Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Milyen messzire jutott a mesterséges intelligencia a nyomdaiparban

El kell ismernünk, hogy a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás a közelmúltban gyorsabban nőtt és fejlődött, mint azt elképzeltük. Látjuk, hogy számos iparágba beültetik őket. Milyen a nyomdaipar és a nyomtatógyártók, valamint az AI – mesterséges intelligencia és gépi tanulás – hatása?

Bár a mesterséges intelligencia még nincs olyan előrehaladott állapotban a nyomdaiparban, mint más iparágakban, a vállalatok lassan már megnyitják az utat a mesterséges intelligencia használatának nagyobb lehetőségei előtt. Hol fogják használni az AI-t és a gépi tanulást a nyomtatási szektorban?

 

 

Nyomtatás automatizálása

Az automatizálás ugyanolyan fontos a nyomtatásban, mint bármely más iparágban. Ahol a cégek a feladatokat (feladatok, adatok bevitele, minőségbiztosítás, adatmigráció stb.) kézzel hajtották végre, ott automatizálni tudják ezeket a feladatokat, ezáltal csökkenthetik a költségeket, növelhetik a nyomtatási folyamat minőségét és sebességét.

A nyomtatási automatizálás előnyeit kihasználni kívánó cégek az RPA (Robotic Process Automation) szoftvertechnológiával olyan szoftverrobotokat és gépi tanuló robotokat hozhatnak létre, amelyek bizonyos szabályok alapján utánozzák, megtanulják és végrehajtják a folyamatokat.

Annak ellenére, hogy az RPA rendkívül hatékony, nem tud magától tanulni pontosan programozott szabályok nélkül. Ez a különbség az említett technológia és a mesterséges intelligencia között, amely képes önállóan tanulni. Ha azonban mindkét technológiát kombináljuk, az eredmény nagy teljesítményű lehet. 

Működésének alapja, hogy az RPA strukturált adatokkal foglalkozik. A mesterséges intelligencia áttekintést gyűjt a strukturálatlan és félig strukturált adatokból, és az adatokat strukturált formává alakítja, hogy az RPA azt megértse. Az AI és az RPA együttesen segíthet különféle manuális feladatok elvégzésében, beleértve a rendelésfeldolgozást, a nyomtatást, az osztályozást stb.

Az automatizálás elengedhetetlen a nyomdaipar számára, amely készen akar állni a jövő követelményeire. A web-to-print cégi automatizáláshoz a print ERP kiváló megoldást jelenthet a vállalatok számára és a nyomtatási munkafolyamat egyszerűsítésére és optimalizálására. 

Biztonság mesterséges intelligenciával és gépi tanulással 

Még a nyomdaipar sem kerülte el a kibertámadásokat, ezért nagy hangsúlyt fektet a nyomtatás, a berendezések és a szolgáltatások biztonságára. Ijesztő eset volt a nyomdaiparban 2017-ben végrehajtott kibertámadás. A PIP Printing Company online biztonsági feltörést szenvedett el, melynek során 400 GB rendkívül érzékeny adat került nyilvánosságra. Az adatok tartalmaztak hitelkártyaadatokat, társadalombiztosítási számokat, jogi bejelentéseket és egyebeket.

Az ilyen támadások elleni védelem kulcsfontosságú a nyomtatási szektor számára, és a mesterséges intelligencia nagy segítséget jelenthet. Bárhol, ahol hatalmas mennyiségű vásárlói adatot kezelnek nyomtatókban, nehéz meghatározni a rosszindulatú program forrását. Az AI-mesterséges intelligencia ott tudja figyelni az adatokat, és gyorsan reagál minden fenyegetésre. Hasonlóképpen, az AI megvédheti a vállalatot és az ügyfeleket adattisztítási technikák és az adatvédelmi technikák folyamatos auditálása révén.

Ha figyelembe vesszük, hogy a kibertámadások exponenciális ütemben szaporodnak, a nyomtatók potenciális fenyegetésekkel szembeni védelme ma már elengedhetetlen. Az AI technológia gépi tanulással való használata valós idejű hálózatelemzést és fenyegetésészlelést tesz lehetővé.

