Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

NFT (nem helyettesíhető token)

Kezdjük azzal, hogy meghatározzuk, mit jelent pontosan az NFT. A nem helyettesíthető tokenek hasonlóak a bitcoinhoz és más kriptovalutákhoz, egy kulcsfontosságú különbséggel: Amíg minden bitcoin cserélhető egymással, ezek pedig nem. Ahogy a neve is sugallja, a nem helyettesíthető tokenek egyediek. A tokenek virtuális okiratkánt működnek, és egy digitális eszköz/alkotás tulajdonjogát testesítik meg. Egy digitális főkönyvbe töltődnek fel, ahol a legfontosabb információkat tárolják róluk: a létrehozás dátumát, mikor adták el, mennyiért és kinek. Olyan, mint az eszköz vagy alkotás digitális útlevele, amely lehetővé teszi hitelességének megalapozását.

Mint tudjuk nem helyes összehasonlítani az NFT -t egy virtuális valutával, például Bitcoin vagy Ethereum. Itt nem áll fenn az egyediség elve, mert cserélhetőek. Alapvetően arról van szó, hogy birtokolhat valamit, amelynek értéke a jövőben növekedhet. A fő tulajdonság a Blockchain, az online tér decentralizált hálózata. Míg például a Bitcoin, amely szintén megtalálható a digitális blokklánc adatbázisában, egységenként azonos értékkel helyettesíthető, az NFT -k nem helyettesíthető tokenek. Az egyediség pontosan egy adott dolog egyediségét adja számukra. Minden ilyen, a Blockchainben írt dolog kétségkívül hiteles. A mai digitális korban a digitális formátumok kockázatos csoportot jelentenek a másoláshoz, megosztáshoz és reprodukáláshoz, ahol nehezebb eredeti címkét rendelni egyetlen fájlhoz. Az NFT tokenek ezt a problémát úgy oldják meg, hogy hitelesítik a digitális fájlt, amely igazi eredetiként írja alá.

Az NFT token megvásárlásakor a tulajdonos regisztrálva van a Blockchain -en, és így hozzáférést és tulajdonosi jogokat szerez a digitális objektumhoz. Ez alapvetően bármilyen fájl lehet digitális formátumban. A leggyakoribbak a jpg., pdf formátumok, amelyek a digitális művészetet képviselik. Természetesen lehetnek különféle virtuális objektumok is, de egy valódi fizikai dolog digitális felvétele is.

 

NFT tokenek létrehozása

Az ilyen típusú kereskedelmi lehetőségek említései 2017 -ben jelentek meg. A CryptoKitties és a CryptoPunks gondoskodott erről.

 

 larvalabs.com

 

CryptoPunks

Lényegében ők voltak az első vagy az első NFT-k (nem helyettesíthető tokenek) az Ethereum Blockchain hálózatában. A projekt mögött az amerikai Larva Labs stúdió áll, amely Matt Hall és John Watkinson kanadai fejlesztőkből áll. A Larva Labs portfóliója 8 bites játékokat és különféle szoftvereket tartalmaz, amelyekben részt vettek. A Blockchaine témájú művészeti projekttel felhívták a figyelmet a digitális művészetre. Az egyedi CryptoPunks gyűjtői tokeneken kívül a Meebits 3D -s karaktereket is tartalmaz műhelyükből. Jelenleg 10 000 egyedi CryptoPunks gyűjtő token rendelkezik a Blockchaine tulajdonjogával. A CryptoPunks bevezetésének idején megszerzésük az Ethereum pénztárcától függött. Ingyenesen használhatta őket a virtuális pénztárca tulajdonosa. Ma már piacképes digitális cikk, amelyet eladhat és vásárolhat.

