Irodaszerek és iskola

Fúziók, üzleti társulások és díjak a nyomtatás világában

A „Nyomtatópatronok" blog számos cikkében írtunk olyan vállalatokról, amelyek nyomtatókat gyártanak. E társaságok történetében gyakran jelentek meg különféle fúziók, más vállalatokkal való  egyesülések, felvásárlások és üzleti társulások.

 

A HP már saját emblémája alatt gyárt Samsung nyomtatókat 

Utoljára megfigyeltük, hogy a Samsung nyomtatási üzletágát a Hewlett Packard vásárolta meg. Két év elteltével, miután a Samsung nyomtatói átkerültek a HP alá, minden eszköz teljesen a HP márka alatt jelenik meg. A HP egy ideig  használhatta a Samsung megnevezést ezekre a nyomtatómodellekre. Ma megtalálja őket a HP logóval átalakított formában. Nem csak a sikeres eszközök portfóliója került az üzlettel a HP alá. A vállalat megvásárolta a Samsung nyomtatók számára kifejlesztett technológiák egy részét is. Az eladás idején a Samsung jelentést nyújtott be a részvényeseknek, amelyben döntését indokolta a tévékészülékekre és a mobil iparra összpontosító lépésként.

 

A Xerox fontolóra veszi a nyomtató és a PC gyártó HP megvásárlását

A múlt év végén az a hír járta, hogy a HP vállalat a XEROX érdeklődésének a tárgya.  A múlt év elején, a 2018-ban megkezdett reformok után az amerikai vállalat 25% -os részesedést adott el a Fuji Xerox-ból a Fuji Film számára. A Fuji Xerox-t 1962-ben hozták létre, a Fuji és a Rank Xerox partnerségében. Ez az egynegyed részesedés  a Fuji Film javára azt is jelenti, hogy a Xerox távozik a japán Fuji Film Holdings társasággal közös vállalkozásból. A Xerox ezután kijelentette, hogy a beszerzett tőkét a saját vállalatának a  konszolidációjára és a felvásárlásokra fogja használni. Ez 2019 végén történt, amikor a hír elterjedt, hogy a Xerox ajánlatot nyújt be a Hewlett Packard számára a HP nyomtatók és személyi számítógépek gyártásának átvételére. A piaci érték körülbelül 27 milliárd dollár volt, így a Xeroxtól feltételezték, hogy várhatóan magasabb összeget fognak kínálni. Érdekes módon a HP háromszor nagyobb, mint a Xerox. Legalábbis e társaságok piaci értékét illetően. 2019 végéig nem született sem üzlet, sem megállapodás. A HP sajtóközleményében azonban 2020 februárjában bejelentette, hogy a Xerox ajánlatot szándékozik tenni a HP összes alap részvénye, valamint a HP adóssági részvényeinek megvásárlására. Így tájékoztatta a részvényeseit, mielőtt válaszolt volna a Xerox nyilatkozatára, mondván, hogy a legjobb megoldást keresi a részvényesek számára, és nem fog kényszer alatt eljárni. A Xerox szintén a sajtóközleményben a weboldalán bejelentette, hogy növeli kínálatát a HP Inc. számára, részvényenként 24 USD. A két vállalat kiadványa ebben az ügyben kissé eltér. A sajtóközlemények teljes szövege közvetlenül a HP és a Xerox webhelyeken található.

 

A Parc (Xerox) megállapodást kötött az Alcon kontaktlencse gyártóval

A Xerox ugyanakkor újabb együttműködési megállapodást kötött. A Xerox PARC kutatóközpontja sikeres megállapodást kötött az Alcon céggel. A két társaság egy ideje együttműködik azon innovatív technológiák kifejlesztésén, amelyek felhasználhatóak a szemápolási termékekhez. Az Alcon, a látásápolási termékek globális egységének a fókuszpontja, amely a világ legelső cége ezen a területen. 1945-ben alapították, a texasi Fort Worth-ben. Az alapítók Robert Alexander és William Conner voltak. Manapság a társaság szem-műtétek átfogó portfóliójával rendelkezik, és az egyik legnagyobb kontaktlencse-gyártó. A Parc (Xerox) és az Alcon közötti megállapodás kiterjed a folyamatinnovációk és az újonnan kifejlesztett termékek licenceinek fejlesztésére a következő 2–4 évben.

 

A Ricoh interaktív táblái új szoftvert kapnak a Vizetto-tól

Egy másik nyomdaipari vállalat, amely 2020 -as évet együttműködési megállapodással indította el, a Ricoh. Partneri viszonyban áll a kanadai Vizetto céggel, amely a Reactiv SUITE szoftver fejlesztője és továbbfejlesztője. A nyomtatógyártás mellett a Ricoh a digitális munkahelyek átfogó szolgáltatásaira is összpontosít. Ez az együttműködés célja és érdeke. Digitális tábláit (IWB-k) felépítik a Vizetto Reactiv SUITE szoftverével a megegyezés alapján. Ez a szoftver növeli az üzleti és vállalati értekezletek termelékenységét és hatékonyságát. A Reactiv SUITE szoftver innovatív módon jeleníti és osztja meg prezentációkat az asztalon a távoli felhasználók között. A szoftver három fő integrált összetevőt tartalmaz.

Színpad(Stage) - Erőteljes nemlineáris digitális történetet készítő eszköz, amely lehetővé teszi a csapatok számára, hogy a bemutatási bejelentés tartalmára összpontosítsanak, nem pedig annak létrehozására.

