Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Monokróm nyomtatót keresünk dokumentumok nyomtatásához

Olyan nyomtatót keresünk Home Office igényeinek a kielégítésére , amelynek több kritériumnak is meg kell felelnie. Fekete-fehér dokumentumokat fogunk nyomtatni, így tehát lehet egy monokróm nyomtató vagy többfunkciós eszköz. Fontos számunkra a nyomtatási minőség, a jó csatlakoztathatóság és mindenekelőtt az utántöltések magas hozama. Mindenképpen olyan készüléket szeretnénk, amely a lehető legalacsonyabb költséggel nyomtatja ki az 1 oldal nyomtatását megfizethető áron. Több eladónál is érdeklődtünk, és kiválasztottuk azokat a modelleket, amelyek bekerültek a listánkba. Melyik lesz közülük a megfelelő nyomtató az otthoni irodához? Több olyan otthoni felhasználó igényeit kell kielégítenie, akik ebben az időszakban a Home Office rendszerrel dolgoznak, és dokumentumokra van szükségük nyomtatott formában történő archiváláshoz.

Egycélú nyomtató vagy multifunkciós készülék

Az elsőbbség a nyomtatás, ezért a multifunkció nem feltétlenül szükséges, de ha megfizethetőbb vásárlás lenne, akkor egy multifunkcionális eszközt választanánk. Ha azonban jelentősen megemeli az árat, sajnálni fogjuk ezeket a funkciókat, mert nem kifizetődő, ha külön fizetünk valamiért, amire nincs szükségünk. Az egycélú nyomtató is megfelel a Home Office követelményeinek.

Toner vs tintatartály rendszer

Nyomtató keresésekor kizártuk a színes eszközöket, és azokra irányítottuk figyelmünket, amelyek elég nagy nyomtatási mennyiséget tudnak kinyomtatni patroncsere nélkül. Ilyen tintarendszer-eszközök közé tartoznak azok, amelyek nagy kapacitású patronokat támogatnak, vagy tartályrendszert használnak a nyomtatáshoz. A lézernyomtatók előnye, hogy maga a festékkazetta mindig nagyobb kapacitású, mint az egyes tintapatronok.

Wi-Fi vezeték nélküli csatlakoztatás és mobil nyomtatási támogatás

Ami a konektivitást illeti, a LAN-csatlakozás támogatását mellőzhetjük, de mindenképpen előnyben részesítjük azokat a nyomtatókat, amelyek támogatják a vezeték nélküli kapcsolatot és a mobileszközökről történő nyomtatást. A legtöbb nyomtató a piacon ma megfelel ennek a követelménynek.

 

Legjobb nyomtatóink a Home Office számára:

HP Neverstop Laser MFP 1200w/ MFP 1000w

A HP Neverstop Laser MFP monokróm nyomtató tavaly került forgalomba és megérdemelt érdeklődést aratott. Ez volt az első nyomtató, amely lézertechnikával nyomtatott, és tartálykazetta utántöltő rendszert használt. Eddig csak a tintasugaras nyomtatóknál találkoztunk ezzel a rendszerrel. A HP vállalat jelenleg két olyan modellt kínál, amelyek beépített tartállyal rendelkeznek a festékkel való könnyű utántöltéshez. A drágább HP Neverstop Laser MFP 1200w monokróm multifunkciós készülék 20 A4-es oldalt nyomtat percenként. A papírbemeneti kapacitás 150 lap, a teljes komplett festék betöltéssel pedig 5000 oldalt (2x utántöltő tubus) nyomtathat. A Wi-Fi és a mobileszközökről történő nyomtatás itt is támogatott. A festékkazetta (tubus) ára hozzávetőlegesen 10 €, kapacitása 2500 oldal. Azzal a lehetőséggel, hogy a tartályrendszert 2 újratöltéssel töltsük meg, 5000 oldal nyomtatáshoz 20 euró árat kapunk, ami 0,004 eurót jelent 1 oldalért. Csökkenthetjük a költségeket alternatív patronok megvásárlásával, ahol 1 oldal nyomtatása körülbelül 0,0027 euróba fog kerülni (2 patron ára 13,50 euró / 5000 oldal). Természetesen ez hozzávetőleges költségszámítás, de mégis kiváló ár 1 fekete-fehér oldal nyomtatásához. A legrosszabb ennek a multifunkciós készüléknek az ára. Viszonylag magas, és az eladótól függően 210 €-tól felfelé változik. Kicsit jobb az ára a tartálykazettával rendelkező második modellnek, a HP Neverstop Laser MFP 1000w nyomtatónak, amely tintát használ a nyomtatáshoz. Az ár 150 € -tól kezdődik. A nyomtatás ára megegyezik, mert mindkét modell ugyanazt a típusú HP W1103 (103A) jelölésű patront használja, vagy dupla csomagolású 2x tubusos HP W1103AD (103AD) jelöléssel. Az olcsóbb modellnél el kell fogadni az integrált szkenner hiányát. A HP Smart alkalmazás használatával azonban beolvashat a mobiltelefonjával, és nyomtatásra közvetlenül elküldheti a nyomtatóra.

