Tonerek és tintapatronok

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Modelová rada tlačiarne

Modelová rada nálpne

Irodaszerek és iskola

Nyomtasson ki otthon fényképeket professzionális minőségben - hogyan csinálja

Még emlékszik azokra az időkre, amikor analóg fényképezőgéppel fényképeztünk? Amikor az egész filmet kifotóztuk, és elvittük kihívatni a képeket, utána nagy szeretettel tettük őket fotóalbumokba. Nem tudom, hogy Ön miként van ezzel, de nekünk van otthon egy polcunk, tele albumokkal ünnepekről, karácsonyról vagy más családi eseményekről.

Manapság a fizikai fényképalbumok inkább ritkaság számba mennek. Lecserélték őket digitális fényképalbumokra, akár számítógépünk mappáiban, akár közösségi hálózatokon vagy felhőkön. Digitális formában osztjuk meg fényképeinket gyorsan és egyszerűen. Olyan gyorsan, hogy nem tudunk időben visszatérni hozzájuk, és visszaállítani az emlékeinket. Ma szinte napi rendszerességgel fényképeket készítünk digitális fényképezőgépekről vagy mobiltelefonokról. Még a szabadságról is gyakran hatalmas mennyiségű fényképet hozunk, amelyeket utólag már nem is tudunk rendesen megnézni. Ha minden fényképet kinyomtatnák, akkor már ez is rendkívül nagy összegbe kerülne. Időt kell azonban szakítanunk a fényképek rendezésére, és legalább néhányat nyomtassunk ki az  albumokba vagy rakjunk ki képkeretbe. Fotóink barátainkról, vagy a boldog pillanatokról mosolyt varázsolnak arcunkra és jó hangulatot szereznek. Ezenkívül hangulatossá teszik életünket vagy irodahelyiségünket. Ezért rendszeresen szem előtt kell tartanunk őket.

A mai cikkben tippeket nyújtunk Önnek arról, hogy könnyedén bármikor otthon kinyomtathatja fényképeit. Csak egy kiváló minőségű színes nyomtatóra és a megfelelő fotópapírra van szüksége.

 

A fotónyomtató kiválasztása

Mielőtt vásárolna egy nyomtatót, tisztáznia kell, hogy mihez használja azt. Ha prioritása a jó minőségű fényképek nyomtatása, keressen egy tintasugaras nyomtatót. Ennek az  oka, hogy ez a technológia a fotó nyomtatásakor hozza a legjobb eredményeket. A nyomtató kiválasztásakor az üzemeltetési költségeket is figyelembe kell venni. A fénykép nyomtatásának költségei elsősorban a nyomtató tartalék patronjaitól függ, amely nem feltétlenül egy kis elhanyagolható összeg a színes nyomtatásban.

Itt található néhány tipp a fotónyomtatókhoz, ideértve az újratöltési költségek áttekintését.

Az olcsóbb (akár 100 € -ig terjedő) fotónyomtatók között szerepelhet például: HP DeskJet Ink Advantage 3835 többfunkciós készülék. Ez egy megfizethető otthoni nyomtató, amely minden dokumentumot és fényképet kiválóan nyomtat. Alternatív tintapatronokat a HP DeskJet Ink Advantage 3835 nyomtatóhoz beszerezhet már 9 eurótól kezdve.

A közepes árú (legfeljebb 300 €) nyomtató az Epson stylus photo 1500w. Kiváló minőségű, szegély nélküli fényképeket nyomtat. Alternatív tintapatronokat az Epson stylus photo 1500w nyomtatóhoz e-üzletünkben már 1,90 € -tól vásárolhat.

Egy drágább (legfeljebb 500 €) nyomtató például a Canon PIXMA PRO-100S, amelyet amatőr és profi fotósoknak terveztek. Legfeljebb nyolc színű tintával rendelkezik, amelyekkel professzionális minőségű fényképeket nyomtatnak, hosszú élettartammal és élénk színekkel. A Canon PIXMA PRO-100S nyomtató tintapatronainak ára e-üzletünkben 15,59 eurótól elérhető.

Lehet, hogy a legolcsóbb nyomtató hosszú távon nem a legelőnyösebb választás, mivel magasabb költségekkel járhat cserepatronok vásárlása. Ezzel szemben a drágább nyomtatók olcsóbb patronokat igényelhetnek. Ezért a nyomtató megvásárlása előtt mindig ellenőrizze a cserepatronok árát is.

 

A fotópapír befolyásolja a kapott fotóminőséget

Végül, de nem utolsósorban, a fotópapír is fontos. A fotópapír kiválasztásának alapvető paraméterei között szerepel a papír felületének típusa. Különböző típusú felületű fotópapírok léteznek a piacon. Otthoni felhasználásra, azaz egyszerű fényképek emlékkénti  nyomtatásához klasszikus fotópapírt használnak. Alapvetően választhat a fotópapír fényes vagy matt felületéről, vagy választhat egy félig fényes felületet is. Válassza ki a kívánt papírtípust kedve szerint.

Fontos paraméter a papír súlya is, amely kifejezi az 1 négyzetméter alapú papír súlyát. A fotópapírok súlya 120 és 230 g között lehet. Klasszikus fényképekhez kb. 130 g súlyú fotópapír ajánlott. A vastagabb fotópapír is erősebb és praktikusabban kezelhető. A vékonyabb fotópapír elegendő ahhoz, hogy fotóalbumba vagy képkeretbe töltse be. A túl vékony fotópapír azonban meghajolhat a szélein, hullámzik.

Különböző formátumú fotópapírok is léteznek.  A fotópapír esetében a standard formátumokat különböztetjük meg 10 x 15, 13 x 18, A5, A4 és A3 formátumban is. Attól függ, hogy milyen méretű fotót szeretne kinyomtatni, a fényképalbum méretétől függően.

Nagyon sok fotópapír-gyártó van a piacon, olyan márkákból, dmint a Kodak, a Print Pro vagy a Color way. A gyártó megválasztása csak Önön  múlik. Az e-üzletünk kínálatában fotópapírok széles választékát is megtalálja.