Irodaszerek és iskola

Hogyan válasszunk a nyomtatóhoz megfelelő alternatív patront?

Nyomtató vásárlásakor kevés ember tudatosítja, hogy a dokumentumok nyomtatásának végső ára a nyomtató cserepatronjainak árától is függ. A nyomtató élettartama alatt pedig belőlük nagyon sok elfogy. Ez a nyomtatás teljes költségét drágíthatja, és olcsó nyomtatója hosszú távon nem lesz ilyen kedvező árú. Egyes nyomtatógyártók alacsonyabb áron adják el alaptermékeiket, nyomtatóikat, és csak kiegészítőkkel és fogyóeszközökkel keresnek be. Ez azt jelenti, hogy olcsóbban fogják eladni a nyomtatót, és csak utána szereznek profitot, eredeti nyomtatópatronok rendszeres vásárlásával.

Jelenleg azonban számos alternatív nyomtatópatron található a piacon, amelyek kompatibilisek az egyes nyomtatómodellekkel. Olcsóbbok, mint az eredeti tintapatronok vagy festékkazetták, és minőségük megközelíti az eredeti patronok minőségét. De mit kell választania egy alternatív nyomtatópatron kiválasztásakor, és hogyan kell kiválasztani a megfelelőt?

Első és a legfontosabb, hogy ellenőrizze a viszonteladónál a cserepatron, a patron vagy a toner kompatibilitását az Ön nyomtatójával.

 

Választáskor fontos:

 

1. a nyomtató modellje, pontos megjelölése (Ezt közvetlenül a nyomtatóján, valamint a mellékelt használati útmutatóban találja meg. A gyártó márkanevéből áll, betű- és számsorozat követi, amelyek pontosan meghatározzák az eszköz modelljét, vagy írja le a teljes nevet.)

2. Az eredeti patron típusa (megjelölése) (Általában a nyomtató gyártója sorolja fel a termékleírásban.)

 

Ezen információk alapján tájékozódhat a kiválasztásban. Pontosan ellenőrizze az alternatív cserepatron kompatibilitását a nyomtató típusával. A gyártó webhelyén ellenőrzött kompatibilis patronként van feltüntetve, általában megjelöléssel, hogy melyik eredeti patront helyettesíti. A cserepatronoknak meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak, ezért ellenőrizze, hogy a patronokat az ISO szabványoknak megfelelően gyártották-e. Ez garantálja a nyomtatóval való teljes kompatibilitást.

 

Tipp az Ön számára

Előfordulhat, hogy több kompatibilis patron is megfelelő a nyomtatóhoz, ezért ha nem biztos benne, vagy kétségei vannak, forduljon közvetlenül a forgalmazóhoz, hogy tanácsot kapjon a pontos nyomtatómodellhez tartozó ellenőrzött patronokkal kapcsolatban. Olvassa el a nyomtató patronjaival kapcsolatos információkat, amelyeket e-üzletünk kínál.