Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Hasznos tippek a professzionális nyomatok készítéséhez

Nem számít, milyen iparágban dolgozik, mindenki profitálhat a professzionális nyomatokból. Dolgozhat az ingatlaniparban, a közigazgatásban vagy akár az esküvői szakmában is, és mindhárom esetben minden projekthez szükség van nyomtatott anyagokra. Legyen szó reklámról, kampány lebonyolításáról vagy egy ügyfél esküvőjének tervezéséről. A nyomtatás a siker egyik eszköze. Még akkor is, ha olyat nyomtat, ami nem kapcsolódik az üzlethez, akkor is szeretné, hogy a nyomatai a lehető legprofesszionálisabbak legyenek.

A névjegykártyákhoz hasonló egyszerű dolgok nyomtatása bonyolultnak tűnhet, különösen, ha saját fájlok tervezéséről van szó. Valójában ersokkal könnyebb, mint az ember gondolná. Csak tisztában kell lennie bizonyos dolgokkal, és türelmesnek kell lennie ahhoz, hogy megtanulja a fogalmakat, és megfelelően alkalmazza azokat. Ebben a bejegyzésben megosztunk Önnel néhány hasznos tippet, hogyan nyomtathatja ki saját, professzionális megjelenésű anyagait, például névjegykártyákat, képeslapokat, meghívókat, szórólapokat stb. Valójában ez a tanács szinte minden olyan nyomattípusra vonatkozik, amelyre csak gondolhat.

Döntse el, melyik platformot fogja használni a kialakítás elkészítéséhez

Először is érdemes megvizsgálnia a tervezési platformok lehetőségeit, amelyek közül a legjelentősebbek az Adobe Photoshop, az Illustrator, az InDesign és a Canva. Döntésének több tényezőn kell alapulnia, mint például a személyes tervezési preferenciái, az elkészíteni kívánt tervezés típusa, és mennyi idő és pénz áll rendelkezésére a cél eléréséhez. Számos platform létezik, amely mindezeket a tényezőket figyelembe veszi. Vegyük például az Adobe Photoshopot, amelyet leginkább a szakemberek használják, és számos hasznos funkcióval rendelkezik azok számára, akik ismerik az alkalmazást. A Photoshop hátránya, hogy tovább tart a tanulás, és nem ingyenes. Tehát ha Ön egyáltalán  nem tapasztalt tervező,   akkor tényleg ne érezzen nyomást egy olyan fejlett alkalmazás használatára, mint a Photoshop. Kezdetnek vannak ingyenes és felhasználóbarátabb platformok, például a Canva, ahol könnyedén megtervezheti saját nyomtatási fájljait. Még előre elkészített sablonjaik is vannak, amelyeket kissé módosíthat saját létrehozásához.

 

 

Használja a termékspecifikus sablont a pontosság elősegítésére

A sablonok szilárd garanciát jelentenek nyomatai számára. Minden termékméretünkhöz tartozik egy letölthető nyomtatási sablon, amelyet használhat (és kell is) használnia nyomtatási fájlok tervezése vagy beállítása során. Az irányelvek rendkívül hasznosak, ha ideiglenes átfedésként használják a tervezéshez. A sablonok segítségével pontosan láthatja, hol lesznek levágva a nyomatok, így minden fontos elemet elhelyezhet a kijelölt területen.

 

Tervezés CMYK színmódban

A legtöbb nyomathoz CMYK színmód szükséges. Természetesen, ha a fájljait RGB-ben tervezi, nyomtatórendszereink elég okosak ahhoz, hogy átalakítsák azokat Ön helyett. A nyomtatott színek eredménye azonban valószínűleg másképp fog kinézni, mint amit a monitoron elképzelt. Ezért fontos, hogy a fájlokat előzetesen konvertálja, hogy pontosabb színpalettát tudjon elképzelni a végső nyomatokhoz.