+ előny a jó ár az 1 oldal nyomtatásához

- hátrány  a készülék magas ára

 

Egyszerű monokróm nyomtató, megfizethető áron

Találtunk egy másik érdekes HP LaserJet Pro M15w modellt is a HP vállalat kínálatában. Lézertechnikával nyomtató, egycélú, monokróm nyomtató támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot és a mobil eszközökről történő nyomtatást. 18 A4-es oldalt nyomtat percenként. A festék ára 48-50 euró körül mozog, az utántöltés kapacitása pedig 1000 oldal. Az oldalankénti költség körülbelül 0,048 euróba kerülne. Csökkenteni tudnánk a költségeket egy alternatív festékkazetta megvásárlásával, amely 23 euróért és 1000 oldal nyomtatási oldal hozama által az egy oldal nyomtatási költsége körülbelül 0,023 euró lenne.

+ elérhető eszközár

- a nyomtatás ára

- nem túl vonzó kialakítás

 

HP Laser MFP 135w modell a Samsung utódja

Az újra átalakított monokróm multifunkciós készülék tavaly jelent meg a kínálatban. Ez a modell is megfelelhetne a követelményeinknek. Wi-Fi és mobil nyomtatási támogatással rendelkezik, fekete-fehérben nyomtat, a nyomtatás mellett másolási és beolvasási funkcióval is rendelkezik. A nyomtató ára elfogadható. Vizsgáljuk meg a nyomtatással járó költségeket. A nyomtató fekete tonert használ 1000 oldalas kapacitással, ami körülbelül 45 euróba kerül. Az 1 oldalas nyomtatási ára 0,045 €.

 + kialakítás

+ multifunkciós

- 1 oldal nyomtatási ára

- gyenge támogatás az alternatív töltésekhez

 

Vonzó modell Epson EcoTank M1140/ M1120

A HP kínálatától az Epson nyomtatókhoz térünk át. Találtunk itt is pár érdekes monokróm nyomtatót, amelyek jó választást jelenthetnek. Nem akarjuk meghaladni a 200 eurós költséghatárt a nyomtató vásárlásánál, de ideális lenne ha az ár 150 euró körül lenne. Ilyen áron kínálja az Epson a fekete-fehér nyomtató idei modelljét, Epson EcoTank M1140 tartályrendszerrel. A stílusos, minimalista kialakítás magában rejt egy  A4-es formátumú tintasugaras nyomtatót, amely percenként 20 oldalt képes nyomtatni a legmagasabb ISO/ IEC 24734 minőségben. Ráadásul még rendelkezik automatikus kétoldalas nyomtatással, azonnali bemelegedéssel és kényelmes utántöltő tartályrendszerrel. Nagy kapacitású újratöltésekkel , 6000 oldalas kapacitással   egy nagyhozamú nyomtatót kapunk. Ha újraszámoljuk, az eladótól függően hozzávetőleg 14 eurót fizetünk egy pigment fekete tintával ellátott, XL változatban (120 ml) lévő tartalék palackért. A hozam 5% -os lefedettség mellett 6000 oldal. Kb. 0,0023 euró/ oldal költség. Normál patron esetén a nyomtatás költsége már magasabb. 10,50 eurót fizetünk egy 40 ml-es palack töltéséért, és a hozam 2000 oldal. A költségeink megduplázódnának a nagykapacitású utántöltésekkel szemben, és oldalanként körülbelül 0,005 eurót fizetnénk. Itt mindenképpen megéri a nagy kapacitású utántöltést használni. Számunkra azonban a legnagyobb hátrány a vezeték nélküli kapcsolat és a mobil eszközökről történő nyomtatás támogatásának hiánya.

