Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Microsoft Teams

A munka áthelyezése a vállalati környezetből nemcsak előnyökkel járt a munkavállalóknak és a munkáltatóknak, hanem számos kisebb-nagyobb problémát is. A munkaadóknak a biztonság mellett kommunikációs és együttműködési eszközökkel is meg kellett küzdeniük. Ez alapvetően az iskolákra és az online térben folyó távoktatásra is vonatkozik. Az egyik ilyen eszköz a Microsoft Teams. Ez egy olyan megoldás, amely kommunikációt, videokonferenciát és csapatmunkát kínál. A Microsoft Teams egészen a közelmúltig az Office 365 része volt, a Windows 11 új verziójában már előre telepített alkalmazássá vált a rendszeren belül. Tehát nézzük meg, mi a hozama ennek a kommunikációs eszköznek, és milyen hatékonyan lehet használni.

Alkalmazás vagy web felület

Ha frissítette számítógépét vagy laptopját az új Windows 11-re, az előre telepített Microsoft Teams alkalmazást a tálcán találja. Kattintás után bejelentkezhet a Microsoft fiókjába, ha nem rendelkezik vele, akkor létrehoz egy újat. A regisztrációhoz bármilyen e-mail címet, telefonszámot vagy Skype-fiókot használhat. Ha Windows 10-et használ, töltse le az operációs rendszerével kompatibilis alkalmazást a Microsoft hivatalos webhelyéről. Ingyenesen regisztrálhat, vagy közvetlenül a weboldalon jelentkezhet be. A Microsoft Teams a web felületen keresztül az alkalmazás használata nélkül is használható. A Microsoft Teams a Windows 11 alapszintű ingyenes verziójában található. A teljes verzió a fizetős Office 365 Business Basic, Standard és E3 csomag része.

 

microsoft.com

Mit kínál a Microsoft Teams

Ezen az együttműködési kommunikációs eszközön belül csevegést, hívásokat, videohívásokat folytathat munkatársaival. Ossza meg dokumentumokat, fényképeket, videókat és jegyzeteket a gyors csapatmunka érdekében. A fájlokat valós időben szerkesztheti a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote segítségével.

 

Az ingyenes verzió a következő funkciókat kínálja:

- Korlátlan számú csevegőüzenet, csoportos csevegés, kulcsszókeresés, csevegési előzmények

- Beépített online értekezletek, hang- és videohívások (a háttér elmosódásával) egyének és csoportok számára értekezletenként vagy hívásonként akár 60 percig (ingyenes verzió)

- Korlátlan online találkozóidő akár 30 óráig (hosszabbítás a Covid19 világjárvány idején)

- akár 100 fő is csatlakozhat az online találkozóhoz az ingyenes verzió részeként (COVID19 alatt 300 főre kiterjesztve)

- 10 GB felhőterület a csapatfájlok számára, és további 2 GB minden személy számára személyes felhőterületként

- Valós időben hozhat létre és szerkeszthet tartalmat Office-alkalmazásokkal, például Word, Excel, PowerPoint és OneNote segítségével

- Alkalmazások korlátlan integrációja több mint 650 vállalati alkalmazás közül választható, beleértve az Adobe Creative Cloudot, a SignEasy-t, az Evernote-ot, a Trellót és még sok mást.

- Kommunikáció és együttműködés bárkivel a szervezeten belül vagy kívül, a Microsoft biztonságos és globális infrastruktúráját lefedve

- Védelem a tárolt és továbbított adatok titkosításával

 

A fizetős verzió a következőket is kínálja:

- további felhőterület 1 TB tárhelytől (az előfizetési csomagtól függően)

- továbbfejlesztett fájl-együttműködési lehetőségek az Office asztali alkalmazásokban

- egyéb harmadik féltől származó alkalmazások integrálása

- fejlett informatikai menedzsment

- vállalati szintű megfelelés biztosítása és fenntartása

 

Az ingyenesről a fizetős verzióra való váltás egyszerű, közvetlenül az alkalmazásban vagy a webes felületen, a Microsoft 365 Business Basic, a Microsoft Business Standard vagy a Microsoft 365 E3 fizetős verziójára való frissítéssel (a Microsoft Teams része ezeknek).

