Irodaszerek és iskola

Milyen nagy az Epson vállalat

Nyomtatógyártók globális szinten

A világszerte jelenlévő, nagy hagyományokkal rendelkező nyomtató- és nyomdaiparhoz kötődő termékek gyártói az ujjakon is megszámolhatók. Nem sok van belőlük, és évtizedek óta működnek a piacon. Mennyire kiterjedt egy gyártó hálózata regionális irodáival, leányvállalataival, fiókjaival, amelyek a gyártó alá tartoznak? Megvizsgáltuk az Epson vállalatot.

 

Az Epson vállalat globális hálózata

Az 1942-ben alapított Epson egy japán nyomtatógyártó, amely 1968-ban Japánon kívülre távozott. Ekkor alapította meg első gyártóüzemét Szingapúrban. Azóta nemcsak a gyártóüzemekben, hanem az értékesítési és marketing helyszíneken, a szolgáltató központokban és a kutató-fejlesztő intézetekben is világszerte nőtt. Ma több tucat van belőlük. A fő iroda természetesen Naganóban, Japánban van. Különféle formákban képviselteti magát Ázsiában, Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában, Ausztráliában, Új-Zélandon és természetesen Európában.

 

 

Az Epson America Inc. regionális igazgatósága Kaliforniában található. Európa számára a székhelye Amszterdamban, Hollandiában van. A kínai Epson Pekingben, az Epson Szingapúr a nevéből kifolyólag Szingapúrban található. Ezt követik a hivatalos értékesítési, szolgáltatási leány- és társultvállalatok, amelyekből körülbelül 85 van. Szinte minden stratégiai piacon jelen van  szerte a világon. A fő leányvállalat a hongkongi székhelyű Seiko Epson Corporation.

 

Továbbá mintegy 15-öt gyártó leányvállalatok és társultvállalatok léteznek. Ezen kívül az Epsonnak San Joséban, Vancouverben, Kanadában és Ontarióban vannak kutatási és fejlesztési leány- és társultvállalatai. Amint láthatja, a kimutatás, hogy mi minden tartozik egy vállalathoz, nagymértékű. Több tízezer alkalmazott tartozik ide. Természetesen a cég teljes gyártási portfólióját számítjuk ide, nem csak a nyomtatók gyártását. Jövőre, 2022. május 18-án ünnepli fennállásának 80. évfordulóját a cég. Ez igazán szép mérföldköve egy cégnek. A vállalat vezető pozíciói: Minoru Usui elnök-vezérigazgató, valamint Yasunori Ogawa elnök-vezérigazgató-helyettes.

 

Ma az Epson vállalat a 100 legjobb technológiai vezető egyike és a világ 100 legjobb innovátora közé is tartozik. Az alkalmazottak száma körülbelül 81 000 ember körül mozog világszerte. Az Epsonhoz összesen 85 vállalat és részleg tartozik, így a cég bevételei évente 8,5 milliárd euró körül mozognak. A termelés gyors fejlődése és növekedése ellenére az Epson nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy olyan termékeket és innovációkat hozzon létre, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a környezetre és a fenntarthatóságra. Emiatt a fejlesztés az ökoinnovációra, a nagy megbízhatóságra és a termék hosszú élettartamára, valamint a maximális újrahasznosíthatóságra és energiahatékonyságra törekszik. Nemcsak a bevételek és az alkalmazottak száma vagy a fiókok és leányvállalatok száma, hanem több tucat rangos díj is árulkodik a cég méretéről. Még a 2021-es év sem volt  díjazásoktól mentes. A cég megkapta a 2021-es iF Design Award díjat a hannoveri székhelyű iF International Forum Design GmbH-tól. A díjat az SC-P900 / SC-P906 / SC-P700 / SC-P706 professzionális fotónyomtatók kapták, valamint a nagyformátumú nyomtatók R5000 / R5000L, SCR5070 / SCR5070L. Díjazták még nyugtanyomtatókat, mini lézerprojektorokat, intelligens lézerprojektorokat és digitális projektorokat is.

 

 

Kijelenthetjük, hogy az Epson globális technológiai vezető, amely elkötelezett a fenntarthatóság közös építése és a közösségek gazdagítása érdekében, hatékony, kompakt és pontos technológiáinak és digitális technológiáinak használatával az emberek, a folamatok és az információk összekapcsolására. A társadalmi problémák megoldására fókuszál saját innovációival az irodai nyomtatás, valamint a kereskedelmi és ipari nyomtatás területén. Az Epson elkötelezte magát amellett, hogy 2050-re karbon semlegessé válik.  Ez azt jelenti, hogy fel kell számolni a kimerülő földalatti erőforrások, például az olaj és a fém felhasználását. 2023-ra ismét elkötelezte magát, hogy az Epson összes telephelye csak 100%-ban megújuló forrásokból származó energiát használ majd. Már ma is napelemes rendszerekkel büszkélkedhetnek az energiatermelésre a termelőüzemeikben.