Tonerek és tintapatronok

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Irodaszerek és iskola

Hogyan válasszunk szövegkiemelőt?

A markerek a közelmúltban praktikus segítőkké váltak az irodában vagy otthon. Segítséget nyújtanak az iskolai vagy vállalati kreatív tevékenységekben is, amikor valamit alá kell húzni, kiemelni vagy közvetlenül meg kell írni. Számos különböző típusú marker található a piacon. A választás attól függ, hogy mit és milyen anyagra fog írni velük.

 

Markerek papírra – flipchart

A flipchart valószínűleg a leggyakrabban használt marker papírra. Kiválóan ellenáll a tintaszáradásnak, és akár 7 napig is nyitva maradhat. A tinta szagtalan, és nem ázik át a papíron. Gyors segédeszközként használják az előadáskor vagy papírprezentációkban gyors jegyzetekhez és jelölésekhez. Papírkötők és kartondobozok címkézésére is használhatók.

 

 

 

Markerek táblára – törölhetőek

A tantermekben többnyire fehér táblák vannak, amelyekre színes jelölőkkel írnak az emberek. Színes, törölhető markerek, amelyek egyenként vagy készletben kaphatók. A készlet négy alapszínt (kék, piros, fekete és zöld) és egy törlőszivacsot tartalmaz. Ezeket a markereket száraz szivaccsal könnyű letörölni. Használhatja fehér táblán, porcelánon, üvegen, fémen vagy PVC anyagon is.

 

 

Speciális markerek

Ez a fajta írószer alkalmas atipikus felületekre, igényesebb környezetben. Használhatjuk őket porózus felületre, de zsíros, poros, rozsdás vagy fagyott felületre is. Bárhol, ahol tartósabb speciális markerre van szüksége. A speciális markerek ebbe a kategóriába tartoznak a viasz, kréta, ultraibolya, röntgen, olaj és egyéb, nem tipikus felületekre alkalmas típusok.

Markerek fóliákra és CD-kre

Ha CD-n, DVD-n, BD-lemezen vagy fólián, üvegen vagy műanyagon kell leírást készíteni, erre speciális alkohol alapú markereket terveztek. Lehetnek ergonómikus markolattal és különböző nyomszélességgel egyben vagy négy alapszínből álló készletben.

 

Festék markerek

A markerek másik típusa a kiváló fedőképességű lakkjelölők pigmenttintával töltve, jól áttekinthető  jelekkel. Használat előtt a markert fel kell rázni, hogy az alulra süllyedt komponensek (pigmentek) egyesüljenek a maradék folyadékkal (oldószer). Bár a festék lassabban szárad, de vízálló. A pigment alapú lakkfestékek élénkebb, gazdagabb színekkel tűnnek ki, felhasználásuk igen széles. Ellenállnak a kopásnak, a külső időjárásnak, a magas hőmérsékletnek vagy a fagynak. Irodákban vagy ipari termelésben, üzletekben, laboratóriumokban stb. használják. Különféle napi fogyasztási tárgyak díszítésére is használható.

 

 

 Állandó markerek – ellenállók

Ha különböző felületekre, például gumira, bőrre, műanyagra, fémre, porcelánra vagy üvegre kell írni, erre alkalmasak az állandó markerek. Ezek alkohol alapú markerek, amelyeket pontosan erre a célra szántak. Használatuk révén a címke, leírás letörölhetetlenné válik. Nincs más dolga, mint kiválasztani a kívánt csúcsszélességet és színt. Ezek a markerek széles színválasztékban kaphatók.

 

Markerek üvegre

Ezek vízbázisú folyékony kréták, amelyeket egy ronggyal vagy szivaccsal könnyen le lehet törölni.

 

Ezek az írószerek  leggyakoribb típusai. Megemlíthetjük a szabványos, szagtalan vízbázisú markereket is, amelyek könnyen lemoshatók vagy akár ki is moshatók a textil anyagból, ellentétben az alkohol alapú markerektől.