Scribble - áttöréses eszköz az ötletgyűjtéshez és a történet elrendezéséhez, amely végtelen vásznat használ és lehetővé teszi, hogy rajzoljon, írjon jegyzeteket, ötleteket, könyvjelző oldalakat és dinamikus elrendezéseket hozzon létre.

Huddle - egy új generációs Unified Collaboration eszköz, amellyel a világ bármely tájáról származó felhasználó kezelheti, szerkesztheti és dokumentumokba írhatja, mintha ugyanabban a helyiségben lennének.

A Ricoh jelenleg interaktív táblákat kínál , melynek átlója 32 - 86 ", 4K felbontással, nyílt vagy zárt vezérlőkkel ellátott verziókban. Alapvető ötlet a munkahelyek összekapcsolása. Különböző területeken a vállalatok képesek lesznek kihasználni az interaktív táblát ennek a szoftvernek a segítségével. csapattalálkozók és jobb kapcsolat és együttműködés létrehozására.

 

Díjak a nyomtatógyártók számára

Arany a  Ricoh-nak

Ricoh számára a 2020-as év sikeresen indult. Januárban a cég díjat kapott a BUYERS LAB-tól. A BLI Winter Pick Award 2020, amelyet a Keypoint Intelligence - Buyers Lab adományozott a Ricoh IM C300 modellért. Színes intelligens multifunkciós készülék A4-es nyomtatáshoz, közepes méretű munkacsoportok számára.

A Ricoh másik díja az EcoVadis díj volt, amely 155 ország szállítóit értékeli körülbelül 200 üzleti ágazatban. A Ricoh a GOLD EcoVadis 2020 Arany Díjat kapott a kiváló eredményekért és a fenntarthatósági felmérés értékeléséért. Ezt a díjat a Ricoh először 2014-ben kapta és azóta rendszeresen ítélik oda. A Ricoh folyamatosan dolgozik a hosszú távú fenntartható fejlődés (SDG) tevékenységein és céljain.

 

Canon imageRUNNER ADVANCE DX

A Canon bevezette a többfunkciós eszközök új sorozatát, amely növeli a munkafolyamat dinamikáját. A kiváló minőségű nyomtatás, másolás és szkennelés mellett nagy hatékonyságot eredményeznek az irodai technológiák felhasználásában a vállalatok és a vállalkozások környezetében. A nyomtató mellett az ebbe a sorozatba tartozó Canon készülékek a digitális átalakítás átfogó központjává válnak. Új szintű munkát jelentenek a nyomtatás, digitalizálás, archiválás, feladatok automatizálása, magas szintű biztonság és a dokumentumáramlás optimalizálása révén a vállalatok számára. A rugalmas integrációnak köszönhetően a munka nem csak a nyomtatási feladatokkal, hanem a felhőkörnyezethez való hozzáféréssel is felgyorsul. Az integrált uniFLOW online menedzsment megoldással ellátott innovatív vonalért a Canon a Keypoint Intelligence-től megkapta a BLI díjat a Legjobb multifunkciós készülékek sorozatáért 2020-ban.

 

Keypoint Intelligence Awards - A Buyers Lab Winter Pick 2020

Az MFP kategóriában 2020-ban további díjnyertes nyomtatók voltak:

Epson EcoTank ET-2760 - Színes színes tintasugaras multifunkciós készülék sokoldalúan, alacsony hangerővel rendelkező környezethez. Ennek előnye az eszköz alacsony ára és a cserefestékek. A csomag tintát tartalmaz normál használat esetén 2 évig kitart.

Epson EcoTank ET-4760 - Színes tintasugaras multifunkciós készülék, többfunkciós készülék SOHO.

Fuji Xerox DocuPrint 4405d - Fekete-fehér nyomtató kis- és középvállalkozások számára, könnyű használattal, nagy teljesítménnyel és páratlan megbízhatósággal.

HP Color LaserJet Enterprise M751 sorozat - Színes nyomtató közepes és nagy munkacsoportoknak. A HP modellek nagy teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak. Felhasználóbarát, fejlett funkciókkal és kiváló minőségű nyomtatással.

HP Color LaserJet Pro MFP M479 sorozat - Színes többfunkciós nyomtató kis munkacsoportok számára.

HP LaserJet Enterprise M507 sorozat - Kiváló nyomtató közepes méretű munkacsoportoknak.

HP LaserJet Pro M428 sorozat MFP - Nagyszerű MFP kis munkacsoportok számára.

Ricoh IM C300 sorozat - Kiváló színes többfunkciós nyomtató közepes munkacsoportokhoz.

Sharp MX-B476W - Kiváló MFP közepes és nagy munkacsoportokhoz.

Sharp MX-C304W - színes többfunkciós nyomtató kis- és középvállalkozások számára.

 

A nyomtatógyártók folyamatosan fejlesztenek új technológiákat, és kiváló minőségű berendezéseket készítenek, különösen a vállalati környezetbe. A háztartási felhasználók csak a személyi nyomtatókban alkalmazott legújabb technológiák és újítások töredékét észlelhetik. Ennek oka az, hogy a háztartásban a felhasználók eltérő követelményekkel rendelkeznek, és nem használnák ki annak a potenciálját, amelyet a gyártó kínálhat számukra, és utoljára, de nem utolsósorban, ott van a berendezés végső ára, valamint a nyomtatás és az üzemeltetés költsége. Mindenesetre várjuk a nyomtatók gyártásában és a nyomtatási feladatokhoz kapcsolódó szolgáltatásokban minden új innovációt és technológiai fejlődést.