 

Nézze meg mások nyomatait ihletért

Ha megragadt egy tervezési sztereotípiában, mindig hasznos, ha más ötleteket is megvizsgál, hogy betekintést nyerjen abba, hogyan szeretné kifejezni saját elképzelését. Nem azt mondjuk, hogy valamit darabonként kell másolni, de az ihletet mások munkáiból származó ötletek alkotják.

Mennyire fontos a magas felbontású DPI

Ami az online képeket és dizájnt illeti, a 72 DPI bőven elég, de a nyomtatás egy teljesen más játék. Győződjön meg arról, hogy a nyomatok legalább 300 DPI-sek. Mi az a DPI? A DPI a "Dots Per Inch" rövidítése, amely a felbontás mértéke. Minél nagyobb a pontsűrűség, annál nagyobb a nyomtatási felbontás.

Csak a nagy felbontású fájlokkal elégedjen meg

Ha az alkotás elmosódott a képernyőn, nyomtatáskor még homályosabb lesz. Ne elégedjen meg egy gyenge minőségű fotóval, különösen akkor, ha a nyomtatás során az a cél, hogy kiemelje a tervezés ezen elemét. Ez a tudás lehetővé teszi, hogy nagyobb figyelmet fordítson a fényképek minőségére, mielőtt elkezdené a fájlok tervezését.

Győződjön meg arról, hogy az elemek egységesek a tervezés során

Valóban azt kell mondanunk, hogy az egység kulcsfontosságú. Méretben, színben, vastagságban stb. A tervezéssel kapcsolatban mindennek következetesnek kell lennie. Egy eltérés rendkívül jól látható lesz a végső nyomtatott termékben.

 

Vázolja fel az összes betűtípust

Ez a lépés nem mindig szükséges, de mindig hasznos, különösen, ha rétegzett és összetett tervezési platformot használ, mint például az Adobe Illustrator. A betűtípusok körvonalazása alapvetően azt jelenti, hogy a szöveget objektummá alakítja, így amikor elküldi a fájlokat nyomtatásra, nem lesz probléma a hiányzó szöveggel. Valószínűleg azon csodálkozik, hogyan lehetséges ez. Meglepődne, mennyi üres fájl vagy hiányzó szó kerül az utómunkálatokba. Mindez azért, mert a használt betűtípust nem olvasta be megfelelően a nyomtató. A teljes szöveg körvonalazása biztosítja, hogy ez Önnel ne fordulhasson elő.

Futtassa a tesztet otthoni nyomtatóján

Bár nem feltétlenül kell látnia, hogyan néznek ki nyomatai a színek szempontjából, az otthoni nyomtatóval történő nyomtatás lehetővé teszi a fájl arányainak és elrendezésének megtekintését, így szerkesztheti azt. Ha olyan fontos dolgot tervez, mint egy postai küldemény vagy esküvői meghívó, akkor minden részt a megfelelő helyre szeretne tenni. Miután látta, hogy a fájl otthoni lézer- vagy tintasugaras nyomtatóval kinyomtatott, biztos lehet az eredményben.

Ne becsülje alá a papírtípus kiválasztását

A papírválasztás nagy hatással van a végső kialakításra. Egyes esetekben a nyomtatási papír típusa elronthatja a tervezést. Ha nem biztos abban, hogy melyik papírt válassza, a legjobb, ha mintanyomatokkal ellenőrizheti. Ennek köszönhetően leszűkítheti a papírválasztékot az adott nyomtatási projekthez megfelelőre. Összehasonlíthatja a vastagságot, a színt, a textúrát, a felületet és más lehetőségeket, például azt, hogy a papírnak van-e írható felülete.

Rendelje meg nyomatait tömegesen

Több rendelés két dolgot jelent: ne fogyjon ki gyorsan a készlet, és jobb árat kapjon. Különösen a tartós nyomatokhoz, például névjegykártyákhoz rendeljen tömegesen. Tágabb időszak áll rendelkezésére, mielőtt újra kell rendelnie. Mindig jó, ha van kéznél egy kis tartalék, ahelyett, hogy gyorsan elfogyna, mert úgy gondolta, hogy egy bizonyos mennyiség elég lesz.