Irodaszerek

Nyomtatót választunk diáknak

Lassan véget ér a szünidő, és el kell kezdeni a felkészülést az új tanévre. Nem akarjuk megijeszteni Önt, van még ideje bőven. Ha tanszerekre, apróságokra van szüksége, azt akár közvetlenül iskolakezdés előtt is megteheti. Ha olyan berendezésekre van szüksége, mint például laptopok, számítógépek vagy nyomtatók, máris elkezdhet foglalkozni velük. Az üzletekben olyan gazdag kínálattal találkozhatunk, hogy az nagyon megzavarhatja a vásárló fejét. Olyan nyomtatókat kerestünk, amelyek általános iskolásoknak, valamint középiskolásoknak és egyetemistáknak is alkalmasak. Mondhatja magában, hogy az mindegy, mert diák az diák. Igen, de a valóságban az általános iskola nyomtatási követelményei mások, mint egy főiskolai hallgatóé. Mindegyiknek szüksége van nyomtatásra, beolvasásra, másolásra, de más-más mennyiségben. Ahol az egyik felhasználó számára a színes nyomtatásra van szükség, ott lehet, hogy a másik számára az nem prioritás, de a fekete-fehér szöveges dokumentumok kiváló minősége érvényesül. Áttekintettük az aktuális piacon lévő nyomtatók és multifunkciós készülékek kínálatát, amelyeknek meg kell felelniük az adott hallgatói körre vonatkozó követelményeknek. Természetesen figyelembe véve a teljesítmény és az ár arányát, és különösen az egy oldal nyomtatásának költségét.

 

A következő modellek lettek a kedvenceink: a legolcsóbb multifunkciós, minőségi multifunkciós alacsony nyomtatási költséggel, valamint egy gyors lézernyomtató nagy mennyiségű tananyaghoz.

 

Színes multifunkciós  nyomtató általános iskolásoknak- HP Deskjet 2720e minden egyben típus

 Az általános iskolában a diákok különféle projekteket nyomtatnak grafika és szöveg formájában. Egyesek számára a színvisszaadás fontos, ezért a színes nyomtató vagy a többfunkciós nyomtató a megfelelő választás. Ha nem szeretne túl sokat befektetni, választhatja a tintasugaras színes multifunkció alapmodelljét. Egy ilyen eszközzel egy iskolás színesben nyomtathat, másolhat és szkennelhet. A csatlakozáson is spórolhat, ha nincs szüksége vezeték nélküli kapcsolatra, és elegendő egy klasszikus USB-kábel. Az árajánlat 50 eurós küszöb felett indul. Egy egyszerű HP Deskjet 2720e All-In-One színes nyomtatót választottunk. Színes tintatechnológiával nyomtat, valamint nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókat kínál. A készülék szép fehér dizájnnal és kellemes kompakt mérettel rendelkezik. Az asztalon vagy a polcon is kényelmesen elfér. A nyomtatási felbontás 4800 x 1200 DPI, a szkenner felbontása pedig 1200 x 2400 DPI. 7,5 oldalt nyomtat percenként fekete-fehér módban vagy 5,5 oldalt színesben. A bemeneti adagolótálca kapacitása 60 lap, a kimenet pedig 25 lap. Nem speedster, de otthoni nyomtatáshoz bőven elég. A többfunkciós készülék körülbelül 15 másodperces első oldalkiadási idővel nyomtat, a maximális havi leterheltség pedig 1000 oldal. A maximális papírformátum A4. A kezelés egyszerű néhány vezérlőgombbal, az alapvető információkat pedig egy kis szegmenses kijelző mutatja. A vezeték nélküli kapcsolat előnyt jelent. Ezen az alacsony árszinten a nyomtató Wi-Fi kapcsolatot, valamint mobileszközökről és AirPrint-ről történő nyomtatás támogatását is kínálja. Eddig a HP DeskJet 2720e jó terméknek tűnik nagyon alacsony vételáron. Ennél a nyomtatónál meg kell elégednie a nem túl erős borítású műanyagokkal, kicsit nagyobb zajszinttel és drágább nyomtatópatronokkal. Itt két tintakazetta használatos: fekete HP 305 jelölésű 120 oldal kapacitással 5%-os nyomtatási lefedettség mellett és színes háromszínű HP 305 100 oldal kapacitással. A nyomtatás költsége 0,11 euró körül lesz egy oldalra, ami nem kevés, ha figyelembe vesszük, hogy az iskolások időnként próbálgatással nyomtatnak, és az iskolai projektek mellett szórakozásból is nyomtatnak valamit. Ha továbbra is érdekli ez a modell, jó hírünk van az Ön számára. A nyomtató támogatja az XL nagykapacitású patronokat, és csökkentheti a költségeket, ha alternatív XXL nagykapacitású patronokat használ kedvező áron.