Prediktív karbantartás a nem tervezett leállások csökkentése érdekében

A prediktív karbantartás célja a berendezések teljesítményének és állapotának figyelemmel kísérése, valamint a meghibásodások valószínűségének kiküszöbölése. A prediktív karbantartás állapotfigyelő technikákat használ az eszközök teljesítményének nyomon követésére, a hibák észlelésére és kijavítására. A nyomdavállalatok prediktív karbantartást alkalmaznak a hatékonyság növelése érdekében. A nyomtatóeszközök beépített érzékelőket tartalmaznak, amelyek adatokat gyűjtenek és szkennelnek különféle hibák miatt. A legnagyobb kihívás azonban az, hogy a nyomtatási érzékelők csak a hibákat képesek előre jelezni, de nem szabályozzák a nyomtatóeszközök által generált adatokat.

A mesterséges intelligencia növelheti a prediktív karbantartás teljesítményét azáltal, hogy többféle adatot (audio, videó vagy kép) ad hozzá a meglévő szenzoradatokhoz. Például hangadatok hozzáadásával az érzékelők mély gépi tanulási módszerekkel veszik fel a hangot és a rezgést. Ezzel megjósolhatják, hogy a nyomtatóeszköz meghibásodik-e vagy sem. 

Személyre szabás támogatása a nyomdaiparban

Egy másik terület, ahol a mesterséges intelligencia nagy értéket képvisel, az ügyfélszolgálat fejlesztése személyre szabott élmények biztosításával. Mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével az adatokból származó ismeretek összegzésre kerülnek, hogy megjósolják, mit szeretnének az ügyfelek. Betekintést nyújthat ahhoz, hogy milyen tartalmat szeretnének látni, vagy milyen termékek érdekelnék őket leginkább.

 

Az AI-alapú személyre szabás több módon is hasznos lehet:

- AI-alapú chatbotok, amelyek testreszabott beszélgetési folyamatot biztosítanak az egyes látogatók igényeinek megfelelően.

- Az AI-alapú keresőmotorok értékesek lehetnek a pontosabb és személyre szabottabb találatok kínálatában.

- Testreszabott mobilértesítések küldése az elköteleződés javítása érdekében.

Bármely iparágban, beleértve a nyomtatást is, a személyre szabás kulcsfontosságú az ügyfelek megnyerésében.

A nyomtatási hibák csökkentése és a minőség javítása mesterséges intelligencia segítségével

Például van egy pólónyomtató cége, és bizonyos számú példányt szeretne kinyomtatni. Probléma van a nyomtatószoftverrel, vagy a képminőséggel, a tintaellátással, a példányszámmal stb. A mesterséges intelligencia segítségével biztos lehet abban, hogy egy hiba nem okoz annyi problémát. A mesterséges intelligencia valós időben figyelmeztethet a problémákra, mielőtt azok ténylegesen bekövetkeznének.

Az AI használata a marketingben

Még a marketing sem maradt a mesterséges intelligencia alkalmazása nélkül. A mesterséges intelligencia itt is segíthet a nyomdaipari cégeknek a különféle marketingfeladatok optimalizálásában és felgyorsításában. A mesterséges intelligencia óriási előnye a személyre szabottság. Sok vállalkozás használja az Ai-t weboldalaik, e-mailjeik és egyéb médiatartalmaik testreszabására az ügyfélszolgálat javítása érdekében. A mesterséges intelligencia valós időben képes figyelni és adatokat gyűjteni. Ez segíti az eladókat, hogy okosabb és gyorsabb döntéseket hozzanak.

