Irodaszerek és iskola

Mágneses papír mágnesek nyomtatásához

A tintasugaras nyomtatókat széles körben használják dokumentumok és fényképek nyomtatására. Emellett azonban opcionális hordozókra is nyomtathat, ezek közül az egyik a mágneses papír. És többek között mágnesek létrehozására szolgálnak. A mágneses nyomtatás nem nehéz, csak megfelelő nyomtatóra és mágneses papírra van szüksége. Egyszerű nem? Ha cuki ajándéktárgyakon gondolkodik kisvállalkozása számára, vagy emlékmágneseken fotókból, akkor tanácsot adunk, hogyan csinálja. A mágneses papír hasznos és innovatív termék, amely alkalmas tintasugaras nyomtatókon történő nyomtatásra.

 

Mi az a mágneses nyomtatás

 A személyre szabott mágnesek manapság nagy sikert aratnak. A mágneses nyomtatás azon az egyszerű ötleten alapul, hogy mágneses papírt használnak tintasugaras nyomtatókon. Általában a reklámban és a marketingben használják. Egyedi hűtőmágnesekhez, névjegykártyákhoz, oktatási eszközökhöz és még sok máshoz is használhatók. Egyedi mágneseket készíthet otthon, minimális erőfeszítéssel.

 

 

 

Milyen típusú mágneses papírokat ismerünk?

Az otthoni használatra legelterjedtebb a vékony mágneses papír, amely áthalad a nyomtatón. A nyomtatott sablont ollóval vagy papírvágóval vághatja le. Itt hozzá kell tennünk, hogy a klasszikus mágneses papír nem alkalmas lézernyomtatókban való használatra. Használjon speciális mágneses papírokat a lézernyomtatókhoz. A mágneses papír lehet fehér, fekete, fényes és matt. Különböző vastagságú lehet. A felső része nyomtatásra szolgál, az alsó része mágneses réteg.

 

 

Mágneses papír használata

Mivel a mágneses papír elsődleges szerepe a fémfelületre való tapadás, ezért használata ennek köszönhető. Kreatív, ajándék- vagy fotómágnesek, kis szuvenír reklámmágnesek vagy mágneses polccímkék. Ebben az esetben vékonyabb mágneses címkékről van szó. Ezek a mágnesek valószínűleg a leggyakoribbak az otthoni felhasználók számára. Szép emlék vagy vidám kreatív mágnesek. Mágneses könyvjelzők könyvekhez vagy mágneses blokkok a hűtőszekrényhez.

 

 

Mágneses papírra történő nyomtatást támogató nyomtatók

Alapvetően minden jobb tintasugaras nyomtató, amely támogatja az opcionális hordozóra történő nyomtatást, képes mágneses papírra is nyomtatni. Említhetjük például az Epson Expression Photo HD XP-15000 modellt, a Canon Pixma pro-1-et, az Epson Tank Photo ET-8550-et a jobb minőségből vagy az alacsonyabb osztályú Pixmá-t.

 

Gyors használati utasítás: Helyezze be a mágneses papírt az opcionális hordozók papíradagolójába vagy a nyomtató papírtálcájába úgy, hogy a kép a fehér oldalra kerüljön nyomtatásra. Ha a nyomtató nem akarja elfogadni a papírt, tegyen közönséges irodai papírt a mágneses papír alatti tálcába (hogy a mágneses papír kissé magasabban legyen). Utána már elegendő kiválasztani egy képet a számítógépen vagy a mobiltelefon fotógalériájában, és kinyomtatni. A papír ollóval vagy papírvágóval bármilyen részre vágható.