Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Mire van (nincs) szüsége vagy mit használ ki a nyomtatóhoz

Ha a nyomtatásról beszélünk mindig azt az eszközt értjük alatta, amelyet elsősorban nyomtatáshoz, másoláshoz, szkenneléshez, vagy faxoláshoz használunk. Mindezt egy nyomtatóval vagy többfunkciós eszközzel elvégezhetjük. Egy más dolog a fogyóeszközök kategóriája, mint , például papír, tintapatronok vagy lézerfesték. De van még egy dolog, vagy inkább nyomtató-kiegészítők. Ide tartozhat CD és DVD média, SD kártya, USB memória vagy külső merevlemez is. A nyomtatótól vagy a többfunkciós modelltől függően ezeket a termékeket összeköthetjük egy közvetlen nyomtatási eszközzel. Ha nem számítjuk a vezeték nélküli kapcsolathoz szükséges Wi-Fi útválasztót, és az NFC-t, amely már az okostelefon része, akkor további kiegészítőket a nyomtatóhoz lehet:

- Csatlakoztatni (cserélhető adathordozó)

- Behelyezni  (hordozó, amelyre a nyomtató nyomtat,ír)

Azok a nyomtatók, amelyek a dokumentumok nyomtatáson kívül  még rendelkeznek nyomattal, ezek szép nyomtatást adhatnak a különféle adathordozókhoz. Ez lehet tájékoztatás arról, hogy milyen adatok vannak az adathordozón, de a nyomat lehet grafikus formában is. Egy fénykép sablonként is szolgálhat a média-nyomtatáshoz. Az adathordozók azonos méretűek. Még mindig egy 120 mm átmérőjű és körülbelül 1,2 mm vastagságú korong a CD paramétere. Különböznek a technológiában és és a rajtuk tárolható adatmennyiségben, ami rájuk tudunk helyezni (CD / DVD / BD író égetése). Ezenkívül más paraméterekben is eltérnek, például az adatok egy adott adathordozóra történő írásának sebességétől. A nyomtatáshoz használt terület körülbelül 22 - 118 mm.

Adathordozó mérete

CD (650 Mb / 74 perc vagy 700 Mb / 80 perc)

DVD (4,7 GB / 8,5 GB kétrétegű)

Blu-ray lemez (25 GB - 100 GB)

Csak akkor használja ezeket a hordozókat, ha a nyomtató rendelkezik nyomat funkcióval, amelyet letölthet a hordozóra. Adatok, amelyek közvetlenül a hordozón vannak elhelyezve, például fényképek, nem tudja őket kinyomatni a nyomtatón. Ehhez rendelkeznie kell PC-vel vagy laptop-pal CD / DVD / BD meghajtóval, amely betölti őket.

 Lehetséges azonban a közvetlen nyomtatás cserélhető adathordozókról, például SD-kártyákról, USB-meghajtókról vagy külső merevlemez-meghajtókról, amelyek USB-porton keresztül vannak csatlakoztatva a közvetlen nyomtatáshoz. A digitális fényképezőgép csatlakoztatásához és a készülékből történő közvetlen nyomtatáshoz ismét szüksége van egy olyan nyomtatóra, amely SD-kártya nyílást vagy Picture Bridge interfészt tartalmaz.

SD kártya

A memóriahordozó különféle megnevezésekkel alapvetően egy kis műanyag termék, amely tárolóként szolgál az adatok megőrzésére különböző kapacitásokban. Ma már nem  választana   128, 256 vagy 512 Mb kapacitású SD-kártyát. A 4 GB-nál nagyobb memóriaértékek a reálisabbak. Ám, ha nincs sok nyomtatandó adat, akkor elegendő az 1–2 GB kapacitású SD-kártya is. Az SD-kártyák megfizethető ára azonban minden bizonnyal lehetővé teszi, hogy legalább 8 GB-os kártyát válasszon. Még a 256 GB kapacitású SD-kártyák is vannak a piacon az igényesebbek számára. A nyomtató SD-kártya nyílása alapvetően kártyaolvasóként szolgál, és nem korlátozhatja a maximális kapacitást, amint ez bizonyos kamerák esetében történik. Az SD-kártyák megóvhatják tartalmukat a mechanikus zárakkal történő nem kívánt felülírástól. Ez minden SD kártya része.

