Irodaszerek és iskola

Kollázs egyszerű létrehozása nyomtatás előtt

Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor gyorsan ki kell nyomtatnunk egy egyszerű reklámanyagot képekkel vagy akár egy prezentációt szöveggel. Alapvetően bármely PC-n lévő grafikus program felhasználható egyszerű kollázs készítésére képekkel. Kollázst próbáltunk létrehozni egy egyszerű szórólap számára, hogy az minél kevesebb időt és minimális erőfeszítést igényeljen. A Zoner Photo Studio X programot használtuk fel, amely ingyenes próbaverzióban is elérhető. Ha egyszeri kollázst kell készítenie, elérheti az ingyenesen letölthető programot, vagy legalább néhány napig ingyen kipróbálhatja.

 

zoner.com

 

A Zoner programban néhány kattintással könnyen eljuthat a kollázsig. A program megnyitása után a megfelelő 4 elemet találja meg: adminisztráció, alkotás, szerkesztés és létrehozás. Bennünket a "létrehozás" elem érdekel. Kattintás után egy menü jelenik meg, amely tartalmaz egy fényképeskönyv, naptár, fénykép, képeslap, kollázs, fotónyomtatás, indexnyomtatás és videó létrehozását.

 

 

A kollázsra kattintás után létrehozhatunk egy új projektet. Most maga a kollázs létrehozása következik. A teljes folyamatot egy programkalauz vezeti végig, így egy kevésbé tapasztalt felhasználó is meg tudja csinálni. Testreszabhatjuk a projektet saját elképzeléseink szerint előre beállított sablonok segítségével. Használhatunk különböző stílusokat, fotó- vagy képelrendezéseket, háttér- és keretbeállításokat, szöveg beágyazást.

 

 

A kollázs létrehozása után számos lehetőségünk van, nevezetesen a kollázs exportálása PDF-dokumentumba, a projekt mentése, a kollázs mentése a png, jpeg, gif, bitmap stb. formátumok egyikébe, vagy a kollázs nyomtatása közvetlenül a programból.