Tonerek és tintapatronok

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Irodaszerek és iskola

Fúziók, üzleti társulások és díjak a nyomtatás világában

A „Nyomtatópatronok" blog számos cikkében írtunk olyan vállalatokról, amelyek nyomtatókat gyártanak. E társaságok történetében gyakran jelentek meg különféle fúziók, más vállalatokkal való  egyesülések, felvásárlások és üzleti társulások.

 

A HP már saját emblémája alatt gyárt Samsung nyomtatókat 

Utoljára megfigyeltük, hogy a Samsung nyomtatási üzletágát a Hewlett Packard vásárolta meg. Két év elteltével, miután a Samsung nyomtatói átkerültek a HP alá, minden eszköz teljesen a HP márka alatt jelenik meg. A HP egy ideig  használhatta a Samsung megnevezést ezekre a nyomtatómodellekre. Ma megtalálja őket a HP logóval átalakított formában. Nem csak a sikeres eszközök portfóliója került az üzlettel a HP alá. A vállalat megvásárolta a Samsung nyomtatók számára kifejlesztett technológiák egy részét is. Az eladás idején a Samsung jelentést nyújtott be a részvényeseknek, amelyben döntését indokolta a tévékészülékekre és a mobil iparra összpontosító lépésként.

 

A Xerox fontolóra veszi a nyomtató és a PC gyártó HP megvásárlását

A múlt év végén az a hír járta, hogy a HP vállalat a XEROX érdeklődésének a tárgya.  A múlt év elején, a 2018-ban megkezdett reformok után az amerikai vállalat 25% -os részesedést adott el a Fuji Xerox-ból a Fuji Film számára. A Fuji Xerox-t 1962-ben hozták létre, a Fuji és a Rank Xerox partnerségében. Ez az egynegyed részesedés  a Fuji Film javára azt is jelenti, hogy a Xerox távozik a japán Fuji Film Holdings társasággal közös vállalkozásból. A Xerox ezután kijelentette, hogy a beszerzett tőkét a saját vállalatának a  konszolidációjára és a felvásárlásokra fogja használni. Ez 2019 végén történt, amikor a hír elterjedt, hogy a Xerox ajánlatot nyújt be a Hewlett Packard számára a HP nyomtatók és személyi számítógépek gyártásának átvételére. A piaci érték körülbelül 27 milliárd dollár volt, így a Xeroxtól feltételezték, hogy várhatóan magasabb összeget fognak kínálni. Érdekes módon a HP háromszor nagyobb, mint a Xerox. Legalábbis e társaságok piaci értékét illetően. 2019 végéig nem született sem üzlet, sem megállapodás. A HP sajtóközleményében azonban 2020 februárjában bejelentette, hogy a Xerox ajánlatot szándékozik tenni a HP összes alap részvénye, valamint a HP adóssági részvényeinek megvásárlására. Így tájékoztatta a részvényeseit, mielőtt válaszolt volna a Xerox nyilatkozatára, mondván, hogy a legjobb megoldást keresi a részvényesek számára, és nem fog kényszer alatt eljárni. A Xerox szintén a sajtóközleményben a weboldalán bejelentette, hogy növeli kínálatát a HP Inc. számára, részvényenként 24 USD. A két vállalat kiadványa ebben az ügyben kissé eltér. A sajtóközlemények teljes szövege közvetlenül a HP és a Xerox webhelyeken található.

 

A Parc (Xerox) megállapodást kötött az Alcon kontaktlencse gyártóval

A Xerox ugyanakkor újabb együttműködési megállapodást kötött. A Xerox PARC kutatóközpontja sikeres megállapodást kötött az Alcon céggel. A két társaság egy ideje együttműködik azon innovatív technológiák kifejlesztésén, amelyek felhasználhatóak a szemápolási termékekhez. Az Alcon, a látásápolási termékek globális egységének a fókuszpontja, amely a világ legelső cége ezen a területen. 1945-ben alapították, a texasi Fort Worth-ben. Az alapítók Robert Alexander és William Conner voltak. Manapság a társaság szem-műtétek átfogó portfóliójával rendelkezik, és az egyik legnagyobb kontaktlencse-gyártó. A Parc (Xerox) és az Alcon közötti megállapodás kiterjed a folyamatinnovációk és az újonnan kifejlesztett termékek licenceinek fejlesztésére a következő 2–4 évben.

 

A Ricoh interaktív táblái új szoftvert kapnak a Vizetto-tól

Egy másik nyomdaipari vállalat, amely 2020 -as évet együttműködési megállapodással indította el, a Ricoh. Partneri viszonyban áll a kanadai Vizetto céggel, amely a Reactiv SUITE szoftver fejlesztője és továbbfejlesztője. A nyomtatógyártás mellett a Ricoh a digitális munkahelyek átfogó szolgáltatásaira is összpontosít. Ez az együttműködés célja és érdeke. Digitális tábláit (IWB-k) felépítik a Vizetto Reactiv SUITE szoftverével a megegyezés alapján. Ez a szoftver növeli az üzleti és vállalati értekezletek termelékenységét és hatékonyságát. A Reactiv SUITE szoftver innovatív módon jeleníti és osztja meg prezentációkat az asztalon a távoli felhasználók között. A szoftver három fő integrált összetevőt tartalmaz.

Színpad(Stage) - Erőteljes nemlineáris digitális történetet készítő eszköz, amely lehetővé teszi a csapatok számára, hogy a bemutatási bejelentés tartalmára összpontosítsanak, nem pedig annak létrehozására.

