Irodaszerek és iskola

Megéri felújított laptopot venni?

Ha egy felújított termékről van szó, sokan azt hiszik, hogy egy régebbi készülékről van szó, jelentős használati nyomokkal. A legtöbb felújított eszköz, különösen a laptopok, asztali számítógépek vagy nyomtatók az üzleti szektorból származnak. Ezek prémium csúcskategóriás modellek, amelyeket gyakran használtak a cégvezetők. Ez egy bankokban és cégekben alkalmazott informatikai technika, ahol rendszeresen cserélik a számítógépparkot újabbakra. Általában 2 év elteltével a berendezést új operatív lízinggel cserélik ki. Minden jó hírű eladó a kínált felújított termékekhez mellékel egy leírást, amely tartalmazza az állapotukat. A felújított modellek eladása előtt megfelelő szervizvizsgálaton esnek át.

A felújított berendezések több követelménynek is megfelelnek. Ezek olyan modellek, amelyek prémium minőségű anyagokból vannak és erőteljes paraméterekkel rendelkeznek. Megfizethetőek, ami néha akár 75%-kal is alacsonyabb árú, mint a boltban kapható hasonló modell. Ezen kívül nagyon jó alkatrész-elérhetőségük van, mert prémium márkákról van szó, képviselettel és szervizzel idehaza.

 

 

Mit várhat el egy felújított laptoptól?

 

Minőségi hardver

Minőségi kidolgozást és prémium anyagokat. Ez például teljesen fém felületet, strapabíró zsanérokat, jó hűtést, de nagy felbontású kijelzőt, háttérvilágítású billentyűzetet és széles csatlakozási lehetőséget is jelent. A nagy teljesítményű hardver egy további pozitívum. Ezek a laptopok vagy asztali számítógépek nagy teljesítményű processzorokkal, elegendő memóriával és merevlemez-területtel, valamint a több portnak köszönhetően számos csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek. Egyes eszközöknél ezek gyors SSD-k, és az integrált mellett egy dedikált grafikus kártya, jobb teljesítménnyel. A legtöbb laptopban ujjlenyomat-olvasó vagy egyéb biztonsági technológia is található, pl. biometrikus adatok (arcfelismerés).
 
Szerviz és pótalkatrészek elérhetősége neves márkáknál

Egy másik jó pont, hogy ezek olyan neves márkák, amelyek jelen vannak az értékesítési országban és minőségi garanciával és jótálláson túli szolgáltatással rendelkeznek. Ezért nincs probléma a pótalkatrészekkel. Ezek többnyire felső- vagy középosztálybeli modellek.
 
Elérhető tartozékok

Legyen szó laptopról vagy asztali számítógépről egy adott márkán belül, olyan kiegészítőket is választhat, mint a billentyűzet, az egér vagy a monitor. Ebben az esetben nem harmadik féltől származó tartozékokhoz kell nyúlnia, hanem közvetlenül a notebook gyártójától szerezheti be. Az olyan jól ismert márkák, mint a HP, Lenovo, Dell, Asus, Fujitsu és mások a tartozékok széles választékát kínálják.
 
Alacsony ár

Az elektronika és a technológia ára, valamint az autók ára nagyon gyorsan veszít az értékéből a használattal az eredeti árhoz képest. A használattal egy év során az érték akár 50%-kal is csökkenhet. Tekintettel arra, hogy a gyártók körülbelül félévente mutatnak be új modelleket, a régebbiek ára természetesen lejjebb megy. Annál is inkább, ha már használt technikáról van szó. Ezért egy felújított laptop vásárlása 2 év használat után néha a bevezető vagy eladási ár töredékéért is megvásárolható.
 
Egy kis lépés az ökológia felé

Nem szabad megfeledkeznünk a környezetről. Ha felújított notebookot választ, meghosszabbítja élettartamát és környezeti fenntarthatóságát. Ez a terméknek egy második esélyt ad a használatra, és késlelteti élettartama végét, ezáltal csökkenti a hulladék mennyiségét.

 

 

Végül néhány hátrány

Ha felújított laptop mellett dönt, jelentősen megtakarít. Minőségi eszközöket kap, jó teljesítménnyel és legális, hardverhez kötött operációs rendszer licenccel. Az eladó általában legalább 1 év (vagy több) garanciát és szervizelést nyújt. Az uralkodó előnyök ellenére meg kell említenünk néhány hátrányt is, amelyek nem szeghetik kedvüket, de számolni kell velük. A felújított laptopok akkumulátorának élettartama a használat miatt gyakran rövidebb. Előfordul, hogy a szerelő az akkumulátort is kicseréli, mielőtt bekerülne a felújított eladási programba, de ez ritka dolog. Meglepődhet a billentyűzet elosztáson, például az amerikai vagy más elrendezés alapján. Ez akkor fordul elő, ha laptopokat külföldről importálnak. Az is előfordulhat, hogy a laptopon van néhány karc, ami a teljesítményét nem befolyásolja, de zavaró lehet. Főleg, ha jól látható helyen vannak.

Ha Ön egyszerű felhasználó, aki kis költségvetéssel rendelkezik, és normál használatra laptopra van szüksége, akkor előnyös, ha felújított készüléket vásárol. Természetesen egy minősített kereskedőt kell választania, aki némi garanciát és szervizelést is ad a készülékhez. Ha az e-shopból vásárol, ebben az esetben jogosult 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldeni az árut.
 
A felújított laptopok mellett ReNEW laptopokat is talál akciósan. Az emberek gyakran összekeverik ezt a két kifejezést, és azt gondolják, hogy ezek mindig használt laptopok. Alapvetően igen, de van egy különbség. Míg a felújított laptopokat naponta, munkaidőben használták a nagyvállalatok, addig a ReNEW kiállításokról érkezik, ezek lehetnek az engedélyezett üzletekben kiállított darabok, vagy többletkészletek, mielőtt új modelleket raktároznak be. Néha ezek olyan modellek, amelyeket eredetileg más országok számára terveztek. Ezeket a laptopokat nem fogja tudni megkülönböztetni az új, nem használt laptopoktól.