Irodaszerek és iskola

Nyomtató kis irodához

Ha nyomtatót vagy többfunkciós eszközt választ egy kisebb irodához vagy otthoni vállalkozáshoz, amelynek meg kell felelnie a jelenlegi munkakövetelményeknek, akkor nem elég csak az, hogy nyomtathat, másolhat és szkennelhet.

A munkacsoport felszerelésének sokkal többet kell ennél kínálnia Önnek. Alkalmazkodnia kell az új munkafeladatokhoz, és át kell vennie más munkatevékenységeket. Milyen legyen az irodai nyomtató, és mit kell tudnia?

 

Minőség és intuitív kezelés

Egy munkacsoportban olyan feladattal érkezik a nyomtatóhoz, amely időhöz van szabva, minél könnyebb az eszköz kezelése és  minél jobb és gyorsabb a különféle nyomtatási funkciók elérhetősége, annál hatékonyabban használja fel munkaidejét. Az egyszerű kezelés még a kevésbé tapasztalt felhasználók számára is előnyt jelent a munkacsoportban. Az átlátható érintő- és a nagyméretű LCD-kijelző még egyszerűbbé teszi a nyomtatóval való munkát.

 

Hálózati kapcsolat és kiegészítő szolgáltatások

A hálózatépítés az egyik követelmény az irodai nyomtatók számára, ha azok egy olyan munkacsoport részét képezik, ahol a munkavégzés felgyorsításához és megkönnyítéséhez a vállalaton belül kapcsolat szükséges. Ma már a vezeték nélküli kapcsolatot szabványnak tekinthetjük. Az NFC hozzáadott bónusz, de nem rendelkezik ezzel a prioritással az irodai nyomtató számára. A szolgáltatások szempontjából az elsőbbséget élvező kétoldalas nyomtatás, a szkennelés és a közvetlen e-mail küldés tartoznak az elsődleges funkciók közé.

 

Nagy kapacitású tálca és nyomtatási sebesség

Nagy kapacitású bemeneti és kimeneti tálca már megtalálhatóak kisebb méretű nyomtatókban is. Az irodákban a tendencia már régóta nem a masszív, nagyméretű és fél szobát elfoglaló eszközök, amelyek esetleg a vállalat folyosóján helyezkednek el, hanem a kis méretű, nagy teljesítményű és professzionális nyomtatási minőségű eszközök. Fontos a nyomtatási sebesség. Nagyobb mennyiségnél így időt takaríthat meg. Csak elég nagy kimeneti tálca álljon rendelkezésre. Megadhatja a nyomtatási feladatot, és ha  dokumentumok kinyomtatása végbemegy és kitöltik a tálcát, akkor folytathatja a munkáját.

 

Fogyóeszközök tinta vs toner

A nyomtatókat leggyakrabban az irodákban használják a dokumentumok minimális grafikai elemmel történő nyomtatásához. Ha valami grafikus, akkor az maximálisan csak grafikon lehet. Ezért a monokróm lézernyomtatók ideális megoldást jelentenek erre a feladatra. A lézerfesték mintegy 2000 oldalt nyomtat ki, mielőtt kicserélné. A tintasugaras nyomtatóknak külön nagy kapacitású tintatartályuk vannak, és a lefedettség is igen magas.

 

A nyomtatás biztonsága

Mivel a vállalati dokumentumokat az irodában nyomtatják, itt   jó védelem van biztosítva a nyomtatásra. Ez a hálózatba köthető azon a hálózaton belül, amelyhez a nyomtató csatlakozik, és közvetlenül a nyomtató biztonsági elemeként. Ez általában egy engedély vagy hozzáférési PIN-kód, amely véd a nem kívánt hozzáféréstől. Ilyen módon csak a jogosultsággal és PIN-kóddal rendelkező felhasználók férhetnek hozzá a nyomtatóhoz.

 

Ajánlott nyomtatómodellek kisebb irodákhoz

Semmi hatalmas nyomtató, de modern, kompakt méretű eszközök, amelyek minimális helyet foglalnak el még egy kicsi irodában is, ilyen  a mai tendencia a nyomtatókban és a többfunkciós eszközökben az   irodák számára a kis munkacsoportok vagy otthoni vállalkozások számára.

