Irodaszerek és iskola

Fényképnyomtatás otthon az igazolványokra

Lehet, hogy már Ön is átélt ilyen helyzetet. Megnézi az igazolványait és rájön arra, hogy egyiknek az érvényessége néhány nappal ezelőtt lejárt. Elkezdődött a tanév, és most hirtelen egy fényképre van szüksége a diák igazolványhoz vagy a vonatbérlethez. Ha otthon van megbízható színes nyomtatója és hozzá fotópapír, ezt a problémát nagyon gyorsan és olcsón meg tudja oldani. Csak egy digitális fényképezőgépre vagy mobiltelefonra van szüksége, amely jó fényképeket készít, valamint nyomtatóra  és fotópapírra.

Ha van mindene, amire szükség van a fényképezéshez és a nyomtatáshoz, már csak azt kell tudnia, hogy a dokumentum megkezdése előtt milyen feltételeknek kell megfelelnie egy fotónak az igazolványra. Ez nem vonatkozik azon személyi igazolványokra vagy útlevelekre, amelyeket már közvetlenül egy hivatalban készítenek.

 

Más igazolványoknál a következőket kell betartani:

 

Méret - 3 x 3,5 cm vonat-, fegyver- és vadászati engedélyhez

Méret - 3 x 4 cm a fizikailag sérült betegek egészségügyi igazolványához

Méret - 3,5 x 4,5 cm használt a tachográf-kártya, a képesítési kártya számára, ez is az úgynevezett útlevél formátum

Méret - 4,5 x 6 vagy 4 x 5 cm, amire szüksége van az egyetemi okmányokhoz

Méret - 5,1 x 5,1 cm az Egyesült Államokba irányuló vízumok mérete

 

A fénykép háttere

A háttérképnek, amelyben fényképeket készít, semlegesnek, lehetőleg fehérnek kell lennie. Ennek egyszerűnek kell lennie textúrák vagy zavaró minták nélkül. Otthoni környezetben a fal mellett semleges színű fényképeket készíthet.

A fény

Győződjön meg arról, hogy a fény diffúz, lágy és oldalról óvatosan irányított. Kerülje el, hogy a fényképezőgép lencséjére vagy közvetlenül a fényképezett személy szemébe essen a közvetlen fény.

Megfelelő ruházat

 Ne feledje, hogy a válla és a mellkas egy része a fényképen is látható lesz. Válasszon ruhákat egy színben, pl. ing felesleges színminták nélkül. Végül is ez egy fénykép egy okmányra vagy igazolványra. Válassza ki a ruhák színét a háttér alapján is, amelynél fényképezni fog. Kontrasztot kell teremtenie. Tehát, ha fehér alapon fényképez, a fehér ing ehhez nem jó választás.

Pózolás

Üljön egyenes háttal, húzza ki magát. Nézzen közvetlenül a lencsébe. Finoman is mosolyoghat, de a fogait nem szabad kivillantania. Az igazolványokhoz az egész arcra van szükség, és a legjobb kép tartalmazza a vállait a  mellkas közepéig. Fésülködjön meg rendesen és ügyeljen arra, hogy az egész arca jól látható legyen. Ügyeljen arra is, hogy ne fényképezkedjen  napszemüvegben, kalapban vagy sapkában.

Hogyan fényképezkedjen

Elsőként, amikor fényképet készít igazolványhoz, kerülje az ún szelfi fotót    (önfotót ), amelyben fényképeket készít előre kinyújtott karral. Csak akkor készíthet szelfit mobiltelefonjáról, ha rendelkezik elegendően hosszú teleszkópos rúddal, amelyre rászerelheti a mobiltelefonját.  Ez lehetővé teszi, hogy a kezeit természetes formában a teste mellett tartsa. Ebben az esetben vigyázzon, hogy ne tartsa mobiltelefonját túl éles szögben és magasan.  

 

Ha jobb fényképezőgépe van távoli vezérléssel vagy kábelkioldóval, akkor helyezze a fényképezőgépet állványra és fényképezze le magát.  

 

A legjobb dolog azonban, ha  egy másik személy fényképezi le. Megkér egy családtagot, barátot vagy más személyt erre a feladatra .

 

Ha sikeres képet tudott készíteni, ideje csatlakoztatni a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz vagy a számítógéphez és a megfelelő méretű fényképeket fotópapírra kinyomtatni. Kicsit szerkesztheti a fényképeket a grafikus programban a nyomtatás előtt. Ügyeljen arra, hogy ne használjon különféle szűrőket olyan programokban, amelyek teljesen megváltoztatják a színeket. És határozottan ne végezzen változtatásokat az arcán. Ez a fényképet azonosításra szánták. A nyomtatás utáni utolsó dolog  a fénykép kivágása a fotópapírról.

 

Tipp az Ön számára

Ha így otthon szeretne más fényképeket is készíteni, és megfelelő nyomtatót keres, keresse meg a fotónyomtatók egyik modellét vagy színes nyomtatók egyikét, amelyek kiváló eredményeket nyújtanak a fotópapírra történő nyomtatáshoz. Különböző típusú klasszikus fotópapír létezik, akár matt, akár fényes. A művészi fotókhoz matt textúrájú vagy fényes változatban különböző textúrájú művészi fotópapírok szintén vannak a piacon.

E-üzletünkben széles választékot talál a nyomtatóhoz használt papírból. Kiváló minőségű papírt kínálunk dokumentumok nyomtatásához és fotónyomtatáshoz is. A kínálatból választhat matt, fényes, magas fényű, valamint különféle textúrájú művészi fotópapírt. Ajánlatunk tartalmaz mikroporózus, kétoldalas, mágneses papírt, valamint vasalható és öntapadós papírt. Örömmel segítünk Önnek a kiválasztásban.