Irodaszerek és iskola

Hogyan csatlakoztasson nyomtatót egy Raspbbery Pi-hez

Új nyomtató csatlakoztatása Windows számítógéphez vagy laptophoz szó szerint egyszerű dolog. Ugyanez vonatkozik a MAC és a MacOS-sal rendelkező MacBook számítógépekre. Kicsit bonyolultabb lehet az átlagfelhasználó számára, ha a nyomtatót Linux PC-hez vagy Raspbber Pi-hez kell csatlakoztatnia.

 

Mi az a Raspbbery Pi

Ez az érdekes név egy miniatűr egypaneles számítógéphez tartozik, Raspbian operációs rendszerrel. Alapvetően a Debian egyik Linux disztribúciójának származéka. Nagyságban képzeljen el hitelkártyát, személyi igazolványt vagy névjgykártyát. A Raspbber Pi alapvetően nem egy dobozban lévő számítógép, hanem egy csupasz alaplap, amely mindent tartalmaz, amire szüksége van. Ez magában foglalja a processzort, a memóriát és a szükséges portokat, például az USB 2.0, az USB 3.0, az USB-C, a gigabites Ethernet-t és a micro HDMI-t. Mindig a konkrét Raspbber Pi modelltől és konfigurációtól függ. Ez a fajta egyszerű számítógép széles felhasználói körrel rendelkezik, akik tovább dolgozhatnak vele, és más eszközök vezérlésére használhatják. Természetesen nélküle is képes a Raspbbery Pi számítógépként működni, amelyet alapvető irodai munkákhoz, az internet böngészéséhez vagy a média lejátszásához használhat. Akár PC-tokot is vásárolhat a Raspbbery Pi alaphoz, vagy tokot érintőképernyővel történő csatlakoztatáshoz. A lehetőségek szélesek. Az univerzális GPIO csatlakozónak köszönhetően különféle eszközök csatlakoztathatók a Raspbber Pi-hez. Mi a helyzet a perifériák csatlakoztatásával? A Raspbbery Pi 400 billentyűzet alapvetően a billentyűzetbe integrált teljes számítógép. A felhasználó így beszerez egy hardvert Bluetooth-interfésszel és elegendő számú csatlakozóval az eszközök további csatlakoztatásához, valamint egy teljes értékű billentyűzetet a vezérléshez. Ha nyomtatót kell csatlakoztatnia, van rá megoldás.

          

Raspbber Pi, nyomtatás és nyomtató nyomtatószerverként

 

A Raspbbery Pi nem támogatja a plug-n-play nyomtatót a Windows-hoz képest. A Raspbber Pi nyomtatóval történő használatához először telepítenie kell a Common Unix nyomtatási rendszert (CUPS). Csatlakoztassa a nyomtatót a Raspbbery Pi készülékhez.

A rajt után az SSH-n keresztül menjen a Raspbbery Pi termináljához. Írja be a "sudo apt-get update" parancsot.

Ezután írja be a parancsot a CUPS "sudo apt-get install cups" telepítésének elindításához. Engedje el.

Írja be a "sudo usermod-a-G lpadmin pi" parancsot. Nyisson meg egy internetes böngészőt, és írja be: http: // localhost: 631.

Válassza a Nyomtatók és osztályok hozzáadása, Nyomtató hozzáadása lehetőséget.

Írja be felhasználónevét és jelszavát a párbeszédpanelen.

Alapértelmezés szerint a Raspbian neve pi, a jelszó pedig raspbber.

Miután bejelentkezett egy új párbeszédpanelen, törölje a helyi nyomtató jelölését.

A következő ablakban most szerkesztheti a nyomtató nevét, és kiválaszthatja a nyomtató megosztási opcióját.

Ezután válassza ki a nyomtató modelljét a listáról, a gyártót, és erősítse meg az alapvető nyomtatási beállításokat.

Ha minden jól ment, kinyomtathat egy tesztoldalt.

 

Ha régebbi nyomtatója van, előfordulhat, hogy nyomtatószerver nélkül nem tudja csatlakoztatni az otthoni hálózathoz. A megoldás egy kompatibilis eszköz, amely feleslegesen drága lehet. Az egyik lehetőség az, hogy a Raspbber Pi-t USB-n keresztül csatlakoztatja a nyomtatóhoz, és online állapotba hozza. Ez a Samba és a Common Unix Printing System (CUPS) kiszolgálószoftver használatával lehetséges, amelyeket telepíthet és konfigurálhat a Raspbber Pi-re. Ha a nyomtató felismeri az USB-t, és a számítógép hálózathoz csatlakozik, akkor a hálózat más eszközei nyomtatási feladatokat hajthatnak végre a nyomtatóhoz való kábelkapcsolat nélkül. Csak hozzon létre saját vezeték nélküli nyomtatót a Raspbbery Pi segítségével. Felesleges kábelek nélkül nagyobb rugalmasságot biztosít a nyomtató pozícionálásában, és a vezeték nélküli nyomtatás plusz. Természetesen nem kell ezzel foglalkoznia új nyomtatókkal. De akkor is beszélünk róla, ha van működő, régebbi nyomtatója.

 

Jelenleg körülbelül 10 különböző verziója van a Raspbbery Pi-nek a kereskedőknél. A legújabb a Raspbbery Pi 4 B modellje vagy egy komplett megoldás a Raspbbery Pi 400 készlet formájában, ahol a billentyűzetbe van integrálva.