Tonerek és tintapatronok

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Irodaszerek és iskola

Milyen ingyenes betűtípust válasszunk kereskedelmi és személyes használatra

A promóciós anyagok létrehozásakor felmerül a kérdés, hogy melyik betűtípust válasszuk poszterhez vagy szórólaphoz. Nagyon nehéz kiválasztani a megfelelő betűtípust a tervezéshez. A betűtípus kiválasztása nem egyszerű feladat, és a tetejébe számos lehetőség közül kell választani. A különféle tervezési platformokon és ingyenes betűtípus-webhelyeken elérhető szinte végtelen számú betűtípus miatt néha szinte lehetetlennek tűnik kiválasztani, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön számára. 

Miért fontos a jó betűtípus kiválasztása?

A névjegykártya betűtípusának megválasztása jelentősen különbözik például az esküvői meghívók betűtípusától. Bármilyen tervezésnél fontos figyelembe venni a kész eredményt alkotó összes szempontot. Ez olyan elemekre vonatkozik, mint a színek, grafikák és betűtípusok. Minden egyes elem, ha egy kész eredménybe kombinálja, egy adott stílust és hangot határoz meg. Mint minden tervnek, az oldalon vagy a képernyőn megjelenő szavakkal párosított betűtípusnak is bizonyos hangot és érzelmet kell keltenie. Valami elegánsat megérdemel egy script betűtípus, valami professzionálisat egy tiszta serif vagy sans-serif betűtípus, és valami bátrat egy olyan betűtípus, ha fel akarja hívni magára a figyelmet.

25 ingyenes lehetőséget találtunk, így biztos lehet benne, hogy könnyedén kiválaszthatja kedvencét személyes és professzionális tervek készítéséhez. 

 

Egyszerű sans serif - talpatlan betűtípusok

A Sans Serif betűtípusok szinte bármilyen típusú tervezéshez megfelelő választást jelentenek. A "Sans" franciául azt jelenti, hogy "nélkül", a serifek pedig az egyes betűkhöz csatolt vonások, amelyek ezekben a betűtípusokban nem szerepelnek; azaz Sans Serif. Gyakran letisztultnak, egyszerűnek és modernnek írjuk le őket. Mivel ezek a betűtípusok minimálisak, könnyen olvashatóak és jól párosíthatók más betűtípusokkal.

Klasszikus serif - talpas betűtípusok

Egy régebbi stílus, mint a Sans Serif, még mindig széles körben használatos. A serif betűtípus felismerhető a betűkből megjelenő kis vonalakról vagy vonásokról. Használjon serif betűtípusokat, amikor időtálló klasszikus megjelenést szeretne elérni. Mind a Serif, mind a Sans Serif betűtípusokat általában bekezdésbetűknek tekintik, de sokoldalúak abban az értelemben, hogy helyesen csinálva címsorokhoz is használhatók.

Betűtípusok megjelenítése

Használjon kiemelő megjelenítési betűtípusokat, ha olyan tartalomsort hoz létre, amelynek első pillantásra ki kell tűnnie minden más közül. A megjelenített betűtípusok félkövérek, szemet gyönyörködtetőek, és leginkább címsorokhoz használhatók.

Script betűtípusok

A szkript-betűkészletek elavultnak tűnhetnek, de szükségességük továbbra is nyilvánvaló, különösen azért, mert nagyon sok új, modern megjelenésű script betűtípus közül választhat. A betűtípus egy dőlt betűtípusra hasonlít, így minden formatervezés elegáns és romantikus megjelenést kölcsönöz. A megjelenítési betűtípusokhoz hasonlóan a szkript-betűtípusok is a legjobbak néhány szó kiemelésére. Fogadja el esküvői meghívóját – minden meghívó időtlen formátuma az, hogy betűtípussal írja be a menyasszony és a vőlegény nevét, majd a szöveg többi részét talpas betűkkel írja be. A továbbfejlesztett szkriptbeállítások közül választhat, ezeket a gyönyörű betűtípusokat most már akár talpatlan betűtípusokkal is párosíthatja. A betűtípustól függően script betűtípus használható a fejléc vagy a bekezdés szövegéhez.

 

Szokatlan betűtípusok

A különleges betűtípusok célja, hogy szórakoztatóak, energikusak legyenek, és minden olvasó figyelmét felkeltsék. Bonyolult és merész természetük miatt a legtöbb kreatív betűtípust leginkább csak címsorokhoz érdemes használni, mivel bekezdés formájában történő használata túlságosan megterhelné az olvasó szemét.

 

A legtöbb ilyen betűtípusnak egynél több változata van, azaz dőlt, világos, félkövér, kövér stb., így még ha egy betűtípust választ is, továbbra is változatos lehet a design.  

A fenti betűtípusok olyan platformokon érhetők el, mint az Adobe Fonts, Canva, DaFont.com.