Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Hogyan tisztítsuk meg a naponta használt berendezéseket

Számítógépek, mobiltelefonok és PC-perifériák a bacilusok (és vírusok) fenyegetése alatt

Mindennap használjuk őket, és mégis a legkevésbé törődünk a tisztán tartásukkal. Otthon, de a munkahelyen is, napi néhány órán át érintjük őket. Ezek a számítógépek, laptopok, monitorok, okostelefonok és csatlakoztatott perifériák, például billentyűzetek, egerek, nyomtatók, szkennerek. Ma mindezt az irodában munkára vagy otthon szórakozásra használjuk. Gyakran mosunk kezet, de  ez nem minden, amikor leülünk a számítógéphez és elkezdünk gépelni a billentyűzeten.

A járvány idején a legfontosabb a szigorú higiénia betartása a baktériumok és a vírusok terjedésének kiküszöbölése érdekében. A vírus érintéssel átvihető különböző felületekre, és a felülettől függően több órán keresztül is fertőzést okozhat. Nagyon gyorsan átvihető kézzel a mobiltelefonra, a billentyűzetre vagy a számítógépes egérre. Ezért meg kell tisztítani a számítógépeket és az irodai berendezéseket, amelyekkel kapcsolatba kerülünk. Nem igényes dolog és anyagilag sem kerül sokba. Manapság számos speciális vagy univerzális tisztítószer létezik a piacon erre a célra. Mindig olyanokat kell használni, amelyek nem károsítják az eszköz felületét, vagy nem teszik tönkre. A piacon olyan tisztítószereket talál, amelyek alkoholt vagy más antibakteriális összetevőket tartalmaznak. Mindig ki kell választani, hogy milyen felületet akarunk megtisztítani, legyen az műanyag vagy üveg felület esetleg bőr, vagy szilikon.

 

 

A koronavírus a Covid19 fertőzést okozza, amely jelenleg a legnagyobb kockázatot jelenti és  öhögéssel vagy tüsszentéssel cseppecskék formájában terjed. A cseppek legfeljebb 2 méter távolságra terjednek ha tüsszentünk. Ha a kezét az arcához, a szájához vagy a szeméhez érinti, akkor ezt a vírust az érintéssel bejuttathatja a szervezetébe. Ez a veszélyes vírus több órán keresztül különféle felületeken megmarad. Ezért az alapvető higiéniai és biztonsági intézkedések mellett a használt eszközök tisztítása is fontos.

A legveszélyeztetettebb eszköz az okostelefon, amelyet leggyakrabban használunk. Ezt követi billentyűzet és egér a PC-hez vagy a laptophoz. A nyomtatókat és más csatlakoztatott eszközöket sem szabad elhanyagolni. Bármi, amit egyetlen gomb segítségével bekapcsol, vagy megérinti a vezérlőpanelt, az érintőképernyőt. Ne felejtsük el az intelligens fitnesz karkötőket, órákat és töltőket, amelyeket szinte minden nap a kezünkbe veszünk. A Covid19-nek megfelelő veszélyes helyzetben nem szabad kihagyni a fejhallgatót és a mikrofont sem, amelyeket gyakran használunk otthoni kommunikációhoz.

Hogyan kell megfelelően tisztítani és főleg mivel az eszközöket és az elektronikát. Mit kell elkerülni, és milyen elveket kell követni? Fontos, hogy az elektronikát le kell kapcsolni a hálózatról. Ez a töltőkre is vonatkozik. Ne felejtse el eltávolítani a mobiltelefont vagy a táblagépet a töltőből, ha meg akarja tisztítani.

Ajánlott olyan tisztítókendő használata, amelyet a tisztítószerek csomagolása tartalmaz. Ha az eszközt saját ruhájával szeretné megtisztítani, használjon puha, vékony mikroszálas kendőt vagy egy nedves ruhát. A kendő nem lehet nagyon vizes, hanem szappanos vízzel vagy izopropil-alkohol-oldattal kissé megnedvesítjük. Kerülje a kemény szálat a szövetben, amely megkarcolhatja a készüléket, vagy szálakat hagyhat rajta. Ha tisztítószert szeretne vásárolni, mindig válassza a felület és az eszköz szerint, amelyre szánja. A piacon univerzális tisztítószereket is talál, amelyekkel számos ajánlott felületet megtisztíthat.