 

Miért jó választás a Microsoft Teams?

Egy nagyon hatékony eszközt kap, amellyel irodáját számos funkcióval rendelkező online térbe helyezheti át. Nemcsak szöveges csevegést előzményekkel, hívásokat és videohívásokat, hanem menedzsert is tartalmaz a vállalati online értekezletek megszervezéséhez, valamint helyet biztosít a dokumentumok számára és azok gyors megosztását és szerkesztését, valós időben. Magán- és állami munkacsoportok létrehozását is lehetővé teszi. Ossza meg naptárát, és hozzon létre meghívókat egy online értekezletre. Ossza meg felületét, dokumentumokat és rögzítsen online találkozókat a nem résztvevő felhasználók számára.

 

microsoft.com

A Microsoft Teams nem korlátozza Önt az operációs rendszer által. Nemcsak a Windows-t támogatja, hanem használhatja a Mac, Linux vagy Android és iOS rendszerű mobileszközök verzióit. A készülékre telepítés nem szükséges, a webes felületen keresztül használható.

További pozitívum a cégen belül igénybe vehető egyéb szolgáltatásokkal való együttműködés. Számos szolgáltatás közvetlenül integrálható a Microsoft Teams keretében. A szolgáltatás-könyvtár már ma is számtalan harmadik féltől származó alkalmazást tartalmaz, amelyekkel a Microsoft partnerkapcsolatokat épített ki (Trello, Zoom, Evernote, Polly, Wiki, SoapBox, Adobe Creative Cloud, YouTube, Remind, Translator, SingEasy és mások). Választhat a könyvtárból a javasolt alkalmazások vagy szakaszok alapján.

Nemcsak a Home Office formájában dolgozó cégek és felhasználók, hanem az oktatási intézmények is teljes mértékben kihasználhatják a Microsoft Teams platformot. Diákok és tanárok számára a Microsoft az Office 365 A1 ingyenes verzióját kínálja integrált Microsoft Teams megoldással és speciális tantermi funkciókkal. Ebben a verzióban a tanárok online órákat, online osztályokat hozhatnak létre, interaktív táblával dolgozhatnak, megoszthatnak egy felületet, és feladatokat oszthatnak ki a tanulóknak.

Befejezés

A Microsoft Teams platform zökkenőmentesen működik, és minden funkciója zökkenőmentesen integrálódik egy hatékony együttműködési kommunikációs központba. A videokonferencia-szoftver integrációja a Microsoft 365-tel lehetővé tette a Microsoft számára, hogy olyan minden az egyben felhasználói felületet hozzon létre, amely megkülönbözteti a Microsoft Teamst versenytársaitól.

A Microsoft Teams néhány hátrányának egyike, hogy a felhasználói felület és a háttérbeállítások kezdettől fogva egy kicsit nagyobb kihívást jelenthetnek a rendszergazdák számára. Mivel rengeteg funkciót, integrált alkalmazásokat és harmadik féltől származó képességeket tartalmaz, az üzleti vezetőknek több időt kell fordítaniuk a platform megismerésére, mielőtt bevezetnék azt a vállalkozásukban. Ami az egyéneket illeti, a felhasználói környezet és a használat intuitív és könnyen navigálható.

A Microsoft Teams a teljesítmény és a funkcionalitás megbízható platformja.  Pozitívum az összes adat titkosítása a Microsoft adatközpontjaiban. A videót és a hangot a Secure Real-time Transport Protocol (SRTP) technológia védi. A Microsoft Teams támogatása is jó, a felhasználók hozzáférhetnek telepítési útmutatókhoz, képzésekhez, online szemináriumokhoz és tanfolyamokhoz, valamint felhasználói fórumokhoz.