Irodaszerek és iskola

HPRT MT800 Mini - hordozható vezeték nélküli nyomtató

Gyakran betévedünk a Kickstarter és az Indiegogo közösségi finanszírozási portálokra, ahol kampányok folynak a nagyszerű ötletek és termékek népszerűsítésére. Bennünket leginkább a nyomtatás és a nyomtatók területén lévő újdonságok érdekelnek. Mindig találunk egy érdekes projektet a nyomtatással kapcsolatban. Ma megvizsgálunk egy hordozható készüléket a közvetlen hőnyomtatáshoz, tinta vagy festék használata nélkül. Csak papírra van szükség hozzá. A HPRT MT800 Mini nyomtató vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezik, és Bluetooth-on keresztül mobiltelefonhoz, táblagéphez vagy laptophoz csatlakoztatható.

 

indiegogo.com

 

Minimalista kialakítás és könnyű kezelhetőség

Első pillantásra a készülék kellemes minimalista kialakítással és kis méretekkel rendelkezik. Könnyedén beteheti a HPRT MT800 Mini nyomtatót egy aktatáskába,  vagy a hátizsákba. Még egy laptop táska oldalsó zsebébe is belefér. A készülék hordozásakor még a 0,766 kg tömeg sem jelent problémát. A nyomtató teste fekete színű szilárd műanyagból készült. A gyári kivitelezés kiváló minőségű és minden tökéletesen idomul egymáshoz. A nyomtató felső része enyhe textúrájú, kis kör alakú kiemelkedések formájában, ennek köszönhetően jól tartható kézben és nem csúszik el. A bal felső részen található egy bekapcsológomb és egy vékony LED-sáv, amely jelzi a készülék állapotát. A bal oldalon található egy USB-C típusú port a töltéshez és a számítógéphez való csatlakoztatáshoz. Az elülső oldalon két PUSH gomb található a felső fedél gyors kinyitásához. Ez megkönnyíti a nyomtató készlet cseréjét, a papírelakadások ellenőrzését vagy a szennyeződések tisztítását használat közben.

 

      

indiegogo.com

 

A papírbemenet a készülék elülső részén, a kimenet pedig a hátoldalán található. Egy papírlap vékony nyílásával oldják meg őket. A papír gyakorlatilag áthalad az eszközön, és ugyanakkor monokróm nyomtatásra kerül sor. A HPRT MT800 Mini jó automatikus papíradagoló funkcióval rendelkezik. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiegyenesíti a papírt, betolja a nyílásba, és az adagolás megkezdi annak biztosítását, hogy a papír stabilan és ellenőrzött módon kerüljön a bemeneti nyílásba.

A HPRT MT800 Mini hőtechnikával nyomtat monokróm módban, 300 dpi nyomtatási felbontással. Kis mérete és egyszerűsége ellenére ez a nyomtató nagyon jó másolatokat készít a dokumentumokról, kiváló minőségű szerződésekről és anyagokról bárhol a terepen. Támogatja az A4-es nyomtatást, és a nyomtatási sebesség körülbelül 15 mm / mp.

Az egyérintésű csatlakozás nagyon gyorsan megy végbe, és csak egy Bluetooth technológiával rendelkező mobil eszközre van szüksége. A HPRT alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból vagy a Google Playről. A számítógéphez a felhasználó letöltheti az illesztőprogramot közvetlenül a gyártó webhelyéről.

Az akkumulátor nagyon jól bírja, és 2000 mAó kapacitással biztosítja az eszköz számára a teljesítményt 70 oldal nyomtatására,vagy 26 óra készenléti időre.  Felöltheti USB-C típusú kábellel, csatlakoztatva egy számítógéphez, egy autós töltőhöz, de egy árambank használatával is.

A készülék méretei: hossza 31,05 cm, szélessége 6,35 cm és magassága 3,95 cm. A nyomtató tömege 0,766 kg, a teljes csomag tömege pedig 1,2 kg. A csomag magában foglalja a nyomtatót, egy USB-kábelt és egy felhasználói útmutatót.

 

indiegogo.com

 

A kisméretű hordozható nyomtató, a HPRT MT800 Mini számos előnnyel jár a felhasználók számára, nemcsak az utazásnál és a terepen, hanem egy kis irodában is. Jó megoldás lehet a Home Office kiegészítőjeként is, amely nem sok helyet foglal el az asztalán. Ennek a modellnek az ára 199 dollár, a pótalkatrészek 2 darabból 19 dollárért árulják. A nyomtatásnál a papír árán kívül nincs más költség.

 

A HPRT vállalat

A kínai HPRT vállalat több éve ismert a hőnyomtató iparban, és a világ egyik vezető beszállítója, aki POS nyomtatók, mobil nyomtatók és címkenyomtatók tervezésére és gyártására szakosodott. A vállalatnak 22 gyártósora van a nyomtatási mechanizmusokhoz és 13 gyártósora a nyomtatók gyártásához. Több mint 2000 embert foglalkoztat, és termékeit több mint 60 országba exportálják. A HPRT több mint 300 szabadalmaztatott díjat ért el. A termékportfolió nagyon érdekes és gazdag. Sajnos nem találtunk hivatalos forgalmazót Európában, és az egyetlen lehetőség az, hogy vásároljon ilyen terméket néhány kínai értékesítési piacon, például aliexpressen, geekbuying-on vagy közvetlenül crowdfunding portálokon keresztül, vagy az eBay-en keresztül.