 

 

Canon Pixma G3420 olcsó univerzális nyomtató

Ha nagyobb befektetést fontolgat egy olyan nyomtatóba, amelyet tanulási célokra és több tagú háztartásban használ, akkor a Canon Pixma G3420 jó választás. Vagyis feltételezve, hogy több szöveges dokumentumot, valamint színes grafikus dokumentumokat kell nyomtatnia. Egy középiskolás, vagy ha több diák van otthon, a diákok biztosan maximálisan kihasználják. A kellemes dizájn és a kompakt méretek kiegészülnek a kiváló minőségű gyári feldolgozás tömör műanyagokkal. Ez egy univerzális nyomtató, amely nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókat is tartalmaz. A vezérlés egyszerű az alapvető gombokkal, és egy kis 2 soros LCD kijelzőt használnak a megjelenítéshez. Ez a modell 4800 x 1200 DPI felbontással nyomtat, és percenként 9,1 oldalt nyomtat fekete-fehér módban vagy 5 oldalt színesben. Támogatja a szegély nélküli fotónyomtatást, és körülbelül 45 másodperc alatt képes kinyomtatni egy klasszikus 10 x 15 cm-es fotót. Van vezeték nélküli kapcsolat Wi-Fi-n keresztül, felhőkapcsolat a Canon Print alkalmazáson keresztül és a Pixma Cloud Link AirPrint funkció. Közvetlenül mobileszközökről is nyomtathat az AirPrint for iOS és a Mopria for Android segítségével. Ennek a multifunkciónak a legerősebb pontja a tintatartály-rendszer. A fekete pigment, a cián, a bíbor és a sárga tintához külön tartályokkal nagy mennyiségű, olcsó nyomtatást végezhet. Az utántöltések ára alacsony, és eladótól függően változó, üvegenként 6-7 euró körül mozog. A tinták kapacitása 6000 oldal a fekete tintánál és 7700 oldal színesnél. Ilyen utántöltési és kapacitási ár mellett nem kell aggódnia, hogy valaki mennyit fog nyomtatni. Ha hátrányokat keresnénk, akkor talán csak az automatikus kétoldalas nyomtatás hiánya jelentős, ami csak manuálisan létezik, és a nyomtató ára, ami 150-170 euró körül mozog. Ha egyetért az árral, akkor ezt a diákja nyomtatója végső soron nagyon alacsony oldalköltséggel jutalmazza meg.

 

 

 

Gyors nyomtató HP LaserJet M140we főiskolai hallgató számára

Ha nem szeretne túl sokat költeni egy főiskolai hallgató nyomtatójára, és gyors, jó minőségű nyomtatóra van szüksége nagy volumenű nyomtatáshoz, nézze meg a lézermodelleket. Viszonylag jó áron találtuk meg a HP LaserJet M140we Monochrome MFP-t, ami egy tartályos tintasugaras nyomtatóhoz hasonlítható. Az üde fehér dizájn kompakt méretekkel egy univerzális nyomtatót rejt, amely nyomtat, másol és szkennel. Ez egy lézeres készülék fekete-fehér nyomtatáshoz. 600 x 600 DPI felbontással nyomtat, és percenként 21 oldalt tud kinyomtatni. Az első oldal kinyomtatása 8,3 másodpercet vesz igénybe. A maximális munkaciklus 8000 oldal. Az ajánlott havi leterhelés 100-1000 nyomtatott oldal. Van vezeték nélküli kapcsolat Wi-Fi-n keresztül, és támogatja a mobil nyomtatást. A festékkazetta kapacitása 950 oldal 5%-os lefedettség mellett. Ezzel a modellel gyorsan, minőségileg és jó áron nyomtathat akár nagyobb mennyiséget is.

 

 

Olyan nyomtatókat választottunk, amelyek nem terhelik le a pénztárcáját, és minden funkciót (nyomtatás, másolás, szkennelés) kínálnak. Nem hiányzik belőlük a vezeték nélküli kapcsolat és a mobileszközökről történő nyomtatás támogatása, egyszerűen beállíthatók és vezérelhetők. Semmilyen extra funkciót nem tartalmaznak, még az automatikus kétoldalas nyomtatást vagy az ADF-et sem támogatják, de ezen az áron nem is számítottunk erre.