Irodaszerek

PeriPage mini nyomtató

A PeriPage nyomtatót kínál az ár töredékéért

Időről időre sikeresen megvizsgáljuk a Kickstarter termékeit és sorsuk alakulását, miután eladásra kerülnek. Egyes projektek nem lépik túl a kísérleti gyártási sorozat meghatározott számú termékét, mások viszont az ügyfelek érdekében növelik ezt a mennyiséget. Az igazság azonban az, hogy több olyan termék létezik, amelyek egy idő után eltűnnek, és az irántuk való érdeklődés teljesen megszűnik. Ha egy jobb termékről van szó, akkor azt néha megújítják és továbbfejlesztik. Előfordul, hogy a gyártósorozat, amelybe a vállalat sokat fektetett be, meghaladja az érdeklődést, a megoldás itt abban rejlik, hogy a tartalékokat, vagyis az el nem adott termékeket alacsonyabb áron adják el. Ez a  fiatal cég, a PeriPage is fontolóra vette ezt a lépést.

A fiatal rajongók által 2017-ben alapított PeriPage vállalat egy évvel később sikert aratott, amikor egy kompakt mini nyomtató projektjének közösségi finanszírozási kampányában 5 000 000 dollárt tudott összegyűjteni. A készülék körülbelül 120 dolláros kikiáltási árral került a piacra. Manapság a cég ezt féláron kínálja a weboldalán. Az európaiak számára az ár 50,95 euró, ami 50 eurós kedvezmény. Milyen termékről van szó, és megéri-e  vásárolni?

Játékos kivitelű PeriPage mini nyomtató

A PeriPage nyomtató kompakt méretű, amely elfér a tenyerében. Magán a nyomtatón kívül a csomag tartalmaz utasításokat és egy mikro USB töltőkábelt is. A készülék négyzet alakú (79 x 79 mm), kissé nagyobb vastagságú (42 mm), mint azt a zsebméretű mini nyomtatóknál megszokhattuk. Mondhatjuk, hogy a vastag rész egy mackó alakot ábrázol, ami az elülső részén van jelen. Ez a részlet hozzájárul a készülék játékos kialakításához. A jobb oldalon található egy USB-port a töltőkábel csatlakoztatásához. A készülék beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik. A tetején egyetlen gomb található háttérvilágítással. Zölden vagy pirosan világít, attól függően, hogy mikor kell az akkumulátort újratölteni. Előnye, hogy töltés közben is nyomtathat. A gomb alatt egy vékony papírkivezető nyílás található, vágóval. A bal oldalon található egy rendszer a mini nyomtató kinyitására. Kinyitva helyet talál egy papírtekercsnek és egy nyomtatási mechanizmusnak. A nyomtató feldolgozása meglehetősen jó szinten van, bár a zárórendszer idővel meghibásodhat. A műanyagok sima tapintásúak, és a nyomtató élei kellemesen lekerekítettek. A fényes műanyag ellenére jól tartható kézben.

 

peripageprinter.com

A PeriPage tartalmaz egy Bluetooth interfészt, melynek a segítségével a mobiltelefonját is a nyomtatóhoz csatlakoztathatja. A mini nyomtató használatához egy alkalmazásra van szükség, amelyet ingyenesen letölthet iOS és Android rendszerre egyaránt. A nyomtatási felbontás a PeriPage nyomtató modelljétől függ. A PeriPage HD modell 203 Dpi vagy 304 Dpi verziójának nyomtatási felbontását kínálja. Nyomtathat klasszikus papírtekercsekre, fényes fotópapírokra és öntapadó hengerelt papírokra. A papír többféle színváltozata közül választhat. Ez vonatkozik a nyomtató színes kialakítására is. Három színben is kapható: fehér, világos rózsaszín és világoskék. Az alapcsomag 1 fehér hő-tekercspapírt tartalmaz. A kibővített csomagok opcionális számú papírkészlettel rendelkeznek.

 A papírtekercs kezelése és a nyomtató beállítása a nyomtatás előtt egyszerű és rövid időt vesz igénybe. Miután behelyezte a papírtekercset a készülékbe, egyszerűen kapcsolja be a gombot néhány másodpercig lenyomva tartva (amíg zölden világít). Kapcsolja be a Bluetooth-ot mobileszközén, és nyissa meg a PeriPage alkalmazást (jelenleg 2021-es verzió). A fényképek nyomtatásán kívül különféle sablonok, szövegek, szalaghirdetések nyomtatása van  beállítva közvetlenül az alkalmazásban, valamint adott a lehetőség a jegyzetek és listák nyomtatására is. Az alkalmazás hozzáférést biztosít a fényképezőgéphez a képalkotáshoz és a szkennerhez is. Használhatja a szkennert az első párosításhoz a QR-kóddal, amelyet a nyomtató csomagban talál. Ha képet vagy fotót választ a mobilgalériájából, nyomtatás előtt szerkesztheti azt. Rövidíthet és levághat, elforgathat, megváltoztathatja a fényerő és a kontraszt értékeit, de helyezhet be szöveget vagy alkalmazhat valamilyen szűrőt is. Ezután csak erősítse meg a nyomtatást, és a beépített vágógép segítségével vágja le a kinyomtatott képet, ha elkészült. Újindíthatja vagy befejezheti a nyomtatást. Az alkalmazás grafikusan mutatja a tekercspapír mozgását és a maradék állapotot. A PeriPage mini nyomtató egyik jellemzője az AR. Konvertálhatja a rögzített videót QR-kód nyomtatási formátumba, majd nyomtatás után a nyomtatás QR-kódjára beolvasva lejátszhatja.

peripageprinter.com

 

A PeriPage mini nyomtató mindenképpen érdekes termék és naprakész, nagyon jó áron. Szép, szinte játékos kialakítású, mackó motívummal, a gyári kivitelezés nagyon jó szinten van, és az irányítás nagyon egyszerű. A nyomtatási költségek alacsonyak a fogyóeszközök, azaz a papírtekercsek ára miatt. Előnye a különféle papírok széles választéka is. Hátránya, hogy a nyomtatás csak fekete-fehérben történik. Az egyetlen színt színes papír nyomtatásával érheti el. Mivel ez nem fotónyomtató, sokkal inkább a címkenyomtató és a gyors emlékeztető nyomtatványok megfelelője, szerintünk rendben van. Ez a nyomtató helyettesítheti azt a nyomtatót is, amelyet valóban háztartásibeli címkékhez terveztek.