Irodaszerek

Küszöbön az iskolakezdés, és megfelelő nyomtatót keresünk a diákok számára

Ha eddig kivárt, hogy mi lesz az iskolakezdéssel a COVID19 fertőzés miatt, és nem sietett a vásárlásokkal, de most már itt az idő! Szeptember van, és a sok tanszer mellett számítógépeket, laptopokat, PC-tartozékokat és nyomtatókat is keresünk iskolások számára. Az általános iskolások és középiskolások számára megfelelő nyomtatókra fogunk összpontosítani. Mi áll jelenleg az eladók kínálatában a piacunkon? Mennyit kell befektetni a nyomtatóba , hogy az eszközben rejlő lehetőségeket kiaknázhassuk a felhasználó életkorának és igényeinek megfelelően, és ne fizessünk külön a fel nem használt funkciókért. És végül, de nem utolsósorban, mennyibe kerül nekünk a fogyóeszközök és az 1 oldal nyomtatásának költsége? Berendezéseket nemcsak a nyomtatási minőség, a funkciók és az ár, hanem a nyomtatás összköltségének jó arányában is keresünk.

Egyszerű nyomtató az igénytelen általános iskolai felhasználók számára

Mire van szüksége egy általános iskolába járó felhasználónak. Kiemelt feladata a különféle iskolai feladatok és prezentációk beolvasása és kinyomtatása. Ebben az esetben nincs szükségünk extrém minőségre és egyáltalán nem a magas nyomtatási sebességre. Az alacsony költségvetésű színes multifunkciós készülék a tintapatronokkal megfelel egy iskoláskorú nyomtatási követelményeinek. Különböző gyártók több multifunkciós készüléke közül választhatunk. Találtunk néhány nyomtatót, amelyeket ajánlani tudunk. Mindegyik megfelel a kiválasztási kritériumoknak, és ezek a következők: megfizethető ár, multifunkcionalitás, egyszerű kezelés és megfizethető nyomtatási költségek. Akár 50 euróért megtalálja a HP újdonságait az All in One modellekben: a HP DeskJet 2720, 2721, 2320, valamint a Canon Pixma TS3550, 3551.

Tippünk

HP DeskJet 2720 - megfizethető multifunkciós készülék

A legolcsóbb multifunkciós nyomtató a HP kínálatában az idén HP DeskJet 2720 vagy 2721 néven bevezetett multifunkciós készülék. Ezek szinte azonos készülékek, amelyek színes árnyalatokban különböznek. A 2720 modell fehérszínű , lágyabb szürke árnyalattal, a 2721 modell pedig szintén fehér színű, de a petróleum színárnyalataival gazdagítva jelenik meg. Mindkét modell ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, és a megfizethető All-in-One eszközök csoportjába tartozik. Ez egy többfunkciós eszköz, amely színes nyomtatót, fénymásolót és szkennert tartalmaz. A nyomtatási felbontás 4800 x 1200 dpi, és a nyomtató által támogatott maximális papírméret A4. A multifunkciós nyomtató tintasugaras technológiával nyomtat, és 2  tintapatront a HP 305 feketét és háromszínűt használ a nyomtatáshoz. A konektivitáson belül a felhasználó az USB-kábellel történő számítógéphez való klasszikus csatlakozás mellett vezeték nélküli csatlakozást is használhat Wi-Fi-n keresztül. A mobil nyomtatás magától értetődő, és az AirPrint támogatást nyújt az iOS eszközökhöz is.

Ez a modell bármelyik színes változatban ideális eszköz az igénytelen felhasználók és az általános iskolások igényeinek kielégítésére. A multifunkciós eszköz nagyon alacsony áron kapható, jól nyomtat színesben és az irányítás egyszerű. Előny a kiváló kompakt méret és a friss, modern kialakítás. A nyomtató kényelmesen elfér egy gyermekszoba íróasztalon is.

