Irodaszerek és iskola

Milyen nyomtatót vásároljon otthonra?

A otthoni nyomtató vásárlását gyakran alábecsülik. A prioritás általában az alacsony ár, valamint a nyomtatás és a másolási funkció. Manapság a nyomtatók költsége már nem olyan magas, hogy nem lehetne megválasztani és megfontolni a nyomtató vagy az MFP elvárásait.

Első és legfontosabb azoknak a szükségleteknek és céljainak meghatározása, amelyekhez elsősorban a nyomtatót fogja használni. Közvetlenül ezután eljut a használhatósághoz és az eszköz térfogatához, amely jelentős lehet a háztartásán belül. És természetesen nem szabad elfelejtenie, hogy mekkora összeget hajlandó befektetni berendezések vásárlására. És itt eljut arra a pontra, hogy melyik nyomtatási módszer felel meg Önnek, és hogyan fognak növekedni az általános nyomtatási költségek.

A viszonylag alacsony nyomtatóárak mellett meglepheti a tintapatronok vagy a toner ára. Bárhogy is gondolkodik előre, mindig jó ötlet tisztázni a nyomtatás prioritásait. A dokumentumok eseti otthoni nyomtatásához és másolásához elegendő egy egyszerű, igénytelen  modell. Más kritériumoknak már meg kell felelnie a nyomtatónak egy többtagú család  háztartásában vagy diák szobájában,  ahol sok dokumentumot és tanulmányi anyagot kinyomtatnak. Ha szeret fényképezni  és ki akarja nyomtatni fényképeit, akkor Ön abba a kategóriába tartozik, amelyhez színes fotónyomtató alkalmas. Tehát milyen nyomtatót válasszon? Van néhány tippünk az Ön számára!

 

Otthoni nyomtatók, ahol alkalmanként nyomtatnak

Ha tudja, hogy nem gyakran nyomtat, és csak alkalmanként nyomtatásra vagy MFP-re van szüksége, itt-ott másolhat, dokumentumot szkennelhet, akkor biztosan nem akar sokat befektetni a nyomtatóba. Manapság alacsony, magas színvonalú nyomtatókat találhat a piacon. Alacsony ártartományban választhat tintasugaras nyomtatót vagy többfunkciós készüléket. Néhány funkcióról le kell mondania, de ezeknek a modelleknek egy része a nyomtatás céljait is szolgálja.

 

HP DeskJet Ink Advantage 3635 F5S44C

Egy egyszerű többfunkciós nyomtatómodell megfizethető áron nem nyújt semmiféle extra különlegességet, vagy többlet funkciót, de teljesíti céljait. Színes tintasugaras nyomtató, amely maximális méretű A4-es papírra nyomtat, és USB-kábellel vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül csatlakoztatja a számítógéphez. A nyomtatáson kívül másolást és szkennelést is kínál. A nyomtató könnyen használható a jó minőségű otthoni nyomtatáshoz is. A nyomtatóhoz a HP Color 652 és a HP Black 652 patron tartozik, amelyek a megfizethetőbb patronok közé tartoznak.

Canon PIXMA iP2850

Egy másik hozzáértő megfizethető otthoni nyomtató, ahol nem nyomtatnak sokat, a Canon modell. A kompakt tintasugaras nyomtató, amely USB-kábellel csatlakozik a számítógéphez, 4800 dpi felbontással nyomtat. Noha ez nem túl gyors, 8 A4-es oldal / perc sebességgel, a nyomtatási minőség elegendő otthoni használatra. A nyomtató plusz tulajdonsága az, hogy XL tintapatronokat használhat. Az eredeti Canon PG-545 (fekete) és a Canon CL-546 (háromszínű) patron kerül a nyomtatóba. Az eredeti patronok költséghatékony alternatívája a kiváló minőségű TonerDepot Premium tintapatronok.

Nyomtatók és többfunkciós készülékek háztartások számára, több taggal, hallgatókkal és nagyobb nyomtatási mennyiségekhez

 

Akár sok dokumentumot nyomtat, akár diáknyomtatót igényel, ezek közül a modellek közül választhat, amelyek megfelelnek a nagyobb otthoni nyomtatás igényeinek.

