Irodaszerek és iskola

Nyomtató a karácsonyfa alá

Közeledik a karácsony és ha olyan ajándékot keres, amelyet többen is otthon ki tudnak használni, vagy egy diák számára, akkor keressen egy jó nyomtatót vagy többfunkciós eszközt. A nyomtató és a szkenner külön vásárolása nem mindig kifizetődő. Egyszerűbb és árban jobb megoldás a többfunkciós készülék kiválasztása. Karácsonyi ajándék vásárlásánál megvannak a kritériumok, amelyeknek a nyomtatónak meg kell felelnie, valamint a pénz összegnek is. Néhány modellt választottunk ki az Ön számára, amelyek a kiváló teljesítmény mellett, nyomtatási minőség és ár arányban is megfelelnek a követelményeknek.

 

Nyomtató vagy többfunkciós készülék az igénytelen felhasználó számára

(ajándék szeretteinknek)

Ha Ön igénytelen felhasználó, aki alkalmanként nyomtatót használ egyszerű fekete-fehér dokumentum vagy valamilyen színes kép kinyomtatására, akkor egy egyszerű személyes nyomtató is megfelel az Ön igényeinek. Választhat olyan készülékeket, amelyek tintasugaras vagy lézer technológiát használnak a nyomtatáshoz. Az ilyen nyomtatók ára 40 € -tól kezdődik. Az egyszerű nyomtatómodellt ajándékba adhatja a fa alá a diákoknak, tanulóknak a iskolai célokra, a projektek alkalmi kinyomtatására vagy a szülőknek, a nagyszülőknek, akiknek csak szórványosan kell nyomtatniuk valamit. Annak érdekében, hogy ilyen esetekben ne kelljen elmennie egy nyomtatási központba, vásároljon egy ilyen ajándékot kis beruházással.

 

Canon Pixma iP2850

A Canon Pixma iP2850 tintasugaras színes nyomtató az elérhető legmegfizethetőbb modellek egyike. Kis méretű, nagyon szép kialakítású és egyszerűen kezelhető. 4800 x 600 dpi felbontással nyomtat. 8 fekete-fehér vagy 4 színes oldalt  képes percenként kinyomtatni. USB kábellel csatlakoztatható a számítógéphez, laptophoz. Ezen felül nincs más funkciója, de nagyon jó minőségben nyomtat a FINE patron technológiának köszönhetően. Ha nem használja (alapjáraton), az energiatakarékosság érdekében automatikusan kikapcsol. Előnyei között szerepel az opcionális XL nagy kapacitású tinta tartályok használata. Alkalmas diákok és igénytelen felhasználók számára, alkalmi nyomtatáshoz.

 

Samsung ML-2160

Az olcsó monokróm lézernyomtató megörvendezteti a felhasználót, aki nagyobb mennyiségű fekete-fehér nyomtatást végez. Ez az alapmodell az első nyomtatványt 8,5 másodperc alatt dolgozza fel, és percenként 20 A4-es oldalt nyomtat. Annak ellenére, hogy a csatlakoztatás egy szabványos USB kábelre korlátozódik a számítógéphez vagy laptophoz, a nyomtatási minőség nagyon jó. A nyomtató 1200 x 1200 dpi felbontással nyomtat. A kezelés egyszerű, és a papírtálcák kapacitása 150 lap bemeneti és 100 lap a kimeneti tálcán. Az ára 50 euró alatt van.

 

HP DeskJet Ink Advantage 2130

A HP DeskJet Advantage 2130 többfunkciós készülék a legolcsóbb nyomtatók és többfunkciós kategóriákba tartozik. Ennél az  ajándéknál sem fizet többet 50 eurónál. Ez a tintasugaras multifunkciós készülék nyomtatást, másolást és szkennelést kínál egyetlen eszközön. 20 oldalt nyomtat fekete-fehéren vagy 16 oldalt színesben, maximum A4 formátumban percenként. Az első oldal nyomtatása 15-18 másodpercig tart, attól függően, hogy fekete-fehér vagy színes nyomtatásról van szó. Még ez a modell sem kínál a klasszikus USB-csatlakozáson kívül más lehetőséget. A nyomtatási minőség elegendő az átlagos felhasználó számára. Az optimalizált 4800 x 1200 dpi színes nyomtatási felbontás és az 1200 x 1 200 dpi felbontású fekete-fehér nyomtatás révén az eredmény kiváló minőségű . A többfunkciós készülék havonta 50–100 oldal nyomtatására alkalmas, amellyel másolást és szkennelést is lehet végezni.

