Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Fotókönyv létrehozása és kinyomtatása

Van sok eredeti fotója és szeretne saját fotókönyvet készíteni? A Zoner a.s. vállalat, a népszerű Zoner Photo Studio szoftver forgalmazója és alkotója, a legújabb frissítésben új „fotókönyv-létrehozás" frissítést vezet be. Könnyen létrehozhat saját kreatív fotókönyvet néhány kattintással a programban. Ha van egy jó nyomtatója, amellyel mer nyomtatni, szinte nyert ügye van. Utána csak egy minőségi könyvkötés marad. Ezt otthon is meg tudja oldani, de ezt az utolsó lépést jobb, ha a szakemberekre bízza, akik a dokumentumok és a könyvek kötésével foglalkoznak.

 

 

foto zdroj: zoner.com

Fotókönyv készítése szakmai ismeretek nélkül

A ZPS X legutóbbi frissítése a programba integrált funkcióval meglepetést okozott, mint például a menü vagy a modul „létrehozása", és az első eleme a „fotókönyv". Ha rákattint a fotókönyvre, látni fogja: "hozzon létre egy  projektet". Utána már  elkezdheti. Csak válassza ki saját fényképeit vagy képeit, illusztrációit és bármit, amit bele szeretne foglalni a fotókönyvébe.

Mielőtt ezt megtenné, állítsa be a fotókönyv paramétereit a jobb oldali menü segítségével. Választhat A4-től HD-ig 20 x 20 cm (keménytáblás). Közvetlenül ezután megválaszthatja az oldalak számát, a példányszámot és az árat, ha a könyvet elkészítették (nyomtatás és kötés) a Zoner program szolgáltatásában. A menüben megjelenő lehetőségek: megrendelés, nyomtatás és konvertálás PDF-be.

 

 

A következő lépés: húzza át a fényképeket a film alján található filmcsíkból. Ezután válassza ki a projekt sablonját. 7 alapértelmezett szín közül választhat, amelyek közül kiválaszthatja a saját háttér  és  betű színeit valamint a betűtípust.  Folytatjuk az oldal elrendezésének kiválasztásával és a sablon testreszabásával. Választhatja, hogy a formátumot, a fényképeket és a keretet négyzet alakú képekhez állítsa-e.

A beállítások másik lehetősége az elrendezési stílus, ahol a sablonon kívül a külső és a belső keret színét, az átlátszóságot, a szélességet, a képek méretét és a kerekítést % -ban választhatjuk meg.

Ha a munkájával elégedett, akkor marad az utolsó rész. Exportálhatja a fotókönyvet PDF formátumban és megnézheti PDF-nézegetőben vagy közvetlenül egy webböngészőben.

Egy másik lehetőség, ha a számítógépre ment, a png, jpeg stb.  formátumok egyikében. Az exportálást bitképpel végezzük és adjuk meg az alapbeállításokat.

Még két módon lehet kezelni a létrehozott fotókönyvet. Az egyik a már említett megrendelés a Zoner programszolgáltatáson keresztül, a másik pedig egy fotókönyv tényleges nyomtatása.

 

Fotókönyv nyomtatás

Ha úgy döntött, hogy maga készíti el a létrehozott fotókönyvet, akkor kattintson a programban található nyomtatási ikonra. Ön automatikusan átvált a csatlakoztatott nyomtatóra, és itt továbbra is kiválaszthatja a példányszámot és az oldalak tartományát, ha néhány oldalt ki szeretne hagyni.

 

Kötés rendelkezésre álló iratgyűjtővel vagy professzionális szolgáltatásokkal

A nyomtatás után csak egy utolsó feladata van hátra, azaz a kinyomtatott oldalakat egy szép könyv formájába kötni. Ha nincs legalább egy egyszerű iratgyűjtője otthon, akkor professzionális dokumentum- és könyvkötési szolgáltatást kell igénybe vennie.

Mint láthatja, ez nem nehéz, és nemcsak a Zoner Photo Studio X segítségével teheti meg, hanem más grafikákkal vagy fotóprogramokkal is. A Zoner egy fizetett szoftver, de ingyenes próbaverziót is kínál több napos teszteléshez. A „Létrehozás" szakasz újdonságaira 15 napos próbakorlát van érvényben.

 

 

A fotókönyv létrehozása mellett a program saját naptár, fényképkép, képeslap, kollázs, video- és közvetlen fotónyomtatás vagy nyomtatási rendelés és indexnyomtatás létrehozását is kínálja Önnek. Egy előre beállított számú fénykép kinyomtatására szolgál az elrendezésben, az oszlopok, sorok és az egyes képek közötti szóköz alapján. A következő formátumok támogatottak: A4, A3, A6, Legal, Letter és egyéni. 3 alap indexnyomtatási sablon van előre beállítva (portfólió bemutatás, dokumentumfotók és indexnyomatok). A sablonok különböznek a beállított oldaltartalom elrendezésében és megjelenítésében.

 

Állítsa be az optimális nyomtatási méretet

Ha sikeresen a folyamat végére ér, ne felejtsen el egy fontos dolgot. Ez a Dpi felbontás a nyomtatáshoz. A fényképezőgép vagy a mobiltelefon megadja a felbontást Mpx-ben (megapixel). Ez a kameraérzékelő felbontása. A nyomtató a nyomtatási felbontást Dpi-ben (pontok / hüvelyk) jeleníti meg, hogy megismerje a nyomtatási méretet. Elméletileg tudni fogja az Mpx-ben megadott értéket, amivel a fénykép készült, és a paramétert amilyen felbontással a nyomtató nyomtat,  vagy mekkora a beállított felbontás. Egy egyszerű egyenlet szerint  kiszámíthatja, hogy mely formátumot, méretű fotót válasszon a nyomtatáshoz. Például, ha a fényképet 24 Mpx-es kamerával (6000 X 4000) készítették, akkor az optimális fényképméret 50,8 x 33,9 cm, ha a nyomtató 300 dpi-re van állítva. Közvetlenül a ZPS X-ben megtalálhatja a méret és a felbontás beállítását a fényképek nyomtatásához. Csak kattintson a főmenü szerkesztő eszközére, és a billentyűparancs segítségével (CTRL + E) nyissa meg a DPI-változás beállításához szükséges ablakot.

A minőségi nyomtatás nem csak a fénykép minőségétől, a helyes nyomtatási beállításoktól, hanem a nyomtatópatronok és a megfelelően kiválasztott papír minőségétől is függ.