 

Canon Pixma MG5650

Ez a többfunkciós tintasugaras nyomtató modell 4800 x 1200 dpi felbontással nyomtat, öt tintapatron rendszerrel és a Canon FINE nyomtatási technológiával. A klasszikus csatlakozáson kívül vezeték nélküli otthoni használatot és megosztást, valamint mobiltelefonról történő irányítást is kínál. Klasszikus vagy nagy kapacitású XL patronokat használ a nyomtatáshoz, több mint 500 A4-es oldal kapacitással. Az eredeti Canon PGI-550 PGBK XL fekete patronokat és a Canon CLI-551CMYK XL patronokat nagyon alacsony áron cserélheti alternatív patronokra, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a nyomtatóval.

HP LaserJet Pro P1102

Ha nagy mennyiségű monokróm nyomtatást kell nyomtatnia, a HP LaserJet Pro P1102 fekete-fehér lézernyomtató nagyon jó választás, kiváló teljesítmény, minőség és ár arányban. Ez a modell kapja a legkedvezőbb értékelést a felhasználók körében. A legnagyobb előnye az egyszerű telepítés, a kényelmes kezelés, a kiváló minőségű nyomtatás és az oldal nyomtatásának olcsó, körülbelül 0,02 € költsége. Eredeti HP CE285A / AD (85A) toner fekete lézerfestéket használ, 1600 oldal kapacitással. Még ebben a modellben csökkentheti a költségeket egy alternatív megoldással, nevezetesen a kiváló minőségű TonerDepot Premium tonerrel.

Brother HL-1110E

Ez a lézernyomtató A4-es papírra nyomtat, 20 oldal / perc sebességgel, 600 x 600 dpi vagy 2400 x 2400 dpi nyomtatási felbontással, a Resolution Control technológiát használva. A minőségi éles nyomtatás, a szöveg és a részletek tisztasága a fő előnye. Az adagolótálca kapacitása 150 lap, kimenetéhez pedig 100 lap. Ezért nem kell aggódnia a gyakori papíradagolás miatt. Eredeti fekete lézer toner Brother TN 1030, 1000 oldal kinyomtatásához elegendő. Az árával a nyomtatási költségek körülbelül 0,045 euró körül alakulnak. Ha alternatív megoldást választ, a nyomtatási költségek csökkennek az Ön számára. Alternatív és prémium lézerfesték a Brother HL-1110E nyomtatóhoz.

 Brother DCP-J100

A DCP-J100 színes tintasugaras multifunkciós nyomtató az Ink Benefit modellsorozathoz tartozik. A nagy kapacitású tartályoknak köszönhetően a nyomtatási költségek alacsonyak. A nyomtatási sebesség 11 oldal / perc monokróm vagy 6 oldal színesben. A szegély nélküli fényképnyomtatás és e-mailbe vagy fájlba történő szkennelés is lehetséges. A nyomtató maximális papírmérete A4 és a csatlakozás USB-kábellel történik. Még ha meg is fosztják a vezeték nélküli kapcsolatától ennél a modellnél, az automatikus adagoló és a kiegészítő funkciók, a minőség, a sebesség és az alacsony költség meg fogja győzni Önt a jó választásról. Ez a nyomtató a nyomtatáshoz eredeti Brother LC525 / C, M, Y (színes) és Brother LC529BK (fekete) tintapatronokat használ. Ha csökkenteni kívánja a költségeket, a TonerDepot tintapatronok szintén jó választás, garantálva a kiváló minőséget és a teljes kompatibilitást ezzel a nyomtatómodellel. Otthoni nyomtatók, ahol fényképeket nyomtatnak

Canon Pixma iP7250

Erőteljes és nagyon népszerű Canon fotónyomtató megfizethető áron. Minőségi kivitelezés, kompakt kialakítás és a Wi-Fi-n keresztüli csatlakozás lehetősége minden bizonnyal örömmel szolgálja otthonában. Ez a modell öt különálló tintapatront használ a nyomtatáshoz. A fő előnyei a gyors és jó minőségű nyomtatás, a szegély nélküli fotónyomtatás, a mobil nyomtatás, az Apple AirPrint funkció és a CD / DVD-re való nyomtatás lehetősége. Az eredeti PGI-550PGBK (fekete pigment) vagy CLI-551BK tintapatronokat és a CLI-551 / C, M, Y színű patronokat használják a nyomtatáshoz.A költségek csökkentése érdekében alternatív minőségű patronokat is igénybe vehet, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a Canon Pixma  iP725 nyomtatóval.