Ha figyelembe vesszük, hogy az általános iskola tanulója többnyire igénytelen projekteket fog nyomtatni, ez a modell teljes mértékben elegendő. A nyomtatási költségek nem magasak, és csökkenthetők a 2720, 2721 modelleknél a kompatibilis alternatív tintapatronok használatával. Kipróbáltuk a HP 343 (tricolor) és a HP 338 (fekete) alternatív tintapatronokat, amelyek a nyomtatás költségének felét takarították meg az eredeti patronokkal szemben.

A boltokban megfizethető áron találhat nagyon jó Canon TS3550 és 3551 alapmodelleket is. Ezek a modellek színes tintasugaras technológiával  nyomtatnak, és az All-in-One többfunkciós csoportba tartoznak. Nagyjából hasonló teljesítményt nyújtanak, mint a HP multifunkciós készülékek, és támogatják a vezeték nélküli nyomtatást a Wi-Fi, az AirPrint és a Google Print segítségével. A Canon TS3550 és 3551 multifunkciós készülékek alternatív patronokat támogatnak, amelyekkel jelentősen csökkentheti a nyomtatási költségeket.

Készülék egy középiskolás diák számára

A középiskolásoknak valamivel magasabb a prioritása a nyomtatásra vonatkozóan, igényeik pedig magasabbak. A középiskolás diák nyomtatójának mindenekelőtt megbízhatónak kell lennie, nagyobb nyomtatási mennyiséget kell kezelnie, és nemcsak a nyomtatás minőségét, hanem alacsony nyomtatási költségeket is kell kínálnia. Pontosan ilyen modelleket találtunk az idei HP újítások között. A HP DeskJet Plus 4120 és a HP DeskJet Plus 6075 Advantage színes többfunkciós készülékek. Mindkét eszköz modern, fehér kivitelben, kiváló ergonómiával és kompakt méretekkel rendelkezik. A modern dizájn az egyik legstílusosabb, és egy ilyen nyomtató minden térbe jól illeszkedik. A kiváló minőségű színes nyomtatás mellett a felhasználó megbízható fénymásolót és szkennert is kap.

A tippünk

HP DeskJet Plus 4120, HP DeskJet Plus 6075 Advantage - stílusos multifunkciós készülékek

Ezenkívül a HP DeskJet Plus 4120 rendelkezik egy automatikus dokumentumadagolóval (ADF) és tovább bővíti a csatlakozást az alapvető USB-kapcsolat és Wi-Fi mellett  a Bluetooth interfésszel. Ezzel szemben a HP DeskJet Plus 6075 Advantage támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást. Mindkét modell megfizethető, és a HP Smart alkalmazás segítségével kihasználhatja a fejlett intelligens nyomtatási funkciók előnyeit is.

A nyomtatók két tintapatront használnak a nyomtatáshoz: fekete és színes háromszínű. A 6075 HP 653 (fekete) és HP 653 (háromszínű) jelölésű patronokkal nyomtat. Sajnos alternatív töltések támogatása nélkül. A 4120 nyomtató HP 305 jelölésű nyomtatópatronokat használ a nyomtatáshoz. Alternatív HP 343 és HP 338 patronok is kompatibilisek ezzel a modellel. Nagyobb nyomtatási mennyiség mellett is csökkentheti a költségeket.

Gyors, megbízható, olcsó nyomtató főiskolai hallgatók számára

Ha visszatérünk az egyetemi időkre és arra, amit tanulmányaink során nyomtattunk, akkor egyértelműen sok fekete-fehér nyomtatás volt napirenden. Ha nem egy adott szakot tanul a Grafikai Karon, vagy nem a fényképezésre, a reklámozásra és hasonlókra koncentrál, a legjobb megoldás a gyors monokróm nyomtatás. Főiskolai hallgató számára ezért az automatikus kétoldalas nyomtatást és a vezeték nélküli kapcsolatot támogató monokróm lézernyomtatók közül választanánk. A második alternatíva egy színes multifunkció lenne, egy tintatartály utántöltő rendszerrel. Ezekkel a változatokkal magasabb kezdeti beruházást kell figyelembe venni.

