Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Nyomtatáskezelő szoftverek trendjei 2024-ben

A nyomtatáskezelő szoftver hatalmas piac, és gyorsan növekszik. A CAGR 18,4%-os növekedése várható a következő hét évben, és 2031-re valószínűleg 6,3 milliárd dolláros piac lesz. Ahogy a nyomtatáskezelő trendek a hatékonyság, a biztonság és a környezeti felelősség irányába tolódnak el, könnyű belátni a növekedés okait.

A nyomtatáskezelő trendek 2024-ben

A nyomtatáskezelés az üzleti élet minden aspektusát érinti, és számos részlegre hatással lehet, így a jelenlegi trendek a munkahelyi nagyobb trendeket tükrözik. Ezek a fő trendek, amelyek 2024-ben a nyomtatáskezelésbe kerülnek.

Nyomtatáskezelési megoldások átlátszó, fenntartható nyomtatási lehetőségekkel

Az ügyfelek jobb betekintést követelnek nyomtatási környezetük és nyomatszállítóik környezeti hatásaiba. A szervezetek körülbelül 70%-a szerint fontos, hogy nyomdaszállítója fenntartható termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja, 69%-uk pedig úgy gondolja, hogy a nyomdabeszállítók bizonyítani tudják, hogy csökkentik saját káros környezeti hatásukat. 

A mesterséges intelligencia hatékonyabbá teszi a nyomtatáskezelési megoldásokat

Mivel az AI (Artificial Intelligence) továbbra is forradalmasítja a technológiát, a nyomtatáskezelési piac is profitál ebből. A nyomtatáskezelő szoftver számos egyéb előny mellett képes mesterséges intelligencia-megoldásokat megvalósítani az állásidő csökkentésére, a nyomtatási munkafolyamatok optimalizálására, a karbantartási igények előrejelzésére és a biztonsági rések gyorsabb észlelésére.

A felhasználók magas hozzáférhetőséget, rugalmasságot és méretezhetőséget várnak el a felhőben

A vállalkozások olyan módszereket fejlesztenek ki, amelyekkel agilisabbá válhatnak, miközben csökkentik a költségeket (mind a pénzügyi, mind a környezeti költségeket) a helyszíni környezet üzemeltetéséhez képest. A költségek csökkentése és az agilitás javítása mellett a felhőalapú szervezetek jobban felkészültek a fejlett kibertámadásokra az optimalizált megfelelőség és adatbiztonság révén.

A felhőmegoldásokra való áttérés egy másik trenddel is együtt jár: 2024-ben várhatóan növekedni fog a nemzetközi üzleti utak és a személyes események száma. A növekvő mennyiségű utazás azt jelenti, hogy az emberek nem csak a munkahelyükről nyomtatnak többet, hanem a munkahelyükön kívüli helyekről is többet fognak nyomtatni. Ha azt tervezi, hogy ipari rendezvényeken vesz részt, miközben kapcsolatban marad a munkával, akkor fel kell készülnie a rugalmas és biztonságos nyomtatási megoldásokra.

A nyomtatás biztonsága továbbra is kiemelt fontosságú

A nyomtatáskezelési megoldások továbbra is növelik hitelességüket az adatvédelem és a lopásmegelőzés terén. Ezt olyan biztonsági szolgáltatásokkal teszik, mint a push nyomtatás és az IdP-vel való integráció. A biztonságos nyomtatást kereső ügyfeleknek olyan megoldásokat kell tervezniük, amelyek megfelelnek az SOC vagy ISO biztonsági keretrendszernek.

Vissza a push irodába = Több nyomtatás

A vállalatok 90%-a azt tervezi, hogy 2024 végére bevezeti az irodába való visszatérési politikát. Ez azt jelenti, hogy egyre többen zsúfolódnak majd az irodákban, és több pénzbe kerül a megnövekedett erőforrás-felhasználás fedezése. Ha szervezete visszaköltözteti alkalmazottait az irodába, érdemes olyan megoldást keresni, amely korlátozza a nyomtatási mennyiséget és kontroll alatt tartja a nyomtatási költségeket. 

Az egyszerű felhasználói élmény prioritássá válik

A változás nehéz. A kulcs egy olyan nyomtatási megoldás megvalósítása, amely nem követeli meg a felhasználóktól, hogy átugorjanak bizonyos határokat. Az IT tanulási görbéjének szintén minimálisnak kell lennie. Ha a nyomtatáskezelő szoftvere jobb felhasználói élményt nyújt, az alkalmazottak nagyobb valószínűséggel alkalmazzák a megoldást gyorsabban, miközben fenntartják vagy növelik a termelékenységet.

A fenntarthatóság és az ökológiai nyomtatás megkérdőjelezhetetlen lesz

A fenntarthatóság a nyomdai trendeket is befolyásoló fő tényező. A nyomtatáskezelés kulcsfontosságú módja a papírpazarlás csökkentésének és a környezet védelmének. Ez azonban ugyanolyan fontos a vállalkozások számára. A Brand Times szerint 2024-ben a fenntarthatóság lesz a növekedés kulcsfontosságú hajtóereje, mivel jelentős hatással lesz a profitközpontokra, az érdekelt felek menedzsmentjére és a piaci részesedésre.

Ahogy a fenntarthatóság egyre fontosabbá válik, a nyomtatáskezelő szoftver több olyan funkciót fog tartalmazni, amelyek támogatják a környezetbarát nyomtatást. Ez a következőket foglalhatja magában:

Nyomtatás ökológiai módban

További beállítások bevezetése az energiafogyasztás csökkentése érdekében. 

A szénlábnyom nyomon követése

Eszközök, amelyek segítségével a szervezetek mérhetik és csökkenthetik szénlábnyomukat.

Papírmentes kezdeményezések

Integráció dokumentumkezelő rendszerekkel a papírmentes munkafolyamatok támogatása érdekében.

Hogyan készül a PrinterLogic 2024-re?

A PrinterLogic a kulcsa a 2024-es és az azt követő időszak nyomtatáskezelésének. Olyan megoldást kínál, amely leegyszerűsíti a nyomtatási infrastruktúrát, és egyben 90%-kal csökkenti a nyomatok számát. A központosított felügyelet növeli a nyomtatási feladatok biztonságát és hatékonyságát, miközben támogatja a rugalmas, méretezhető és biztonságos nyomtatást.

(PrinterLogic – segít az informatikai szakembereknek megszüntetni az összes nyomtatószervert, és magas rendelkezésre álló szerver nélküli nyomtatási infrastruktúrát biztosítani. A központilag felügyelt közvetlen IP-nyomtatási platformnak köszönhetően végfelhasználói számára lehetővé teszi a mobil nyomtatást, a nyomtatásról nyomtatásra, a biztonságos kiadású nyomtatást és sok más fejlett funkciót, a régebbi alkalmazások nem tudnak sajtóközleményt nyújtani.)