 

  cryptokittes.co

 

CryptoKitties

Ezeket a Dapper Labs stúdió fejlesztette ki, amely egyedi virtuális macskákat forgalmazott. 2017 végén a CryptoKitties nagy népszerűségre tett szert. Ezek egyedi formájú, színű és karakterű cicák. Jelenleg már körülbelül 20. macskageneráció van a kínálatban, amelyek keresztezhetők, párosíthatók és eladhatók. Digitális formában léteznek a decentralizált Blockchain hálózaton. Minden kriptomacska saját genommal (256 bites terjedelemmel) és sajátos jellemzőkkel rendelkezik. Némelyiknek van közös vonása másokkal. Minél kevésbé gyakori a cica tulajdonsága, annál értékesebb. A CryptoKitties tulajdonjogát egy intelligens kód fejezi ki, és nem helyettesíthető token formájában jelenik meg. A CryptoKitties legdrágább eladása 246.9255 ETH -t hozott, ami 724 585 euró (850 826 dollár).

 

Tőzsdei és aukciós kereskedhetőség

A Binance Exchange egy kereskedési helyszín, ahol a népszerű kriptovaluták egy kvantumával kereskedhet. Az NFT piactér 2021. június 24 -én indult, éppen a digitális NFT tokenek kereskedelme céljából. Az új NFT szekció lehetőséget ad NFT tokenek és számos érdekes nyeremény vásárlására is a kereskedőktől. Az Ethereumhoz képest a Binance NFT on Binch Smart Chain's Blockchain alacsonyabb tranzakciós díjat kínál.

 

A Blockchain új lehetőségei

A digitális művészet létrehozásának gyengesége, hogy az ilyen típusú digitális formában könnyen másolható. Ez a Blockchain nagy lehetősége. Növelheti a digitális művészet értékét azáltal, hogy egyedivé és összetéveszthetetlenné teszi az eredeti digitális aláírásával. A tulajdonos elérhető nyilvántartással rendelkezik a decentralizált Blockchaine hálózaton, amely megerősíti a digitális objektum tulajdonjogát. A Blockchain nyilvántartást vezet az összes tranzakcióról.

 

Felejtse el az ökológiát

Az NFT, valamint a kriptovaluták kritikai hullámmal néznek szembe. Ez az ökológiai háttérre vonatkozik, különösen az Ethereum szénlábnyomára. A kriptovaluták és így az Ethereuma kinyerése során megnövekedett az áramfogyasztás. A bányászat grafikus kártya vagy processzor segítségével történik. Az NFT a technológia legigényesebb alkalmazása. Az NFT művészeti aukcióinak oka a nagy kereslet. Ennek a helyzetnek meg kell változnia az Ethereum 2.0 hálózatra való áttérés után, amely a Proff of Stake rendszeren működik, és az energiafogyasztást összehasonlítva a ver. 1.0 elhanyagolható lesz. Ez a lépés nagyban segíti a digitális művészeket.

 

Nem helyettesíthető NFT token befektetésként

Néhány NFT jogkivonat a digitális űrlapon kívül egy fizikai objektumot is tartalmaz. Ez vonatkozik egyes művészekre, akik a digitális kép mellett elküldik a fizikai képet  az új tulajdonosnak. Egy egyedi gyűjtői darab nagyon jó befektetésnek bizonyulhat a jövőben. A művészetbe való befektetésnek az NFT formájában számos előnye van. Nem kell tárolással, biztosítással, szállítással foglalkoznia, vagy egy bizonyos idő elteltével a restaurálással sem. Az aukciók szempontjából a befektető sokkal alacsonyabb jutalékot fizet. Az NFT -vel 3 és 15 százalék között mozog. Az aukciós csarnokok és galériák 10, 20 esetenként 50 % -os díjat számítanak fel. Ha szeretne találkozni digitális művészettel NFT formájában Szlovákiában, akkor ez a lehetőség a Fehér Éjszaka alatt. Ez az NFT elismert szlovák művész, Vladimír Havrill digitalizált művészeti gyűjteményét tartalmazza, aki a digitális művészet úttörője Szlovákiában. Támogatást kapott a 356. banktól és az ART FOND gyűjteménytől. Az OpenSea piactéren megtekintheti Vladimír Havrill 20 műből álló gyűjteményét is.