Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Megéri kriptovalutát vásárolni?

Ha legalább egy kicsit követi a kriptovaluták menetét, akkor tudja, hogy ennek a jelenetnek fellendülési és bukási ciklusai vannak. Bizonyos időközönként a Bitcoin és más kriptovaluták emelkednek és esnek. Értékük olyan széles skálán mozog, hogy valóban figyelni kell vételüket-eladásukat, hogy ne essünk veszteségbe. A 2021-es év, pontosabban november hónap volt a Bitcoin rekordja, és elérte a maximumot. Tőzsdei értéke 69 000 dollár volt. Több mint egy évvel e csúcs után a Bitcoin értéke körülbelül 17 000 dollár (a jelenlegi árfolyamon 15 856,60 euró). Amikor a Bitcoin és más kriptovaluták értéke a csúcson volt, chipválsággal néztünk szembe. Ezt az is okozta, hogy a kriptovaluta bányászat céljára nagy teljesítményű grafikus kártyákat vásároltak.

Az a tény, hogy a Bitcoin ára jelenleg csökken, pluszt jelenthet annak, aki hosszú távon fektet be Bitcoinba. Ma alacsony áron vásárolhat kriptovalutát, és a jövőben profitot termelhet. Annak ellenére, hogy a szakértői vélemények nem jósolnak 2023-ra a Bitcoin árának meredek emelkedését, van egy feltételezés, hogy a múlthoz hasonlóan a jövőben is emelkedni fog az árfolyam. Ez egy olyan feltételezés, amely a kriptovaluták értékének bizonyos ciklikusságán alapul.

 

Mi történik jelenleg a Bitcoin értékével

A Bitcoin hihetetlenül rugalmas, és hajlamos a napi emelkedésekre és esésekre. Ez nem csak erre a kriptovalutára vonatkozik, hanem az Etherneumra és más kriptovalutákra is. Az elmúlt hetekben a kriptoszektor kemény rúgásokat kapott. Az FTX kriptotőzsde csődjével kezdődött. Más cégek is követték a hullámot, és még a stabil kriptotőzsdék is veszélybe kerültek.

Mi minden befolyásolta a kriptovaluták és alapvetően a világ részvényeinek hanyatlását?

Ez volt az ukrajnai háború, az inflációs félelmek, a magasabb kamatok és a drágább vállalkozások hitelei. Mindez a digitális valutapiacon is megmutatkozott. Az FTX összeomlása nagyrészt a tavalyi őszi visszaesésnek tulajdonítható. Az FTX kriptotőzsde napi tranzakciókat dolgozott fel 1 milliárd dollár értékben. Az FTX összeomlás dominóhatást gyakorolt más kriptotőzsdékre és cégekre is. Korábban, 2022 júniusában a Bitcoin 20 000 dollár alá esett, ami 2020 óta először történt. A csökkenés mögött a nagy amerikai kriptovaluta-kölcsönző cég, a Celsius Network állt, amely befagyasztotta az átutalásokat és a kifizetéseket. Az extrém körülményekkel indokolta ezt. Ez összeomlást okozott a kriptovalutáknál. A kriptovaluták hanyatlását befolyásoló másik tényező a kriptovaluták elleni kínai fellépés, valamint az a spekuláció, hogy a kriptovaluták leállnak Oroszországban. Megkezdődött az erős kriptovaluta eladások lavinája, ami lefelé nyomta az árakat. Számolnunk kell a jelenleg magas inflációval és a megélhetési költségek válságával is. A kriptovalutával rendelkező emberek kriptovaluta eladásával csökkentik befektetési kockázatukat.

 

 

A kriptovaluta kereskedés hátterében több más negatív esemény is lezajlott, ami lefelé nyomta a Bitcoin árfolyamát. Számításuk meglehetősen kiterjedt. Utóbbiak közé tartozik az FTX kriptotőzsde már említett összeomlása, miután a Binance visszalépett a vételi szerződéstől. 2022 júniusában a Celsius Network, egy nagy amerikai kriptovaluta-kölcsönző cég „extrém" körülményekre hivatkozva leállította a pénzfelvételeket és átutalásokat. Ugyanebben a hónapban a Binance, a világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje felfüggesztette a Bitcoin-kivonását. 2022 elején felröppent az információ, hogy Oroszország betilthatja a kriptovalutákkal folytatott műveleteket. Az ukrajnai inváziót követően felhívások hangzottak el a kripto-tőzsdék iránt, hogy betiltsák az orosz tranzakciókat.

2021 májusában nagy feltűnést keltett a Tesla vezetője, Elon Musk, aki a digitális fizetés elfogadásának megerősítése után változtatott nyilatkozatán. Megerősítette, hogy az elektromosautó-gyártó még nem fogad el kriptovaluta-fizetést a kriptovaluta-bányászatnak (a bányászáshoz szükséges számítási teljesítmény)  a környezetre gyakorolt káros hatása miatt.

Újabb esemény következett (2021. június). A kínai bankok és fizetési intézmények nem engedélyezték a kripto-tranzakciókat, és a kínai kormány megtiltotta ezeknek a valutáknak a bányászatát. 2021 szeptemberében minden kripto-tranzakciót illegálisnak nyilvánítottak, ami gyakorlatilag a bitcoinok betiltását jelentette.