 

Canon Sensys MF628Cw

Kisebb irodákhoz, nagyobb mennyiségű színes nyomtatáshoz az i-Sensys MF628Cw sorozatú kompakt multifunkciós készülék alkalmas, kiváló minőségű nyomtatást, másolást és szkennelést, valamint faxot kínál. A LAN-kapcsolaton kívül vezeték nélküli Wi-Fi-vel és laptop, táblagépen és mobil eszközön keresztüli kényelmes használat lehetőségével is élvezheti majd. Legfeljebb A4 méretű papírra 1200 x 1200 dpi felbontással történő nyomtatás eléri a 14 oldalt / perc. fekete-fehérben és színesben is. Növelheti a gyártó által javasolt havi 1500 oldal nyomtatását havonta maximálisan havi 30.000 oldalra.  Előny a közvetlen nyomtatás USB-eszközről.

 

Canon Maxify MB5050

Az újratöltött patronokkal ellátott Maxify MB5050 tintasugaras multifunkciós nyomtató egy kicsi munkacsoport számára alkalmas, az ajánlott havi 1500 oldal nyomtatással, amelyet legfeljebb 30 000 oldal A4 formátumú  terhelhetőségig képes kezelni. Előnyei közé tartozik az első oldal gyors kinyomtatása, kb. 7 másodperces fekete-fehér és kiváló minőségű színes nyomtatásban, 15 oldal / perc vagy 23 oldal / perc fekete-fehérben. A kiváló minőségű nyomtatás és szkenner felbontását kiegészíti a másoló és a fax. Kétoldalas nyomtatás, valamint zökkenőmentes LAN és Wi-Fi kapcsolat áll rendelkezésre. Ha gyors, kiváló minőségű nyomtatást, egyszerű kezelhetőséget keres, és inkább egy tintasugaras nyomtatót szeretne, a Canon Maxify sorozatú modelljei éppen ilyen eszközöket kínálnak Önnek.

 

HL-3170CW Brother

A Brother HL-3170CW színes lézernyomtatót a modern iroda igényeire tervezték. Ez a modell kiváló minőségű színes nyomtatást kínál, színes és fekete-fehér oldalak nyomtatási sebessége akár 23 oldal / perc. A LAN hálózati kártya és a Wi-Fi modul az egyszerű vezeték nélküli kapcsolathoz alapfelszereltség. Nem hiányzik a közvetlen nyomtatás USB-lemezről és a PictBridge csatlakozónak köszönhetően a fényképezőgépről sem. Előny a kétoldalas nyomtatás és egy elég nagy, 250 lapos adagolótálca. A havi maximális nyomtatási lefedettség akár 30 000 A4-es oldal.

 

HP LaserJet Pro 400 M426dw

 A HP portfóliójában M426dw fekete-fehér lézernyomtató Pro 400 található. A kicsi, kompakt méretek rejtenek egy  nagyteljesítményű eszközt fekete-fehér nyomtatáshoz, lézertechnológiával, A4-es formátumban. A nyomtató a LAN-hoz történő csatlakoztatás mellett vezeték nélkül is csatlakoztatható Wi-Fi és nem hiányzik a  duplex nyomtatás sem. Alkalmas kisebb, 3-7 fős munkacsoportok számára, akik átlagosan havonta 750 - 3500 oldalt nyomtatnak. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a nyomtató már nem képes többet nyomtatni. A maximális lefedettség akár 80 000 oldal is lehet. Percenként 38 oldal fekete-fehér vagy 30 lap kétoldalas fekete-fehér nyomtatást képes kinyomtatni. Az első oldal 5,6  másodperc alatt van kinyomtatva. A gyors, kiváló minőségű nyomtatás és az alacsony üzemeltetési költségek előnyök, amelyeket egy kis irodában értékelni fognak.

 

Tipp az Ön számára

Amikor nyomtatót vagy többfunkciós eszközt választ egy kisebb cég, vagy otthoni vállalkozás számára, ugyanolyan fontos, mint a nyomtató ára, a tintapatronok, a toner ára és a másolat teljes ára. Ha egyszerűen kiszámítja a festék árát, kapacitását (toner felhasználása) = példányonkénti árat, kiszámíthatja az előnyöket. Néha az olcsóbb, kevesebb kapacitású toner növeli a nyomtatás költségeit. A költségek csökkentése érdekében alternatív gyártók kompatibilis tonerjeit és patronjait is keresheti.