Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Hogyan állíthatja be a nyomtatást a papírmérethez, és hogyan nyomtathat több oldalt egy lapra

Több oldal nyomtatása egy lapra

Biztosan találkozott már azzal a ténnyel, hogy valamilyen okból vagy spórolás miatt több oldalt kellett

nyomtatnia egy lapra. A kép vagy szöveg méretétől függően, amelyet hajlandó elfogadni, több oldalas dokumentumot nyomtathat egy lapra. Az eljárás elvileg egyszerű.

 

1. Helyezze be a papírt a nyomtatóba. Ehhez használhatja a fő papírtálcát, a 2. tálcát (ha a nyomtatónak van ilyen) vagy a hátsó papíradagolót.

2. Nyissa meg a nyomtatni kívánt fájlt.

3. Válassza a "nyomtatás" vagy a "nyomtatási beállítások" lehetőséget a "fájl" menüben.

4. Válassza ki a nyomtatót.

5. A nyomtató-illesztőprogram ablakában válassza a "előválasztások" vagy a "beállítások" lehetőséget.

6. A nyomtató-illesztőprogram "fő" lapján válassza ki a 2 oldalt laponként vagy a 4 oldalt laponként a "többoldalas" beállításként:

7. Kattintson az "elrendezési sorrend" elemre, módosítsa a beállításokat, és hagyja jóvá az OK gombbal.

8. Végezze el az utolsó beállításokat a "fő" és a "további beállítások" választásával és erősítse meg az OK gombbal. (a nyomtatási preferencia lehetőséget kínál a papírforrás, a dokumentum méretének, a fekvő vagy álló tájolásnak, a papírtípusnak, a minőségnek, a színes vagy fekete-fehér nyomtatásnak, a szegély nélküli nyomtatásnak, a példányszámnak a kiválasztására)

9. Kattintson a "nyomtatás" gombra

Ily módon a nyomtató típusától függően a dokumentum több oldalát is kinyomtathatja egy papírlapra. Ezzel a hatékony módszerrel megtakaríthatja a nyomtatási költségek egy részét.

 

 

 

A papír méretéhez igazított nyomtatás

Más esetekben előfordulhat, hogy a nyomtatást a papírmérethez kell igazítania. Ezt a feladatot számos beállításnak köszönhetően nagyon könnyen kezelheti. Az eljárás hasonló, egészen a 4. pontig. Kiválasztja a nyomtatót, és a "előválasztások" vagy a "beállítások" kiválasztásával a nyomtató-illesztőprogram ablakába lép. A „További lehetőségek" lapon módosítsa a következő beállításokat.

- dokumentumméret, válassza ki a papírméretet

- kimeneti papírformátum, válassza ki a papírformátumot a nyomtatóban

(az oldalra szerkesztés automatikusan kiválasztásra kerül, ha képeket szeretne nyomtatni az oldal közepére, válassza a "középre"lehetőséget) Végül jelölje be, és kattintson a "nyomtatás" gombra.

 

Kicsinyített vagy nagyított dokumentum nyomtatása bizonyos nagyítással

A nyomtatási előválasztások és beállítások egyike a dokumentum méretének (nagyítás, kicsinyítés) kívánt százalékos beállításának lehetősége is. Az eljárás ismét egyszerű. Töltse be a papírt a nyomtatóba, nyissa meg a nyomtatni kívánt fájlt. A fájl menüben válassza ki a nyomtatási tételt vagy a nyomtatási beállításokat. Válassza a "nyomtató" lehetőséget. A nyomtató-illesztőprogram ablakában válassza ki az  "előválasztások" vagy a "beállítások" lehetőséget. A "további beállítások" lapon válassza ki a dokumentum méretét a "dokumentumméret" beállításnál. A"kimeneti papír" beállításnál válassza ki a nyomtatni kívánt papír méretét. Válassza ki az elemet: kicsinyítse/nagyítsa a dokumentumot, nagyítsa ki és adja meg a kívánt százalékot. Miután elvégezte a többi beállítást a "Fő és további beállítások" lapokon, kattintson az OK gombra. Végül kattintson a "nyomtatás" gombra.

 

 

Több fájl együttes nyomtatása

Végül hasznosnak találhatja a nyomtatási feladat-szervező funkciót, amelynek segítségével több, különböző alkalmazásokban készített fájlt kombinálhat és egy nyomtatási feladatként nyomtathat ki. Kombinált fájlok kombinálásakor választhat olyan nyomtatási beállításokat, mint a többoldalas elrendezés vagy a kétoldalas nyomtatás. Újravégig kell mennie az első lépéseken, mint például a papír betöltése, a fájl megnyitása, a fájl nyomtatása vagy a nyomtatási beállítások kiválasztása, valamint a nyomtató kiválasztása. A nyomtató-illesztőprogram ablakában válassza ki az "előválasztások" vagy a "beállítások" lehetőséget. A következő lépésben válassza ki a "nyomtatási feladat szervező" opciót a fő lapon, és erősítse meg az OK gombot. Kattintson a "nyomtatás" gombra. Nyitott „nyomtatási feladat-szervező" ablakban nyissa meg az aktuális fájllal kombinálni kívánt fájlt, és ismételje meg a fenti lépéseket. Ha a nyomtatási projekt elemhez hozzáadott nyomtatási feladatot választ ki a nyomtatási feladat-szervező ablakban, szerkesztheti az oldalelrendezést. A nyomtatás megkezdéséhez kattintson a "Fájl" menüben a "nyomtatás" gombra.

Ha bezárja a nyomtatási feladat-szervező ablakot, mielőtt az összes nyomtatási adatot hozzáadná a nyomtatási projekt elemhez,  akkor az éppen feldolgozott nyomtatási feladat törlődik. A folyamatban lévő feladat mentéséhez a fájl menüben kattintson a Mentés gombra. A mentett fájlok kiterjesztése "ecl"- végződést tartalmaz.

 

 

Egyetlen kép nyomtatása több papírlapra nagyítás céljából (poszter készítése)

Ezt a funkciót nagyobb poszter készítésekor használhatja, ha a nyomtatója legfeljebb A4-es nyomtatási formátummal rendelkezik. Ebben az esetben egy képet több papírlapra is kinyomtathat. Az eljárás nagyon egyszerű. Behelyezi a szükséges papírt a nyomtatóba. Megnyitja a nyomtatni kívánt fájlt. Válassza a "nyomtatás" vagy a "nyomtatási beállítások" lehetőséget a "fájl" menüben. Kiválasztja a nyomtatót, és a nyomtató-illesztőprogram ablakában kiválasztja az "előválasztások" vagy a "beállítások" lehetőséget.

Ezután válassza ki a 2x1 poszter, 2x2 poszter, 3x3 poszter vagy 4x4 poszter lehetőséget a "fő" lap "többoldalas" elemében. Végezze el a kívánt beállításokat a "beállítások" menü segítségével, és erősítse meg az OK gombbal. Végezze el a többi beállítást a "fő" és a "további beállítások" fülön az OK megerősítésével. Az utolsó lépés a "nyomtatás" opció.

 

 

A poszterek létrehozásakor használja a funkciót a poszterek létrehozásához igazítási jelekkel az átfedéshez. Nyomtatás > Dokumentumok nyomtatása > Nyomtatás számítógépről — Windows > Egyetlen kép nyomtatása több lapra nagyításhoz (poszter készítése) > Poszterek létrehozása átfedő igazítási jelekkel.