Tisztító oldatok, hab és spray

Használhat spray-tisztító oldatokat, szalvétákat vagy tisztítóhabot a mobiltelefonok, táblagépek, laptopok, monitorok, de a TV-képernyők tisztításához is. A spray-oldat és a hab antisztatikus és baktériumölő hatású lehet, amely nemcsak a szennyeződést távolítja el a felületről, hanem a bacilusokat is megsemmisíti. A tisztítóhab olyan anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a porlasztás után az anyag lefolyását, és ugyanakkor a hab köti a szennyeződést önmagához.

 

 

Tisztítókendők

A legjobban elérhető tisztítószer a száraz vagy nedves törlőkendők. Kisebb vagy nagyobb költséghatékony csomagban is megvásárolhatja. Antisztatikus és zsírtalanító hatású, védik a felületet és eltávolítják a port és más szennyeződéseket. A száraz változaton kívül tisztítófolyadékkal is átitathatóak, amely hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket a monitorokról és az üvegfelületekről. Ugyanakkor tisztítás közben antisztatikus filmet hagynak a felületen, amely megakadályozza a por leüllepedését. Ennek az az előnye, hogy nem hagynak foltot. Jól megtisztítják a fényes műanyag felületeket is.

 

Számos olyan termék található a piacon, amelyet PC-berendezések, elektronika és általános  elszerelések tisztításához mindennap használ. Van miből választani. Fontos, hogy ezeket az eszközöket rendszeresen tisztítsuk, hogy megakadályozzuk a bacilusok és a manapság  veszélyes vírusok terjedését. Különböző statisztikák és kutatások azt mutatják, hogy a mobiltelefonon, a billentyűzeten és a számítógépes egéren több baktérium van, mint a WC-ülőkén. Erre még gondolni is rossz. A vírus 4 napot is képes átélni a mobiltelefon kijelzőjén. Ez idő alatt hányszor veszi a kezébe a telefont, és hányszor érinti meg vele az arcát. A koronavírus cseppek útján terjed, amely a kezére kerülhet, és átviheti a mobiltelefonjára,innét pedig egyenes út vezet a szájnyálkahártyához a telefonálás során. Ezért győződjön meg arról, hogy eszközei, amelyeket gyakran használ, ne jelentsenek vírusforrást. Megóvhatja magát azáltal, hogy tisztítja az erre a célra rendelkezésre álló tisztítószerekkel, de a szokásos egyszerű tisztítószerekkel is, amelyeket otthon talál. Természetesen mindig vigyázzon, hogy a készüléket ne károsítsa nem megfelelő, agresszív tisztítás révén. Határozottan nem kell erős alkoholt vagy abszorbenst használnia, és ne használjon durva anyagú törlőkendőket sem.

 

Mit tudunk a Covid19-ről

A Covid19-et okozó koronavírust Kínában fedezték fel először a tavalyi év végén, 2019-ben. Ez egy olyan új vírustörzs, amellyel még nem találkoztunk. Ez egy cseppel fertőző vírusok közé tartozik. Leggyakrabban influenzabetegségként jelentkezik, olyan tünetekkel, mint láz, köhögés, légszomj, rossz közérzet, fokozott fáradtság, fejfájás és izomfájdalom. Ezen tünetek mellett néhány ember íz- és szagvesztést is tapasztalhat. Az inkubációs periódus kb. 14 nap, de hosszabb is lehet. A koronavírus elterjedt az egész világon, és most Európával szembesül. A betegséggel kapcsolatos további információkért lásd az ellenőrzött webhelyeket, amelyek valós és aktuális információkat szolgáltatnak.