a mechanizmussal a szalag közvetlenül a nyomtatófej alatt mozog, és a papírt a szalagon szállítják. Ebben a konfigurációban van egy mechanizmus a statikus elektromosság töltésére és kisütésére a szalagról.

 

 

 

Az elektrosztatikus szállítószalag úgy van feltöltve, hogy a papír érintkezésben maradjon a szalaggal, megakadályozva a papír remegését még a nyomtatófej alatt is. A nagy sebességű adagolásnak ellenálló vonzás biztosítása érdekében a papír felületéről (nyomtatási felületről) sztatikus elektromosság kisül a vonzási erő növelése érdekében.

 

 

Az elektrosztatikus szállítószalag használata ennél a módszernél kiküszöböli a papír megemelését és meghajlását az adagolás során, és megakadályozza a papír és a nyomtatófej érintkezését. A papírra tapadt tinta által okozott tintafoltok csökkennek. Csökkenti a sebesség-ingadozásokat a papíradagolás során, javítva a nyomtatási minőséget. Az elektrosztatikus szállítószalagot használó nagy sebességű papírkezelési technológia hozzájárul a nagy sebességű és kiváló minőségű nyomtatáshoz.

 

epson.com