Irodaszerek és iskola

Ne feledje ezt az iroda berendezésénél

Lehet, hogy éppen úgy döntött, hogy otthoni szabadúszóként dolgozik, vagy saját vállalkozást indít irodájával. Esetleg a munkáltatójával új irodahelyiségekbe költözik. Ha új irodát akar berendezni, akkor tippeket adunk ehhez Önnek, amelyeket semmiképpen ne felejtsen el. Négy alapkategóriába osztottuk be őket: irodai bútorok, műszaki felszerelések, dekoratív kiegészítők és alapvető irodaszerek.

 

Irodai bútor

Még akkor is, ha nincs irodája, de otthonról dolgozik, olyan környezetet kell létrehoznia, ahol koncentrálhat és figyelni tud munkájára. Ha úgy gondolja, hogy hatékonyan képes dolgozni a TV előtti kanapén, tévedés. Végül is otthon van a legtöbb buktató, amelyek elvonhatják az Ön figyelmét és a munka elhalasztásához vezethetnek. Így egy jó íróasztal és egy kényelmes szék képezik az abszolút alapot az irodánál.

Az íróasztal alakját az irodaterület méretének megfelelően választhatja meg. Választhat egy klasszikus téglalap alakú asztal vagy egy sarok munkaasztal között ("L" alakú). Csak azért, mert saroknak nevezik, még nem jelenti azt, hogy a szoba sarkába kell helyeznie. Helyezze az íróasztalot úgy, hogy elegendő napfénye legyen, de úgy is, hogy a fény ne ragyogjon a számítógép monitorán. Ha az asztalban nincsenek beépített fiókok, akkor valószínűleg további fiókos szekrényre is szüksége lesz. Választhat statikusat vagy kerekeset.

Az irodában a második szükséges dolog egy szék. Mindenekelőtt kényelmesnek kell lennie, hogy megakadályozza a hát vagy a nyaki gerinc fájdalmait. Jelenleg különféle típusú ergonómikus irodai székek vannak, amelyek maximális kényelmet nyújtanak Önnek. Ne feledkezzen meg a tartalék székekről sem. Munkája során az ügyfelek, a potenciális alkalmazottak feltétlenül jönnek találkozóra vagy más látogatásra. Annak érdekében, hogy leültethesse látogatóit, ne hagyjon ki vásárláskor egy kanapét, fotelt vagy extra széket sem.

Irodájához különféle tárolóhelyekre is szüksége lesz, például tárolószekrényekre vagy polcokra dokumentumokhoz.

 

Műszaki felszerelés

Mivel a 21. században élünk, valószínűleg számítógépen dolgozik. Tehát ne hiányozzon asztali számítógép vagy laptop az irodájában. Manapság az internet-kapcsolat is szükségszerű.

Nagyon valószínűleg dokumentumokat, munka feladatokat vagy egyéb dokumentumokat is ki kell nyomtatnia. Igényei szerint választhat különálló nyomtatót vagy többfunkciós eszközt - azaz a nyomtatót, a lapolvasót és a fénymásolót egyben. Egy professzionális és nagyobb multifunkciós készülékhez szükség lehet egy másik, külön asztalra az eszköz elhelyezéséhez.

 

Dekorációs kiegészítők

A munkaterületeit elsősorban a munkához szánják. Ugyanakkor ezek is képviselik Önt és cégét. Ezért az irodájának praktikus elrendezése mellett ne feledkezzen meg az esztétikai szempontról sem. Akár úgy döntött, hogy irodáját modern, luxus vagy minimalista stílusban rendezi be, mindig kövesse az egységes stílust.

Helyiségeinek nemcsak praktikusnak, hanem reprezentatívnak és kellemesnek is kell lennie. A négy csupasz fal kopárnak tűnik. Tegyen a falra egy elegáns fali órát, szép képekkel ellátott naptárt, képet vagy posztert. Helyezzen el egy stílusos asztali lámpát az asztalra.

Az irodai dekoráció a foglalkozásától is függ. Ha kreatív területen dolgozik, megengedheti magának, hogy többet kísérletezzen. Éppen ellenkezőleg, az ügyvédi irodának vagy a közgazdásznak komolyabban kell viselkednie.

Irodaszerek

Végül térjünk át a gyakorlati dolgokhoz. Az iroda alapvető felszerelései közé tartoznak az irodai kellékek, például irodai papír jegyzetek írásához és dokumentumok nyomtatásához. Gondoljon előre, és biztosítsa a nyomtató cserepatronjait, amelyeket e-üzletünkben is megvásárolhat.

A praktikus kellékek, amelyek hasznosak lehetnek, többek között a színes tollak, ragasztószalag, tűzőgép, színes cetlik, egy hulladék kosár vagy akár aprító is az érzékeny dokumentumok megsemmisítésére. Biztosítson praktikus rakodókat vagy válogató modulokat a  papírok és a dokumentumok tárolására.

Ne feledje, hogy a nap nagy részét az irodájában fogja tölteni, tehát kényelmesen kell éreznie magát benne. Tehát rendezze be stílusának megfelelően, ugyanakkor gyakorlatiasan is. Röviden: úgy, hogy kéznél legyen minden, amire szüksége van a munka elvégzéséhez.