Irodaszerek és iskola

Fényes vagy matt papír - melyiket válassza a saját matricákhoz?

Ha tényleg elgondolkodik rajta, matricák mindenhol megtalálhatók. Használják promóciós anyagokon, márkanév tudatosságban, termékcímkézésen, csomagolás megjelölésénél, hogy csak néhány példát említsünk. Nem beszélve arról, hogy matricákat különböző formákban is nyomtathat, mint a kör, félkör, ovális, téglalap, négyzet és akár lekerekített sarkúak is. A matricák lényegében az egyik legjobb promóciós marketing eszköz, amelynek szerepelnie kell a nyomtatási feladatlistáján, mivel sokat kihozhat belőlük az elérhető ár miatt. 

Amikor matricákat nyomtat, ugyanolyan fontos döntést hozni, hogy milyen felületkezelést használjon azokhoz, amire a matricákat tervezi. Úgy tűnik, hogy a fényes és a matt papír összehasonlítása sok nyomtatási esetben felmerül, és a matricák véletlenül egyike ezeknek. Talán azon gondolkodik, hogyan dönthet a kettő között. Az egyik jobb a másiknál? Rosszabb felületkezelést választ? Nos, ez nem olyan komoly, de térjünk át közvetlenül a fényes és matt matricamateriálok összehasonlítására és potenciális felhasználásukra, hogy helyesen dönthessen.

Fényes matricák

Nyilvánvaló, hogy a fényes matricák fényesek lesznek. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően képesek a fényt visszaveri. A fényes matricák a legjobbak, amikor a tervek világos, feltűnő színeket tartalmaznak, amelyek figyelmet igényelnek. A fényes felület tartalmaz UV-bevonatot, ami miatt a fényes matrica hosszabb ideig tart, mint a matt matrica.

Itt van néhány példa arra, hogyan használhatja a fényes matricákat

 

Logo matricák ragyogó színekkel

Ha olyan logóval rendelkezik, amely színeire támaszkodik, hogy felkeltse a figyelmet, a legjobb, amit tehet, hogy a logót fényes matricára nyomtatja, hogy valóban kiemelje a teljes dizájnt. Ráadásul a fényes fény valóban szép érintést ad neki.

 

 

Műanyag vagy üveg palack címkék

Mivel az üvegpalackoknak hasonló felületkezelése van, mint amit a fényes matrica kínál, a fényes matrica használata jobban mutat, amikor üvegfelületre alkalmazza, és reprezentatívabb és professzionális minőségű megjelenést kölcsönöz. A műanyag palack általában ugyanaz, ha a felület hasonló fényhez, akkor a fényes matrica használata javítja a termék általános megjelenését.

 

 

 

Online rendelés promóciós melléklete, kiegészítő tétele

A promóciós marketing matricák, mint ez, fantasztikusak, mert lehetősége van valakinek feldobni a napját, és hozzáadni saját promóciójának egy elemét. Ezt a típusú matricát hozzáadhatja bármely online rendeléshez, amelyet meghatározott összeg feletti összegben küld el. Még azt is észrevettük, hogy az inspiráló vagy cuki matricák trenddé váltak a különböző helyeken való elhelyezésre. Egyszerűen fogalmazva, egy inspiráló vagy aranyos matricával a márkádnak potenciálja van arra, hogy ne csak a vásárlóid lássák.

Matt matricák

A matt matrica nincs felületkezelés alatt, és a felület inkább papírszerű hatást kelt. A matt matricák nagyszerűek, ha leírható felületet keres. Mivel itt nincs bevonat, a matt matricák hajlamosak az erősebb színeket tompítani. A matt felület a legjobb választás az egyszerű mintákhoz, amelyeknek nincs feltétlenül szükségük élénk színekre, hogy kiemelkedjenek (finom, tompa színek). A matt matrica jobb az átmeneti használatra is, mivel nincs benne védőréteg, és a ráncok erőteljesebbek.

Itt van néhány példa arra, hogyan használhatja a matt matricákat

 

Egyszerű logó finom színekkel

A feltűnő logóval ellentétben a finom logó nem igényel fényt ahhoz, hogy feldobja a megjelenését. Valójában a fény néha néha lenyomja a finom színeket, és a tervezés elveszik. A finomabb színek hajlamosak jól illeszkedni a matt felületekhez.

 

Papírzacskóhoz/papírdobozhoz tartozó márkanév

A matt matricák hozzáadása papírzacskóhoz, dobozhoz vagy bármihez, aminek matt felülete van, ideális ahhoz, hogy összhangot teremtsen és textúrát hasonló felületkezelésekhez. Ezért ebben az esetben a matt anyag preferáltabb a fényes anyagnál.

 

Címkék

A név írása matt címkére sokkal kényelmesebb, mint a fényes címkére írni. A matt matricával elkerülheti a lekenedést és nem igényli a száradási időt.

Összefoglalva, általánosságban elmondható, hogy nincs "jobb" bevonat. A fényes és a matt matricák mindkettő kiválóak, és különböző minőségeket kínálnak, amelyek alkalmazásra alkalmasak. A választás valóban a tervezésétől és a konkrét használati területtől függ!

 

Reméljük, hogy ez a bejegyzés segített tájékozott döntést hozni a matricái számára.