 

 

A mesterséges intelligencia leggyakrabban használt alkalmazása a nyomdák célzott marketingjében a következők:

Ügyfélbetekintés az AI-támogatással

Ezek az adatok jobban megértik az ügyfél hozzáállását. Ezek az információk azután felhasználhatók az ügyfelek igényeinek és preferenciáinak jobb áttekintésére. Ez végső soron jobb tapasztalatokat teremt, erősíti az ügyfélkapcsolatokat és javítja az értékesítést. Az AI az ügyfelekkel kapcsolatos információk megszerzésében is hasznos lehet. A piackutatás így megkönnyíti az információgyűjtést és -elemzést gyorsabban és hatékonyabban. Az algoritmusok által gyűjtött adatok felhasználásával a vállalkozások ügyfélszemélyzetet biztosíthatnak, és ügyfélközpontúbb döntéseket hozhatnak.

 

Intelligens e-mail tartalomkezelés

Amikor különböző ügyfélszegmensekhez hoz létre és tervez e-maileket, nem kézbesíthet személyre szabott e-maileket mindenkinek. A mesterséges intelligencia ezt is képes kezelni. Pontosabb előrejelzéseket és ajánlásokat tud tenni, e-mail marketingen keresztül bővítve a lehetőségeket.

 

 

Továbbfejlesztett PPC marketing mesterséges intelligencia segítségéve

A PPC munkaigényes, és rendszeres táblázatkezelést igényel. Az AI használata ebben az időigényes folyamatban csökkentheti az emberi hibákat és javíthatja az eredményeket. A szabályalapú technológiát alkalmazó gépi tanulási algoritmusok segíthetnek új módszereket találni a kulcsszavak, a célzás, az ajánlatok stb. optimalizálására.

 

A mesterséges intelligencia már működik a nyomdaiparban, és sok vállalat hajlik az AI használatára. A cégek lassan, de biztosan elkezdték felkészíteni vállalkozásukat a jövőre. A technológiába és a megfelelő technikai eszközökbe való befektetések sok szinten segítenek a nyomtatási folyamatok hatékonyabbá tételében.

 

Jó példa erre a XEROX cég, amely öt érdekes esetben alkalmaz mesterséges intelligenciát:

 

Intelligens algoritmus

A Xerox FreeFlow szoftver segítségével különböző dokumentumelrendezéseket tud keresni, optimalizálva a selejteket a nyomtatási hulladék minimalizálása érdekében.

 

Közvetlen levelezés és katalógusok

Ha több címzett e-mail adat áll rendelkezésre, relevánsabb adatlapokat hozhat létre, amelyek automatikusan módosíthatják a címzettek feladattartalmát.

 

Job Submissions alkalmazás

Ez az intelligens Xerox FreeFlow szoftver figyeli, hogy mely nyomtatóeszközök vannak elfoglalva, és az új feladatokat a rendelkezésre álló nyomtatóeszközökhöz irányítja.

 

Önellenőrzés

Az olyan nyomtatókat, mint az iGen 5 modellek, több érzékelő vezérli. Ezt az információt a valós idejű folyamatok beállításához használják fel olyan dolgokkal kapcsolatban, mint a papírigazítás és a képminőség. Ez az automatizálás biztosítja a legjobb nyomtatási eredményeket emberi beavatkozás nélkül.

 

Nyomtatási adatok

Az adatok visszaküldésének képessége a Xeroxnak olyan eszközök és algoritmusok segítségével, amelyek segítségével elemzik, összehasonlítják az elvárt teljesítménnyel, és azonosítják azokat a szoftverfrissítéseket vagy módosításokat, amelyeket a technikusoknak végre kell hajtaniuk. Prediktív elemzés, amely meghatározza a szolgáltatási követelményeket a berendezés meghibásodása előtt. Mindez azt jelenti, hogy a bonyolultabb feladatok automatizálódnak, a nyomtatóeszközök pedig gyorsabb kiszolgálással termelékenyebbek lesznek. A mesterséges intelligencia nagyszerű lehetőséget kínálhat a nyomdaipari vállalkozásoknak az online adatok felhasználására vagy katalógusok vagy célzott hírlevelek nyomtatására attól függően, hogy az ügyfél mely webhelyeket tekintette meg.

Mindezt és még sok minden mást a jövőben a mesterséges intelligencia hozhat a nyomdaiparnak, és természetesen nem csak annak.