+ pigment tinta

+ támogatás a kényelmes, nagy kapacitású palackozott újratöltéshez

+ energiatakarékossági Eco rendszer

+ duplex

- Wi-Fi hiánya

Az Epson ebben a modellsorozatban nyomtatót is kínál, amely támogatja a vezeték nélküli és a mobil nyomtatást. Az Epson EcoTank M1120 modell kevesebb, mint 10 euróval drágább, alacsonyabb papírtálca-kapacitással, kevesebb havi hozammal és kevesebb oldal percenkénti nyomtatásával rendelkezik, de jobb csatlakozással. Az 1 oldal nyomtatásának költsége megegyezik az M1140 modellével, ha nagy kapacitású utántöltést használ.

+ pigment festék

+ nyomtatási költségek XL utántöltéssel

+ Wi-Fi

- magasabb ár a készülékért

 

Canon lézer vs tintatartály rendszer

A Canon portfóliójában tartályrendszeres nyomtató található, de fekete-fehér nyomtatáshoz jelenleg megtaláltuk a Canon PIXMA GM4040 modellt, amelynek ára meghaladja a 250 eurót. A fekete-fehér nyomtatásra szánt lézernyomtatók közül a Canon i-SENSYS LBP223dw modell érdekelt minket.  A monokróm nyomtató ára körülbelül 170 €. A modell kellemes, modern dizájnnal és kiváló USB-, Wi-Fi- és LAN-kapcsolattal rendelkezik. A nyomtató 33 oldalt nyomtat percenként. Ennek a modellnek a fekete tonere a legjobb ajánlat 96 euróért, hozama pedig 3100 oldal. Körülbelül 0,03 euróba kerül az 1 oldal nyomtatási költsége. Ez magas nyomtatási költség a többi modellhez képest. Visszatértünk az előző Canon Pixma GM4040 tintasugaras modellhez. Bár a kezdeti beruházás a berendezésekbe magas, maga a nyomtatás költsége nagyon jó. Egy üveg tinta ára 9,56 euró, a munkaterhelés 6000 oldal. Egy fekete-fehér oldal nyomtatásának költsége 0,0015 € lenne ezzel a nyomtatóval. Ezzel a modellel a következőket kapnánk:

 

+ legalacsonyabb nyomtatási költségek

+ kiváló csatlakozás

+ duplex, ADF

+ multifunkcionalitás

+ csomagban 3 x palack 6000 oldal kapacitással (18 000)

- a készülék magas ára

 

BLI 2019 győztes - Lexmark B2236dw

Az utolsó modell a megfizethető Lexmark B2236dw monokróm nyomtató. 110 euróért egy díjnyertes Lexmark modellt kap. Ez egy monokróm lézernyomtató, amely 34 oldalt nyomtat percenként. Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik, és támogatja a mobil eszközökről történő nyomtatást. Előnye az automatikus kétoldalas nyomtatás és a LAN hálózathoz való csatlakozás lehetősége. 3 toner kapacitás közül választhat. A szabványos tonerrel 1200 oldal, a nagy kapacitású tonerrel 3000 oldal, a nagyon nagy kapacitású fekete festékkel pedig 6000 oldal nyomtatható. Ezzel a nyomtatás költségei  is összefüggésben vannak. Ezek kezdete 0,035-0,025 euró. Ez  még mindig viszonylag magas ár 1 oldal nyomtatásához.

 

+ csatlakoztatás

+ duplex

+ nyomtató ára

- magas nyomtatási költség

 

Ismét meggyőződtünk arról, hogy ha többet fektetünk a berendezésekbe, akkor az nagyon alacsony nyomtatási költségekkel térhet vissza hozzánk. Azoknál az eszközöknél, amelyeknél a kezdeti beruházás nagyon előnyös, másrészt a patronok költségei magasabbak, és így maga a nyomtatás ára is magasabb.

Az eszköz ára és a nyomtatási költségek szempontjából a legelőnyösebb modell a fekete-fehér Epson EcoTank M1120 nyomtató. A kezdeti beruházás magasabb, de nem haladja meg a 200 eurót. Hosszú távon ez a modell alacsony költségekkel jár, ha költséghatékony, nagy kapacitású patronokat használ. Pigmenttintával a nyomtatás éles lesz, kiváló fekete visszaadással.