2021 júniusában Donald Trump akkori amerikai elnök úgy mutatta be a Bitcoint, mint „csalás valutáját, amely a dollárral mint „világvalutával" versenyez.

2021 augusztusában a brit szabályozó Financial Conduct Authority feketelistára tette a Binance-t, az egyik legnagyobb kriptotőzsdét. Az olyan nagy bankok, mint az HSBC és a Santander, követték a példát, és blokkolták az ügyfeleket a Binance-on történő fizetésben.

Ugyanebben a hónapban egy újabb csapás érkezett közvetlenül a Nemzetközi Valutaalaptól, amely figyelmeztetést adott ki a kriptovalutákat törvényes fizetőeszközként használó országok ellen. Indoklása szerint széleskörű használatuk veszélyeztetné a "makrogazdasági stabilitást", és sértheti a pénzügyi integritást.

A kriptovalutát is megrázta egy rablás, amikor egy hacker 600 millió dollárt lopott el a Poly Network kriptoplatformot célzó kibertámadás során. Négy nappal később több mint felét visszaadta az ellopott összegnek, azzal magyarázva, hogy ezt csak a rendszer sérülékenységének feltárása érdekében tette. Mindez végső soron nagy hatással volt a Bitcoin és más kriptovaluták hanyatlására.

Ennek ellenére a kriptovaluta világában is voltak pozitív események, amelyek bizonyos módon támogatták a Bitcoin árfolyamát.

A Morgan Stanley lett az első olyan nagy amerikai bank, amely a gazdagabb ügyfelek számára bizonyos limittel (a befektető teljes nettó vagyonának legfeljebb 2,5%-áig) hozzáférést kínál a bitcoin alapokhoz.

2021 júniusában, miután a kriptovaluták árfolyama zuhanni kezdett, és egy hónappal az eredeti bejelentése után Elon Musk azt mondta, hogy a Tesla valószínűleg ismét elfogadja a Bitcoinban történő fizetést. Feltéve, hogy energiafogyasztásának több mint 50%-a megújuló forrásból származik majd.

Az Amazon 2021 júliusában közzétett egy álláshirdetést a digitális valuta és a blokklánc termékeinek vezető pozíciójáról. Ez vad spekulációkat váltott ki, hogy az Amazon hamarosan elfogadja a Bitcoinokat fizetésként.

Tavaly szeptemberben Salvador hivatalos fizetőeszközzé tette a Bitcoint. Ezt követte a Dél-afrikai Köztársaság, amely paradox módon a világ egyik legszegényebb országa.

Joe Biden amerikai elnök is kicsit összekeverte a kártyákat, amikor végrehajtói rendeletet adott ki a digitális eszközökre vonatkozó amerikai kormány szabályozásának összehangolására.

Ha a Bitcoin árfolyamának alakulását nézzük, akkor ez 2021 vége óta csökkenő tendenciát mutat. Ma a Bitcoin 16 932,3 dollárt ér a világtőzsdéken (jelenleg a mai állás szerint). Az érték a nap folyamán óránként csökkenhet vagy nőhet. Aki vásárol, az elégedett ezzel az árral. A kriptovaluta tulajdonosok éppen ellenkezőleg. Mindenki arra számít, hogy a csökkenő trend már elérte a határát, és a Kryptovaluta ismét emelkedni kezd. A folyamatos visszaeséshez több tényező is hozzájárulhat

 

 - a kriptovaluta tőzsdék összeomlanak

- olyan országok beavatkozása, mint Kína

- globálisabb szabályozást szorgalmaz

- környezetvédelmi aggályok

- biztonsági kérdések

- további szabályozások, mivel a kriptovaluták decentralizációjának veszélye befolyásolja a digitális valuta árát

 

A kriptovalutáknak továbbra is vannak pozitív oldalai. Először is, ez egy átalakuló technológia, amely forradalmasíthatja az ipart. A tranzakciók egyszerűbb és olcsóbb módon, közvetítő nélkül, bankok nélkül zajlanak. Könnyebb a globális kereskedelem, mivel nem kell aggódni az árfolyamok miatt egy nem fiat digitális valutával.  Itt a tranzakciók titkosságáról és az értéktárolás biztonságáról is szó van. A Bitcoint az arany alternatívájaként vezették be. Az infláció elleni fedezetnek bizonyulhat. Ingadozó természete miatt elképzelhető, hogy a Bitcoin valamikor a jövőben (talán hetekben, hónapokban vagy akár éveken belül) ismét lendületet vesz. Különféle elemzők azt jósolják, hogy 2024-re a Bitcoin és más kriptovaluták ismét a csúcson lesznek.

 

A kriptovaluták, köztük a Bitcoin értéke a múltban hihetetlenül emelkedett, de 2022-ben összeomlott. Ha befektetésen gondolkodik, fontos, hogy nyitott szemmel vágjon bele. Az extrém volatilitás a kriptovaluta meghatározó tényezője. Egyrészt magas hozamot érhet el, másrészt mindent elveszíthet.