Ezek a modellek a legolcsóbbak a piacon a jó nyomtatási minőség mellett. Noha nem rendelkeznek extra funkciókkal, nem kínálnak automatikus kétoldalas nyomtatást, sem a vezeték nélküli kapcsolatot, sem a drágább modellek szolgáltatásait, az igénytelen felhasználót, aki csak alkalmanként nyomtat, viszont mgörvendezteti ajándékként a fa alatt.

 

Nyomtató vagy multifunkciós készülék kiváló teljesítmény, funkció, magas minőség és ár arányban

(ajándék egyetemi hallgatónak, önálló vállalkozóknak)

Egy igényesebb felhasználó, aki gyakran nagy mennyiségben nyomtat, vagy fotónyomtatóra van szüksége, kiváló minőségű nyomtatót vagy többfunkciós készüléket érdemel. Az üzletek és az e-boltok gazdag kínálatban találhatja meg őket. Vannak olyan modellek, amelyek az elégedett vásárlók pozitív véleményének köszönhetően szerepelnek az értékesítési listákon. Az ár nem mindig szédületes. Vásárolhat néhány nagyon jó besorolású nyomtatót és többfunkciós eszközt, legfeljebb 100 euró árcímkével. A legjobb nyomtatók közé, amelyek nagyon jó teljesítményt, magas színvonalú nyomtatást kínálnak, kiváló összeköttetéssel és tulajdonságokkal rendelkeznek, de mégis jó ár-érték arányt tartalmaznak tartoznak:

 

Canon Pixma iP7250 / Canon Pixma iP6850

A Canon nagyon népszerű modelljei, amelyek tintatechnológiával nyomtatnak öt különálló tintatonerrel, minden bizonnyal kedveltek a háztartásokban is, ahol nagy mennyiségű nyomtatást végeznek. Mindkét modell kiváló nyomtatási minőséget ér el, és magában foglalja az automatikus kétoldalas nyomtatást is. Wi-Fi kapcsolat is rendelkezésre áll, és a Canon Pixma iP6850 csatlakoztatható LAN-hoz. Kellemes, alacsony  kialakítású és könnyű használattal,  mobiltelefonos nyomtatással, valamint a kiváló színes és monokróm nyomtatási felbontás ezeknek a modelleknek az előnyei közé tartoznak. A nyomtatási sebesség mindkét nyomtató esetén 15 oldal / perc feketén vagy 10 oldal / perc színesen. A Canon Pixma iP6850 drágább modell, és a hálózati csatlakoztatás mellett A3-as papírra is nyomtathat. Mindkét modell tartalmaz Direct Disc Print, CD / DVD nyomtatást. Ehhez az ajándékhoz legfeljebb 15 euró összegre van szüksége. Az eladótól függ, de ha szerencséje van, az mindenképpen kifizetődik. A Canon Pixma iP7250 az eladási rangsorban a legkelendőbb modell, és ezt a nyomtatót akár 60 euróért is megkaphatja.

HP LaserJet Pro M102w / HP LaserJet Pro M402dw

Ha ajándékot szeretne kiváló minőségű monokróm lézernyomtató formájában, nagy hangsúlyt fektetve a sebességre a nagy nyomtatási mennyiségnél, magas minőségre és természetesen jó csatlakoztathatóságra is, a HP műhelyének LaserJet Pro modellei nem fognak csalódást okozni. A lézerkészülékek összege ebben az esetben 100 - 200 €. Ezeknek a modelleknek a legnagyobb előnye a felhasználó számára az extra sebesség és a nyomtatási minőség. Ezen az árszinten olyan Samsung Xpress modelleket is találhat, amelyek megelőzték a HP-t. Nagyon népszerű a Samsung Xpress SL-C430W modell, amely magában foglalja az automatikus csatlakoztatást NFC technológiával vagy a Samsung Xpress SL-M2070W lézer multifunkciós készülék. 200 € -ig terjedő árszinten az ajánlat nagyon gazdag, és minden gyártónak megvan a kedvence.Ez tényleg csak attól függ, hogy melyik technológiát részesíti előnyben, és melyik funkcióra van szüksége. Ha ajándékot keres önálló vállalkozók számára, a gyors lézernyomtató a legjobb választás.

 

Valami mást keres?

(ajándék az igényesebbeknek vagy néhány érdekes nyomtató)

Ajándékot keres valakinek, aki egyszerűen nem lesz elégedett egy jó klasszikus nyomtatóval? Vagy szeretné meglepni családját vagy boldoggá tenni magát? Ha elegendő anyagiakkal rendelkezik a karácsonyi vásárláshoz, kereshet más érdekes nyomtatóeszközöket is.