A tippünk

HP Neverstop Laser MFP 1200w

A Neverstop sorozat monokróm lézer multifunkcióját már rövid áttekintésben bemutattuk. Kiváló eszköz nagy nyomtatási mennyiségekhez és a tintatartály nagy kapacitásának köszönhetően magas hozammal rendelkezik. Ez az egyik első tintatartály utántöltő rendszerrel felszerelt lézeres eszköz. Kiváló minőségben nyomtat 600 x 600 dpi felbontással. Percenként 20 A4-es oldal nyomtatható monokróm módban. Az adagolótálca kapacitása 150, a kimenete 100 lap. A maximális havi terhelés 2500 oldal nyomtatás. A multifunkciós készülék támogatja a vezeték nélküli Wi-Fi-t és a mobileszközökről történő nyomtatást. A nyomtatás mellett a készülék másolási és beolvasási funkciót is kínál. A HP W1103A / 103A felirattal ellátott fekete szabványos festékkazetta 2500 oldal kapacitású, 5% -os lefedettség mellett. A tartályt egyszerre két festékcsővel töltheti meg, így akár 5000 oldal nyomtatásához is kiváló tartálykapacitást biztosít. A festék feltöltése kényelmes és gyors. A multifunkciós készülék ára magasabb, de ehhez a kezdeti beruházáshoz hosszú távon nagyon alacsony nyomtatási költségeket fog elérni.

Az egyetemisták számára megfelelő eszközök közé tartoznak a lézernyomtatók is:

Brother HL-L2352DW

A gép legalacsonyabb ára a piacon 89 €, a Brother TN-2421 alternatív fekete toner legalacsonyabb ára pedig 37,80 € (3000 oldal).

Lexmark B2338DW

A készülék legalacsonyabb ára a piacon 135 €, a legmagasabb minőségű eredeti toner ára pedig 90 € (3000 oldal).

Canon SENSYS LBP223DW

Az eszköz legalacsonyabb ára 156 euró, a kompatibilis tonereké pedig 40,50 euró (3100 oldal).

Ezek mind monokróm lézeres eszközök, amelyek a gyors nyomtatás mellett másológépet és szkennert is tartalmaznak. Támogatják a vezeték nélküli kapcsolatot Wi-Fi, AirPrint, Google Print és mobil eszközökről történő nyomtatás révén. Van egy automatikus kétoldalas nyomtatási funkció is. Emellett támogatják az alternatív festékeket is, így a hallgató jelentősen csökkentheti a költségeket.

Színes nyomtatáshoz választhatunk tintatartályos tintasugaras multifunkciós készüléket, amely magas hozamot és alacsony nyomtatási költségeket biztosít. A palackos utántöltések olcsóbbak, mint a szokásos tintapatronok. Természetesen nem hiányzik a Wi-Fi támogatás. Tippjeink: Canon Pixma G3411 és HP Smart Tank Wirelles 530.

Végül van még egy tippünk, amelyet az egyetemisták és a háztartások is értékelni tudnának több felhasználóval a Home Office számára. Ez egy monokróm nyomtató,  tintatartály rendszerrel.

Epson EcoTank M2120

Ez a multifunkciós készülék nyomtat, másol és szkennel. Minden funkció modern kialakításban és kompakt méretben van elrejtve. Támogatja a vezeték nélküli Wi-Fi-t és a mobil eszközökről történő gyors nyomtatást. A nyomtató percenként 32 A4-es oldalt képes kinyomtatni. A kezelés a kezelőpanelen található érintőgomboknak köszönhetően kényelmes. Az információk a grafikus kijelzőn jelennek meg, és közvetlenül a készüléken ellenőrizheti a tinta szintjét. A nyomtatópatronok Epson EcoTank 100 pigment fekete tintával és Epson EcoTank 100S fekete pigment tintával vannak ellátva. Az Epson T7741 fekete pigment tinta szintén kompatibilis ezzel a modellel.