Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Márkák és gyártók

Jelenleg nagyszámú nyomtató van a piacon, és nem minden gyártót kell ismernie. A legismertebb gyártók, amelyeknek nyomtatási berendezéseik gyártásának nagy hagyománya van a vállalatok és az otthoni felhasználók számára:

Hewlett-Packard

Vállalat, amelyet a HP rövidítés alatt biztosan ismer az egyik legnagyobb nyomtató, szkenner, személyi számítógép, laptop, táblagép, monitor, szerver és kiegészítő termékek gyártója. A háztartásokra és a vállalatokra összpontosít. A nyomtató szegmensben évek óta a piac élvonalában van. Legújabb nyomtatóit a szoftver biztonsága szempontjából is kezelik, amikor a vállalat hálózatához kapcsolódnak. A nyomtatókban a HP Sure Start biztonsági  elemet használja, amelynek tulajdonságát nagyra értékelik azok a vállalatok, amelyekben az érzékeny adatokat és dokumentumokat megosztják egy hálózaton keresztül. Ha a biztonsági elem támadást észlel a bioszoftverben, és a rosszindulatú programok támadása után automatikusan helyrehozza a hibákat. Az ismételt támadáskor kikapcsolja a nyomtatót, figyelmeztetve a felhasználót a biztonsági kockázatra. A HP nyomtatók kiváló paraméterei mellett a gyártó sokat ad a formatervezésre is. Ezért vásárolhat ma otthonra egy kellemes jó kinézésű nyomtatót. A felhasználók számára a legnépszerűbb nyomtatótípus a HP LaserJet lézernyomtatók. Jelenleg nagy sikereket ér el a piacon az új PageWide modell sorozatával.

Canon

Még a Canon gyártója sem ismeretlen a nyomtató piacon. A Kyosei filozófián alapuló vállalat, amely azt jelenti, hogy együtt élünk és dolgozunk a közjó érdekében. A nyomtatók, szkennerek mellett a minőségi gyártó portfóliója minőségi fényképezőgépeket, lencséket és videokamerákat is tartalmaz. Valószínűleg a nagyszerű EOS-osztályú kamerákkal már találkozott. A nyomtató piacon a gyártó a Pixma fotónyomtatók sorozatának modelleivel szerepelt, amelyek a fogyasztók körében slágerré váltak.

Epson

A japán Epson vállalatot 1942-ben alapították és kezdetben órákat gyártottak. A nyomtatókhoz, szkennerekhez és projektorokhoz vezető útja sok új ötlettel volt díszítve. A cég átfogó megoldásokat kínál a vállalatoknak a nyomtatókkal kapcsolatban. A kompakt multifunkciós nyomtatók széles skáláját hozza otthoni felhasználókhoz. Ennek a gyártónak a legismertebb sorozata a nyomtató szegmensben a WorkForce modellsorozat és a népszerű Epson Stylus háztartási sorozat. A legújabb tintasugaras nyomtató modellek újdonsága a nagy kapacitású  patronok integrált rendszere gyors tinta feltöltéssel.

Brother

Ez a vállalat már olyan régi, hogy dinoszauruszként emlegetik a vállalatok körében. Alapjait több mint 100 évvel ezelőtt fektették le, amikor a cég varrógépek javításával foglalkozott. A javításoktól a vállalat átment a gyártásba 1928-ban és a Brother néven kezdték el a termelést. A varrógépektől a vállalat az írógépek gyártásához tért át, majd irodai berendezésekhez és az első pontmátrix nyomtatóhoz adta a nevét. Már 1987-ben a Brother bemutatta első lézernyomtatóját. Manapság a cég emblémája nem csak a nyomtatókon jelenik meg, hanem a faxkészülékeken, szkennereken, címkenyomtatókon és mobil nyomtatókon is. Ennek a cégnek a nagyvállalatokban használt professzionális nyomtatói nagyon jól ismertek. Újdonság az innovatív InkBenefit Plus vonalból származó multifunkciós nyomtatók modellsorozata, nagy mennyiségű nyomtatáshoz, gyors tintapatron-feltöltő rendszerrel.

Konica Minolta

A Konica Minolta Japán egyik legrégebbi fényképezőgép-gyártója volt. Sajnos néhány évvel ezelőtt abbahagyta a fényképezőgépek gyártását, de fő gyártási programja továbbra is irodai technológia maradt. Ez a piac egyik vezető vállalata, amikor termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat kínál a dokumentumfeldolgozás és nyomtatás területén. Nemcsak irodai felszerelést, hanem átfogó szoftvermegoldásokat is kínál a vállalatok számára. A kisvállalkozások és a háztartások számára nagyon népszerű modellvonal volt a magicolor nyomtatósor, amelyet jelenleg új bizhub modellek váltanak fel.

 

Xerox

Az amerikai Xerox cég fotópapír gyártásával vált híressé, és ennek köszönhetően a világ megismerte a dokumentummásolást. Egy találmány, amely megkönnyítette a különféle dokumentumok átírásának munkáját. Ez a vállalat a xerográfia területén fejlesztette ki a Xerox védjegyet, amelyet a cég 1948-ban regisztrált. 1950-ben létrehozták a vállalat első másolatát, amely 3 perc alatt 1 példányt készített. Míg ezt összehasonlítják a 35 oldal / perc sebességgel, amelyet a mai Xerox átlagos nyomtatók tudnak nyomtatni, mosolyra késztet, de a Xerox sikeres útja megkezdődött. A vállalatnak megvolt az egyik első Xerox Alto személyi számítógépe , amelyet a cég Xerox Parc két alkalmazottja támogatta. Abban az időben azonban a vállalat nem akarta elfordulni termelési irányvonalától, mert nem hitt a személyi számítógépek tömeges értékesítésében. Később a Xerox Alto számítógép grafikus környezetéből másolta Steve Jobs az egyes elemeket, amelyeket beépített Apple Lisa számítógépébe. A Xerox folytatta útját irodai termékek gyártójaként. Manapság minőségi nyomtatók, szkennerek, többfunkciós eszközök és nyomtatási kellékek vannak tőle a piacon.

 

OKI

A japán társaságot alapítója, Kibataro Oki-ról  nevezték el, aki 1881-ben alapította meg először a Meikosha Ltd. nevű vállalatot és később OKI Electric-nek nevezték el. Ez a cég a telefonok, számítógépek gyártásától az első pontmátrix nyomtatóig jutott el. A forradalmian új LED-technológia a nyomtatókban való alkalmazásának a feltalálója volt. Manapság a legtöbb OKI nyomtató, többfunkciós készülék és faxkészülék továbbfejlesztett többszintű digitális LED-technológiát használ.

Egyéb márkák

Ez csak néhány ismert márka, amelyek régóta helyet foglalnak el az irodai berendezések piacán, például nyomtatók, multifunkciós készülékek, szkennerek, faxok és ezen eszközöknek a fogyóeszközei. Ezeken a gyártókon kívül a Lexmark, a Kyocera, a Ricoh, az Oliveti és a Fujitsu nyomtatóit is megtalálja. Nem szabad elfelejtenünk az iparágon belüli szoftvermegoldásokat, valamint a patronok és a tonerek gyártóit, például az IBM, a Philips, a Sharp.

Jelentős piaci részesedést képviselnek az villamosmérnöki vállalatok is, amelyek az audio- és videotechnika mellett a mobil eszközök, számítógépek, televíziók és háztartási készülékek nyomtatókat és többfunkciós eszközöket is kínálnak. Ezek a gyártók: Dell, Samsung, Panasonic és Toshiba.