Prusa i3 MK2S / Prusa i3 MK2S 3D-s verziókészlet

A cseh gyártó Prusa legkelendőbb 3D nyomtatója a világ minden tájáról származó felhasználóinak a minőség  és a megfizethető ár révén felkeltette a figyelmet. Az egyszerű kezelhetőség érdekében nyitott kialakítású készülék tartalmaz egy integrált LCD-kijelzőt, lehetőséget az SD-kártyáról történő nyomtatáshoz vagy egy csatlakoztatott számítógéphez és egy fűtött többzónás padhoz. Támogat elegendő számú különféle anyagot a nyomtatáshoz, mint pl. PLA, ABS, PET, HIPS, Flex PP, Ninjaflex, Laywood, Laybrick, Nylon, Bamboofill, Bronzefill, ASA, T-Glase, szénszálak, poli-karbonát és még sok mást. Noha a 3D nyomtatók gyártója nem vetekszik más nagy gyártókkal,de az első Prusa i3 MK2 sikeres, és az elégedett ügyfelek száma megközelíti a 20 000-et. Az új Prusa i3 MK2S modell számos újítást kapott, amelyek  kedvenccé tették. A legnagyobb változás a nyomtatási terület automatikus kalibrálásában van, amelyet a modell első verziója nem tudott. A csapágyak rögzítése az X tengelyen acélbilincsekkel is javult. Jobb LM88U csapágyak, alacsonyabb zajszinttel, jobb P.I.N.D.A szenzor felszerelése, jobb kábelezés és kényelmesebb elektronikai burkolat a frissítés innovatív elemei. És ami a legjobb, ha most megelégedne a Prusa i3 MK2 kissé olcsóbb verziójával, de egy idő múlva bizonyára örömmel üdvözölné a frissített verziót, akkor egyszerűen frissítheti az első verziót, ha 55 euróért vásárol frissítőkészletet . Egy ilyen ajándék több száz euróba kerül. Ha külön fizet, akkor kap egy összeszerelt Prusa i3 MK2S 3D nyomtatót.

 

Zsebnyomtató

(azoknak a fiataloknak, akik szeretnek szórakozni és szeretnék tapasztalataikat dokumentálni nem csak mobiljukon, hanem a fényképeken is)

HP Sprocket fotónyomtató

A fiatalok számára a fa alatt nagy meglepetés az egyre népszerűbb mini zseb fotónyomtatók. Készítsen képet mobiltelefonjával, csatlakoztassa egy kis eszközhöz, és azonnal nyomtassa ki a fényképet. Minden élményt  másodpercek alatt dokumentálhat. Már nagyon sok ajánlatot talál a piacon az ilyen kicsi nyomtatóból. A maximális méret általában 10 x 15 cm. A piacon a legismertebbek közé tartozik a HP Sprocket Photo Printer. A ZINK (Zero Ink) hőtechnológiával nyomtatható hordozható fotónyomtató kicsi mérete, könnyűsége és elegáns kialakítása határozottan tetszik a vásárlóknak. Két színben kapható: fehér aranyozott díszítéssel és a gyártó logójával, vagy fekete ezüst díszítéssel. Mindkét változat nagyon fényűzően mutat. Öntapadós hátoldallal matricaként ragaszthatja a nyomtatott fényképet. A nyomtató 5 x 7,6 cm-es méretű fényképeket nyomtat.

Laptop nyomtató

(ajándék azok számára, akik sokat utaznak és kompakt nyomtatót igényelnek laptophoz)

Canon Pixma iP110

A hordozható nyomtatómodell, amelynek saját akkumulátora van, utazásra is magával viheti, ideális ajándék kereskedelmi utazóknak vagy valaki számára, akinek szüksége van egy kisebb, kompaktabb eszközre. Ez a tintasugaras nyomtató A4-es papírra képes nyomtatni 9600 dpi nyomtatási felbontással. 9 oldal fekete-fehéren vagy 5,8 színes oldal nyomtatható egy perc alatt. Támogatja a vezeték nélküli Wi-Fi-t. A mezőben hotspotként használhat mobil kapcsolatot, amelyhez a nyomtató csatlakozik. A Canon Pixma iP110 kicsi, súlya mindössze 2 kg.

Ha még mindig nem választott ajándékot a fa alá, vagy szeretteinek már van nyomtatója otthon, akkor még mindig minőségi nyomtatópatronokkal lepheti meg őket.