Scribble - áttöréses eszköz az ötletgyűjtéshez és a történet elrendezéséhez, amely végtelen vásznat használ és lehetővé teszi, hogy rajzoljon, írjon jegyzeteket, ötleteket, könyvjelző oldalakat és dinamikus elrendezéseket hozzon létre.

Huddle - egy új generációs Unified Collaboration eszköz, amellyel a világ bármely tájáról származó felhasználó kezelheti, szerkesztheti és dokumentumokba írhatja, mintha ugyanabban a helyiségben lennének.

A Ricoh jelenleg interaktív táblákat kínál , melynek átlója 32 - 86 ", 4K felbontással, nyílt vagy zárt vezérlőkkel ellátott verziókban. Alapvető ötlet a munkahelyek összekapcsolása. Különböző területeken a vállalatok képesek lesznek kihasználni az interaktív táblát ennek a szoftvernek a segítségével. csapattalálkozók és jobb kapcsolat és együttműködés létrehozására.

 

Díjak a nyomtatógyártók számára

Arany a  Ricoh-nak

Ricoh számára a 2020-as év sikeresen indult. Januárban a cég díjat kapott a BUYERS LAB-tól. A BLI Winter Pick Award 2020, amelyet a Keypoint Intelligence - Buyers Lab adományozott a Ricoh IM C300 modellért. Színes intelligens multifunkciós készülék A4-es nyomtatáshoz, közepes méretű munkacsoportok számára.

A Ricoh másik díja az EcoVadis díj volt, amely 155 ország szállítóit értékeli körülbelül 200 üzleti ágazatban. A Ricoh a GOLD EcoVadis 2020 Arany Díjat kapott a kiváló eredményekért és a fenntarthatósági felmérés értékeléséért. Ezt a díjat a Ricoh először 2014-ben kapta és azóta rendszeresen ítélik oda. A Ricoh folyamatosan dolgozik a hosszú távú fenntartható fejlődés (SDG) tevékenységein és céljain.

 

Canon imageRUNNER ADVANCE DX

A Canon bevezette a többfunkciós eszközök új sorozatát, amely növeli a munkafolyamat dinamikáját. A kiváló minőségű nyomtatás, másolás és szkennelés mellett nagy hatékonyságot eredményeznek az irodai technológiák felhasználásában a vállalatok és a vállalkozások környezetében. A nyomtató mellett az ebbe a sorozatba tartozó Canon készülékek a digitális átalakítás átfogó központjává válnak. Új szintű munkát jelentenek a nyomtatás, digitalizálás, archiválás, feladatok automatizálása, magas szintű biztonság és a dokumentumáramlás optimalizálása révén a vállalatok számára. A rugalmas integrációnak köszönhetően a munka nem csak a nyomtatási feladatokkal, hanem a felhőkörnyezethez való hozzáféréssel is felgyorsul. Az integrált uniFLOW online menedzsment megoldással ellátott innovatív vonalért a Canon a Keypoint Intelligence-től megkapta a BLI díjat a Legjobb multifunkciós készülékek sorozatáért 2020-ban.

 

Keypoint Intelligence Awards - A Buyers Lab Winter Pick 2020

Az MFP kategóriában 2020-ban további díjnyertes nyomtatók voltak:

Epson EcoTank ET-2760 - Színes színes tintasugaras multifunkciós készülék sokoldalúan, alacsony hangerővel rendelkező környezethez. Ennek előnye az eszköz alacsony ára és a cserefestékek. A csomag tintát tartalmaz normál használat esetén 2 évig kitart.

Epson EcoTank ET-4760 - Színes tintasugaras multifunkciós készülék, többfunkciós készülék SOHO.

Fuji Xerox DocuPrint 4405d - Fekete-fehér nyomtató kis- és középvállalkozások számára, könnyű használattal, nagy teljesítménnyel és páratlan megbízhatósággal.

HP Color LaserJet Enterprise M751 sorozat - Színes nyomtató közepes és nagy munkacsoportoknak. A HP modellek nagy teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak. Felhasználóbarát, fejlett funkciókkal és kiváló minőségű nyomtatással.

HP Color LaserJet Pro MFP M479 sorozat - Színes többfunkciós nyomtató kis munkacsoportok számára.

HP LaserJet Enterprise M507 sorozat - Kiváló nyomtató közepes méretű munkacsoportoknak.

HP LaserJet Pro M428 sorozat MFP - Nagyszerű MFP kis munkacsoportok számára.

Ricoh IM C300 sorozat - Kiváló színes többfunkciós nyomtató közepes munkacsoportokhoz.

Sharp MX-B476W - Kiváló MFP közepes és nagy munkacsoportokhoz.

Sharp MX-C304W - színes többfunkciós nyomtató kis- és középvállalkozások számára.

 

A nyomtatógyártók folyamatosan fejlesztenek új technológiákat, és kiváló minőségű berendezéseket készítenek, különösen a vállalati környezetbe. A háztartási felhasználók csak a személyi nyomtatókban alkalmazott legújabb technológiák és újítások töredékét észlelhetik. Ennek oka az, hogy a háztartásban a felhasználók eltérő követelményekkel rendelkeznek, és nem használnák ki annak a potenciálját, amelyet a gyártó kínálhat számukra, és utoljára, de nem utolsósorban, ott van a berendezés végső ára, valamint a nyomtatás és az üzemeltetés költsége. Mindenesetre várjuk a nyomtatók gyártásában és a nyomtatási feladatokhoz kapcsolódó szolgáltatásokban minden új innovációt és technológiai fejlődést.