Irodaszerek és iskola

Irodai széket választunk a távmunkához

Munka közben is szeretnénk otthon kényelmesen ülni. Néhány szék a hosszú ülés folyamán olyan érzést kelt,  mintha turista osztályon ülne egy hosszú távú járaton. A kiváló minőségűek több órás ülés után is első osztályú érzést nyújtanak. Ha napi több órát dolgozik távmunkában, alaposan fontolja meg az  irodai szék kiválasztását. A nagyobb befektetést és időt, amit a kiválasztásra áldoz, a kényelmes ülésben és hátfájás nélküli jó érzésben kapja vissza. A legjobb, ha közvetlenül a boltba megy, és kipróbálja az ülést. Mindenkinek más az alakja, és az Ön magassága és súlya fontos a kiválasztásnál.

 

 Mire kell figyelni a kiválasztásnál

Kényelem

Fontos, hogy kényelmes legyen. Ehhez nem csak az ülés és a háttámla minősége, formája, hanem a karfák és a magasságállítás is hozzájárul.

 

Kiegyensúlyozott ergonómia

Az ergonómikus háttámlák nagyon jól másolják a gerinc alakját. Egyes modellek deréktámasszal is rendelkeznek, vagy szivattyúval vannak felszerelve az ágyéki rész szükség szerinti felfújásához.

 

Derék- és háttámasz

A jól formázott háttámla támasztékot nyújt, függetlenül attól, hogy milyen szögben ül.

 

Állíthatóság, anyagminőség és tartósság

Széles állíthatósági lehetőségek, kiváló minőségű anyagok, nem csak a szövet vagy bőr borítása, hanem a felépítés is végső soron meghatározza egy jó irodai szék élettartamát.

A beállítási lehetőségek nem hiányozhatnak: magasságbeállítás, mélységállítás, háttámla dőlésszögének állítása, vízszintes és függőleges háttámla állítás, fejtámla állítás vagy fejtámla opció.

 

A mechanika típusai

A szinkron mechanika lehetővé teszi a háttámla dőlésszögének több pozícióba állítását, az ülés dőlésszögétől függően. A szék egy pozícióban rögzíthető, vagy szabadon mozoghat. Amikor az ülés megdől, a háttámla is automatikusan megdől. Egy ilyen ergonómiájú szék továbbra is követi az ülést. Ez a fajta mechanika alkalmas az irodai asztalnál végzett mindennapi munkára.

 

Az aszinkron mechanizmus lehetővé teszi a háttámla és az ülés egymástól függetlenül történő elhelyezését. Az ezzel a rendszerrel rendelkező székek három vezérlőkarral rendelkeznek - a háttámla beállításához, az üléshez és a teljes szék magasságának beállításához.

 

A szék kerekei

 

Különböző keménységben, anyagban kaphatók és egy bizonyos felületre ajánlottak. A kerekek különböző átmérőjűek, gumírozhatók és alkalmasak szőnyegekre, fapadlókra, vinil padlókra és linóleumra vagy kemény csempére. Attól függően, hogy milyen felületen használja a széket, válassza ki a kerekek anyagát, hogy elkerülje a karcolásokat mozgás közben.

 

Maximális terhelhetőség

Kiválasztásnál kövesse a maximális teherbírásra vonatkozó adatokat. Tájékoztatja a vásárlót a maximális súlyról, amelyre a konstrukciót és az anyagokat választják. A gyártó garantálja a szerkezet stabilitását és szilárdságát ennek a paraméternek megfelelően. A leggyakoribb probléma a maximális súly be nem tartása és túllépése esetén az emelőszerkezet meghibásodhat.

 

 Az irodai szék paraméterei

A terhelhetőség és az irodai szék magasságára vonatkozó információk mellett keresse meg a konkrét méreteket is. A gyártó általában feltünteti az ülés magasságát, az ülés mélységét, az ülés szélességét, magasságát fejtámlával, a kartámaszok magasságát, a kerekek számát és anyagát, a mechanizmus típusát, a dugattyú típusát. Ezen adatok alapján megtudhatja, hogy egy adott modell megfelel-e Önnek.

 

Garancia

Akciós irodai székeket és foteleket találhat klasszikus 2 év garanciával, de ez alól a közvetlenül a gyártótól 5 év garancia sem kivétel.

  

 

 

 

Mi a Home Office- ban végzett munkához kerestünk irodai széket 5-8 órás javasolt ülésidővel. Kritériánk a minőség és az ár aránya, a jó állíthatóság, az anyag könnyű karbantartása és a kellemes kialakítás volt. Cseh gyártótól találtunk egy modern GALA Plus D4 széket, kiváló 5 év garanciával és megfizethető áron. A háttámla és az ülés hideghabból készült, tartós anyaggal, amelyet az autóiparban is használnak. A szék szinkron mechanizmussal rendelkezik, 5-szörös reteszeléssel, valamint a háttámla és az ülés dőlésszögének zökkenőmentes megváltoztatásának lehetőségével, kiküszöböli a számítógéppel végzett munka során a kis léptékű ismétlődő mozgások által okozott rokkantságot - RSI(Repetition Strain Injury) . Ugyanakkor megakadályozza az állandó statikus izomfeszülést a testhelyzet gyakori változtatásával, az aktív üléssel a számítógéppel végzett munka során. A háttámla magasságának beállítása Up-Down rendszerrel és a háttámla függőleges állítása kezelőszervek használata nélkül. Gázdugattyú magasságállításhoz és 60 mm átmérőjű kerekek, amelyek csökkentik az ellenállást puha padlókon. Az ülés előre-hátra mozgatással állítható. A huzatszövet könnyen karbantartható, kopásállósága 150 000 ciklus. Ez a modell állítható kartámaszokkal és állítható fejtámlával egészíthető ki.