USB kulcs

A legnépszerűbb memóriahordozó az USB kulcs már évek óta. Természetesen még ez a kicsi hordozható eszköz is fokozatosan átalakult. Ugyanakkor a technológia fejlődése és a tömeges hozzáférhetőség lehetősége csökkentette az USB kulcsok piaci árát. Az USB-kulcs USB interfészen keresztül csatlakozik. Az első verzió után tovább fejlődött, és az átviteli sebessége felgyorsult. Manapság az átlagos felhasználó számára a jelenlegi verzió az USB 3.1 vagy az USB-C. Ez egy gyors felület az USB-kulcsról történő átvitelhez. Ez gyorsabb olvasást és adatátvitelt jelent az USB-ről. Mindenesetre, ha van olyan nyomtatója vagy többfunkciós  készüléke, amely támogatja az USB-kulcs csatlakoztatását a közvetlen nyomtatáshoz vagy szkenneléshez, válassza az elegendő kapacitású, minőségi modellt. Manapság ezen hordozható eszközök ára kedvező, és nem fogja megterhelni a pénztárcáját. Nagy előny az adatátvitel  a különböző eszközök között. Az USB kulcsot csatlakoztathatja a számítógéphez, laptophoz, TV-hez, DVD-hez vagy Blu-ray lejátszóhoz, játékkonzolhoz, és megnézheti az adatait, vagy nyomtatóhoz csatlakoztatva azonnal kinyomtathatja, amire szüksége van. Ha a többfunkciós készülék támogatja a szkennelést közvetlenül egy USB-kulcsra, akkor egy funkcióval  gazdagodott. Nagyon sokféle USB-kulcs található a piacon, nemcsak a paraméterek, például az írási sebesség és kapacitás, hanem a kialakítás és a felhasznált anyagok alapján is. A klasszikustól a stílusos formáig, amelyet ékszerként hordhat, vagy közegnek ellenálló USB kulcsként viselhet. Ezek ellenállnak a keményebb bánásmódnak és vízállóak is. Az Ön adatai tehát maximális biztonságban vannak. Ha olyan kivételes USB kulcsot keres, amely a flash memória mellett tartalmaz egy Wi-Fi modult is, az  ilyen modell már létezik. Az USB-kulcs érzékeny adatainak maximális biztonsága érdekében vannak modellek titkosítással és PIN-kóddal.

Külső merevlemez

Mivel ezek cserélhető eszközök, amelyek USB porton keresztül csatlakoznak, egyes nyomtatók képeket és dokumentumokat is nyomtathatnak a nyomtatóhoz csatlakoztatott eszközről. Ezt a beállítást a nyomtató típusa szerint kell igazolnia. A legtöbb esetben a külső merevlemezt FAT32 formátummal kell formázni, és a maximális fájlméret korlátozhatja.

Tehát mire van szüksége (nincs) a nyomtatóhoz?

A nyomtató vagy a multifunkciós nyomtató önálló eszköz, amely számítógép vagy laptop csatlakoztatása nélkül működhet, a mobil eszközökről bevitt nyomtatási feladatokkal , ha a nyomtató rendelkezik Wi-Fi vagy NFC technológiával. Dokumentumokat vagy fényképeket nyomtathat csatolt cserélhető adathordozókról, közvetlenül a nyomtatóval vezérelve, vagy a Picture Bridge interfészen keresztül memóriakártyával vagy fényképezőgéppel. Ezek fizikai lehetőségek,hogy mit lehet csatlakoztatni az eszközhöz, és az előnye a fájlok átvitele az eszközről a készülékre. Ez vonatkozik az SD-kártyákra és az USB-kulcsokra. Egy másik lehetőség a felhőalapú szolgáltatások használata, itt a megoldást az internethez történő csatlakoztatás jelenti. Ez a lehetőség a legkényelmesebb, de ha kiesik az internet vagy ha lassú a kapcsolat, higgye el, értékelni fogja a "jó hordozható hardver-t".