 

Az igényesebb felhasználók számára, akiknek minőségi fotónyomtatásra van szükségük

 

Epson Expression Premium XP-610

Az Epson jó ár-érték arányú színes többfunkciós nyomtató kiváló minőségű nyomtatást, vezeték nélküli kapcsolatot, kétoldalas nyomtatást, egyszerű érintőképernyő-kezelést, CD / DVD-hordozó nyomtatást és két papírtálcát kínál (fotónyomtatás és dokumentumnyomtatás, választható sima irodai papír). Ha azonban ezt a modellt választja, akkor az eredeti újratöltések valamivel magasabb árával kell számolnia. Csökkentheti a költségeket, ha olyan prémium TonerDepot tintapatronokat vásárol, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a nyomtatóval, és 100% -ban megfelelnek az eredeti patronok követelményeinek.

 

Canon Pixma Pro-1

 Professzionális fényképész számára ajánlott valamivel egy magasabb árkategóriában. Ehhez a modellhez nagyobb összeget kell elkülönítenie a családi költségvetésből. Professzionális fotósok számára készült, akiknek kompromisszum nélküli, kiváló minőségű fotónyomtatásra van szükségük a részletes beállításokkal és kiegészítő funkciókkal. A készülék maximális A3 + méretű papírt nyomtat, amely felhasználható promóciós anyagok vagy plakátok nyomtatására. A Canon Pixma Pro-1 nyomtató akár tizenkét különálló tintapatront használ a nyomtatáshoz, és sokféle papírtípust támogat. Ha nem riasztja el a magas ár, és úgy dönt, hogy ezt a nyomtatót választja, akkor pénzt takaríthat meg, ha eredeti Canon PGI-29 Cartridge multipack-okat vásárol

 

Végszó

 A háztartási nyomtató megválasztását - a célon és az igényeken kívül - nagyban befolyásolja a hazai költségvetés. Másik lehetőség egy nyomtató megvásárlása a cég számára, ahol az irodai felszerelést belefoglalhatja a vállalati költségekbe. Ezért választottuk meg modelleket az Ön számára, amelyek megfizethetőek és megfelelnek a háztartás kritériumainak. Az alacsony költségek és a nyomtatási költségek mellett ezek a nyomtatók kompakt méretekkel is rendelkeznek, amelyek nem sok helyet foglalnak el. Mindenki maga telepítheti őket, és maga a vezérlés is egyszerű és kényelmes. Ha tintasugaras nyomtatót használ a háztartásban, ahol alacsony a nyomtatási igény, akkor időről időre ki kell nyomtatnia egy oldalt, hogy elkerülje a tinta kiszáradását, ha hosszú ideig nem használja. A nyomtatófej fúvókáinak kiszáradásának megakadályozására használja a nyomtatófej és a fúvókák tisztítását közvetlenül a beállításokban. A legtöbb nyomtató manapság már rendelkezik automatikus tisztítással, ami korlátozza a kiszáradást. De ha a nyomtatót hosszú ideig kikapcsolják, az egyébként sem fog segíteni. Nem kell aggódnia a toner lézernyomtatók miatt. Nincs sok különbség a színes tintasugaras nyomtató és a háztartási monokróm lézernyomtató között. Ön dönti el, hogy elegendő-e a fekete-fehér nyomtatás, vagy a színes nyomtatást is használja. Az itt már említett modellek mellett számos más is létezik, amelyek a teljesítmény, a nyomtatási minőség és az ár szempontjából a megfelelő háztartási nyomtatók közé tartoznak.